Стручна и физичка мешам, а? Уште ли по онаа "учи синко, да не работиш" ќе се водиме? Тебе цело постоење на форум ти е офтопик, па јас со мислење/две не сум проблем. Не ми е јасно, зошто имаш потреба да споредуваш колку должиме ние, а колку остаток од Балкан. Не само што споредбата ти е идиотска, туку врска нема со муабетот. Тоа, едно. Второ, зошто секогаш се споредуваме со некои само на хартија? Ми споредуваш голи цифри, муабети извадени од контекст и неспоредливи величини. Го знаеш оној муабет "во последните 10 години, во Македонија платата е зголемена за 60%? Ова, според Завод за статистика. Според голи бројки, сите станавме "богаташи со дупли плати". Ама, малку, ако чепнеш под бројките, толку од богатењето
Да не објаснувам на долго и широко, истото го правиш со споредбите со Хрватска, Грција...ме чуди Шпанија што не ја вмеша...а и Италија не е далеку со нивните бројки. Споредуваш јаболки и портокали( што е повкусно за јадење?) и вадиш заклучок на прашањето (Да!) И уште нешто забележав, барем во последно време. На сите теми на кои (сакале или не) (апла) се "провлекува" политика, ја браниш ВМРО со сите сили. Кажи ми, имаш некој личен ќар од тоа, или што? Вработиле некој од домашните; тебе ти овозможиле пензија по некоја стапка и постапка, недостапни за другите; ти ветиле дека ќе добиеш нешто, ако добијат на избори;...баш ме интересира зошто некој глуми (Е) идиот и брани банда лопови, а во исто време (демек) меѓу редови ги критикува истите. Би сакал одговор на последново, првото и така не го разбираш.