Граѓанска војна во Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата joe.b
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Демек во Македонија врие злато и други ресурси па Сорос го интересира МК. Јас се кладам да го праша некој Сорос нема да може на мапа да ја најде Македонија.
Ама затоа го нашол сдс преку кој ја остварува својата агенда.
А кога беше сдс знаеме како беше.
За војна треба многу пари а сдс да учествува на избори кредити зема,затоа нема да има војна

Во „украинското“ сценарио, од другата страна на приказната е Русија. Овде од другата страна се алчните шупаци на НГ и СМ, кои се печени да лежат во затвор.

Најголемите „паРтиоти“ едвај чекаат вакво нешто за да имаат дебела причина плус први да му ја летнат од државава.

кај нас нема 2 спротивставени сили, ама РМ е тест полигон за Србија... Ако Србија се Натиозира, ќе престане Сорос тука да праи срања... е сега има и грчка 5 колона, не дека е навистина името проблем, туку проблем им е нивниот ДОЛГ голем како Планина, па сега со сите други работи сакаат да го амортизират, ги злопоребуваат дури и мигрантите..
Добро читаш што пишуваш???
Во Македонија е најголемата воена база на САД на Балканот, такозвана амбасада.
Сите околу нас се членки на НАТО (освен Србија), а и она ќе биде кај и да е!
Грција си има свои проблеми, али тоа е нивно...Дали 95-96 коа беа најјаки економски беше проблем нешто друго или пак беше името?
И дај бе со тој Сорос ми ги отековте ко кокос ми ги направивте...Сите политичари во Македонија се поврзани со Сорос! И да он има една цел во животот, затоа и е направен, тактко му кога ја дупел мајка му се дерен на цел глас ова дете е направено за да ја уништи Македонија, светата библиска земја!

ДОСТА СО ТОА ДЕКА НЕКОЈ НАС НЕ МРАЗИ, А НИЕ СМЕ БЕЗГРЕШНИ![DOUBLEPOST=1462870207][/DOUBLEPOST]
кај нас нема 2 спротивставени сили, ама РМ е тест полигон за Србија... Ако Србија се Натиозира, ќе престане Сорос тука да праи срања... е сега има и грчка 5 колона, не дека е навистина името проблем, туку проблем им е нивниот ДОЛГ голем како Планина, па сега со сите други работи сакаат да го амортизират, ги злопоребуваат дури и мигрантите..
Добро читаш што пишуваш???
Во Македонија е најголемата воена база на САД на Балканот, такозвана амбасада.
Сите околу нас се членки на НАТО (освен Србија), а и она ќе биде кај и да е!
Грција си има свои проблеми, али тоа е нивно...Дали 95-96 коа беа најјаки економски беше проблем нешто друго или пак беше името?
И дај бе со тој Сорос ми ги отековте ко кокос ми ги направивте...Сите политичари во Македонија се поврзани со Сорос! И да он има една цел во животот, затоа и е направен, тактко му кога ја дупел мајка му се дерен на цел глас ова дете е направено за да ја уништи Македонија, светата библиска земја!

ДОСТА СО ТОА ДЕКА НЕКОЈ НАС НЕ МРАЗИ, А НИЕ СМЕ БЕЗГРЕШНИ!

За граѓанска војна треба да има два табора граѓани, во Македонија моменално има политички користољубци и други што сакаат да им дојде крајот на првоспомнатите газолижачи и арамии.

За граѓанска војна треба да има два табора граѓани, во Македонија моменално има политички користољубци и други што сакаат да им дојде крајот на првоспомнатите газолижачи и арамии.
Единствен услов за војна е да имаш две страни со оружје. Во Македонија оружје има само Војска и Полиција. Ние имаме страшни оружја наречени јајца и боја

Јас мислам дека е можен не граѓанска војна, туку граѓански бунт против тиранијата и угнетувањето
Сите видовте дека го притворија Здравко Савески бидејќи го навредил „ Неговото Височество “, со тоа што му ја запалил сликата. Сега го држат во притвор за да не го повтори „ гнасното “ злодело, односно повторно да не ја запали сликата на „ Неговото Височество “. Верувајте, кога ќе помислам на ова се смеам и „ паѓам “ од смеење ама Здравко е суште во притвор
Затоа мислам дека дека е можен бунт. Сепак нашите предци велеле
СЛОБОДА ИЛИ СМРТ!
https://en.wikipedia.org/wiki/Lèse-majesté

не, ќе се војува со боја ( Повербал), а јајца ќе се фрлаат како рачни бомби[DOUBLEPOST=1462867076][/DOUBLEPOST]
не, ќе се војува со боја ( Повербал), а јајца ќе се фрлаат како рачни бомби

ти одговараш без да прочиташ тоа што го коментираш...
Прочитано е се.[DOUBLEPOST=1462881927][/DOUBLEPOST]
Ама затоа го нашол сдс преку кој ја остварува својата агенда.
А кога беше сдс знаеме како беше.
За војна треба многу пари а сдс да учествува на избори кредити зема,затоа нема да има војна

СДС се десет години веќе мртва партија само ВМРО-овца може да јаде г*мна за нив за да се обиде да одвлече внимание(Немаат пари, а и буквално сите медиуми се под контрола на власта).

ВМРО 8 од 10 години имаат апсолутна моќ во државава и смешна и детска е тезата дека СДС можеле нешто да направат за да ги спречат нивните „реформи“ (читај пљачка).

П.С Мене ме интересира моменталната власт и нивната тиранија. Искрено не гледам смисла да дискутираме што ако Аце 3 македониски ја освоел Индија.

Времето на СДС помина ако имаш докази за нивна корупција сигурен сум дека кај моменталнава власт ќе те пречекаат со отворени раце ако немаш тогаш не си го троши здивот или барем биди посуптилен со пропагандата.

Последно уредено:
Незнам во овој момент што имаат странските сили интерес кај нас. Мислам дека странците само сакаат политичариве да направат подобри услови за народов, за да не им се раселуваме низ нивните земји. За да не им вршиме криминали.
Можда грешам.
А војна сакаат нашите две страни кои се до гуша заглавени во погрешни постапки - едно нешто води кон друго, покриј едно напрај поголема беља покриј друго уште поголема... и сега им е потребна крв да покријат се...
А од војна веројатно користи третиот. Беса веќе се испраксирале во протести во 3 држави. знаат како и која им е публиката. Имаат порака до нивната публика и ја испраќаат. И јас да бев на нивно место ќе чекав сами да се заколиме меѓу себе, и тие тоа чекаат.
Не вервам дека народов е доволно глупав да пушти крв за врхушката и контраврхушката. Без разлика револуции контрапротести, не верувам дека некој ќе фати да убива за нив. Ич не гледам светло на крајот од тунелот, ама може ќе биде во ред.[DOUBLEPOST=1462883495][/DOUBLEPOST]п.с. и како беше она
секогаш кога има голема паника по медиуми за нешто барај што е она што се обидуваат да ни го скријат...

Единствен услов за војна е да имаш две страни со оружје. Во Македонија оружје има само Војска и Полиција. Ние имаме страшни оружја наречени јајца и боја

Па до негде си во право, ама 21 век е, не е баш нешто тешко да се најде оружје како би се наоружале пример 1000-2000 лица, а 1000-2000 недоносени со пушки во раце да бидам искрен можат да направат штета. Јане Сандански во 1901 ја киднапира Мис Стон па бараше откуп во оружје и муниција, а не сега. На бит пазар години наназад се слушаат гласини дека ако сакаш можеш зољи и РПГ да купиш, камоли пушки, пиштоли.

Па до негде си во право, ама 21 век е, не е баш нешто тешко да се најде оружје како би се наоружале пример 1000-2000 лица, а 1000-2000 недоносени со пушки во раце да бидам искрен можат да направат штета. Јане Сандански во 1901 ја киднапира Мис Стон па бараше откуп во оружје и муниција, а не сега. На бит пазар години наназад се слушаат гласини дека ако сакаш можеш зољи и РПГ да купиш, камоли пушки, пиштоли.
Ако некој успее да наоружа 1000-2000 души тогаш цела ДБК нека се самозапали.Срамота е шо влегоја 40 души во Куманово а не па толкава бројка

Ако некој успее да наоружа 1000-2000 души тогаш цела ДБК нека се самозапали.Срамота е шо влегоја 40 души во Куманово а не па толкава бројка

Пак истото ќе го речам, до некаде си во право.
Ама се сеќаваш 2007 ``Планинска бура`` во Бродец.
Запленето беше оружје да се наоружа цел батаљон. И тоа со сериозни ``пушки``.
Каква ДБК, ако се случи гореспоменатата Граѓанска војна, ДБК сигурно ќе има еден од едната,друг од другата страна. Све тоа со флаша ракија и шопска на маса ќе го прикријат, ќе се договорат за тоа барем не е никаков проблем, волците сити, а невините ко по обичај ќе страдаат.

Колку сакате викајте не го бива Ефтов. Го бива. Гледајте ја емисијата.
Преди пола месец Борисов jaсно изjaви после консултативен совет при председателот на БГ за киперсигурност(Бугариja континуирано веке 1 година со мали прекоснуваниja e мета на кибер атаки-нема да ме изненади ако владата падне поради некои произточни кругове во коалициjaва), дека се очекува РМ да е траjно со проблеми. Се тоа почна да се дешава,кога затвориха мигрантие да влегуват от Грциja.
http://clubz.bg/38267-borisov_makedoniq_shte_byde_trajno_destabilizirana
Тоа не отговараше на некои држави,кои организираха този поток и бомбардираха Сириja.
Забележавте ли дека се разпали за кратко и Нагорни Карабах? Зашто? Jжниот газов коридор требаше да поминува оттамо.
Запрени беха потоците бегалци ком Европа во големиот си дел, почна првиот чекор за откорнване на зависноста на Балканот от един доставчик на газ и започнаха проблемите на Балканот.

Според мене нема капацитет РМ да влезе во фаза на граганска воjна,но процесот ке е тежок и мачен.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom