Добитници на лотарија за САД

Член од
12 август 2012
Мислења
80
Поени од реакции
77
@forumdzikaaa
Ова ми е трета апликација, првата да бидам искрен не ни ја проверив, пошто аплицирав задњи ден, и пуштив онака ради реда, не ни ги проверив резултатите :) Лани ништо и еве трета среќа :)

@lujanytown Знам процедура како иде и горе доле кои документи ми се потребни.

Она што ме буни е Form DS-260. Знам дека го пополнувам он лајн и после се праќа тоа до (Kentucky Consular Center KCC). Е сеа што попунувам точно на тој формулар не знам. Дали само општи генералии, кодот кој го добив и слично, или се бараат сите оние документи како Извод од книга на родени, уверенија од школо, факс итн?
Дали тој формулар всушност е мојата апликација за да ме викнат на интервју? И ако е така, дали треба да чекам до 1 Октомври за да аплицирам односно да го испратам тој формулар или можам тоа да го сторам и сега?

Извинете ако малку конфузно ги поставив прашањава, али се надевам дека ме сфативте :)
Пополни го DS-260 колку што можеш побрзо, во зависност од тоа кога го имаш пополнето и испратено и кој ти е редниот број со кој те имаат извлечено ќе го добиеш датумот за интервју. Инаку во него ќе треба да наведеш број на пасош гледај да има рок на траење пасошот за да нема потреба после да го отклучуваш пак DS-260 ако случајно вадиш нов пасош, ќе ти бара датум на раѓање на тебе и твоите родители, што си завршил од образование и датум кога си го завршил истото, листа на вработување ако си работел некаде ќе треба да ги наведеш фирмите и дараат адреси и телефонски броеви од истите и слични работи, не е комплицирано можеш полека да го пополнуваш формуларот и да менуваш ако нешто си згрешил се додека не стигнеш до последната страна и го потпишеш и испратиш во дигитална форма се разбира. На Kentucky Consular Center KCC им треба најмалку 3 месеци за да ги обработат твоите податоци и затоа ако твојот број со кој си извлечен е низок, подобро е да го испратиш овој формулар до крајот на мај за побрзо да ти ги обработат податоците. Инаку пиши кој ти е бројот со кој те имаат извлечено ќе ти кажиме отприлика кога да очекуваш да бидеш повикан на интервју, нормално не го пиши точниот број туку само округло на пример 5000 или 15000

STEALTH

God is a DJ
Член од
25 ноември 2011
Мислења
10.679
Поени од реакции
14.561
заедно со плик кој никако не смеет да го отворате додека не слетате, после што ќе му го дадете на нивните службеници.
А што има уствари во пликото, па не смее да се отвора никако?

edit - Најдов, онака ме копкаше

Only the IO in the POE is allowed to open the sealed packet. It contains all her files including those that were from the embassy. It is sealed so that it can't be tampered with.

Последно уредено:
Член од
5 јуни 2015
Мислења
696
Поени од реакции
445
А има информации колку од Македонија аплицираат за ова?
http://www.fakulteti.mk/news/11-07-27/zbogum_amerika.aspx
Ова е стар линк од 2011 година и подолу кон крајот на текстот пишува дека во 2007 и 2008 година од Македонија аплицирале 19.552 а во 2009 и 2010 аплицирале околу 13.000 државјани на Македонија.
Просечно нешто повеќе од 300 а помалку од 400 луѓе од Македонија се извлекуваат на лотаријата секоја година, сега колку од тие извлечените и добиваат зелена карта и заминуваат за САД не знам.

A

Aruna_Kone

Гостин
@dezdej @HanaArs

Ви благодарам многу за одговорот.
Новиот пасош го извадив негде после нова година така што со тоа нема да имам проблем.
Бројчето ми е меѓу 6000 и 7000:)
Ќе почнам со пополнување на дс 260 формуларот уште денес чим е таква работата па најбрзо што можам да го испратам.
Фала ти уште еднаш (y)

Последно уредено од модератор:

Johnny B

Misogynist, racist, anti woke
Член од
15 февруари 2010
Мислења
11.829
Поени од реакции
12.280
http://www.fakulteti.mk/news/11-07-27/zbogum_amerika.aspx
Ова е стар линк од 2011 година и подолу кон крајот на текстот пишува дека во 2007 и 2008 година од Македонија аплицирале 19.552 а во 2009 и 2010 аплицирале околу 13.000 државјани на Македонија.
Просечно нешто повеќе од 300 а помалку од 400 луѓе од Македонија се извлекуваат на лотаријата секоја година, сега колку од тие извлечените и добиваат зелена карта и заминуваат за САД не знам.
Thank you. Муабетот ми беше за колку аплицираат пошто знам дека 300 и нешто обично извлекуваат. Значи ако вака стојат работите на секој 50 или 60 пријавени извлекуваат еден. :)

Член од
17 април 2016
Мислења
125
Поени од реакции
8
Ми треба малку помош за формуларов ДС-260
Ме буни ова пример Sur name: Горановски given name: Горан
Доле пишува full name in native alphabet , сега тука иде Горан Горановски , име па презиме или како во редот погоре што вели прво презиме па име ? Обично би напишал некој име па презиме но формуларот првин бара Sur name, па Given name. Како да се наведе да не се направи утка?

Исто еве пример што ако на пасошот ми пишува Место на раѓање: Кисела Вода , а не град на раѓање, Скопје не ми стои никаде во пасошот , а тука вели
City of birth на формуларов , нели нормално би требало да се напише Скопје ама на пасошот никаде не ми пишува Скопје, а не е играчка нели , има некој искуство со формуларов да помогне , некој на пример што заминал веќе што му бил прифатен како точен , па да советува малце ?

Член од
12 август 2012
Мислења
80
Поени од реакции
77
@dezdej @HanaArs

Ви благодарам многу за одговорот.
Новиот пасош го извадив негде после нова година така што со тоа нема да имам проблем.
Бројчето ми е меѓу 6000 и 7000:)
Ќе почнам со пополнување на дс 260 формуларот уште денес чим е таква работата па најбрзо што можам да го испратам.
Фала ти уште еднаш (y)
Значи бројчево ти е екстра, можеш да очекуваш интервју октомври или ноември зависно од тоа до кој број ќе пуштат за првиот месец кога почнуваат интервјуата и се разбира ако си го испратил формуларот најкасно до крајот на мај. Јас на пример имав број 15*** и интервјуто ми беше во јануари. Само полека сега нема потреба од брзање, прочитај си убаво на нивната страна што ти е потребно од документи, пополни го и испрати го ds-260 и тоа е тоа

Sent from my Lenovo K50-t5 using Tapatalk

Член од
17 април 2016
Мислења
125
Поени од реакции
8
Има некој во Флорида близина на Миами ? ми треба совет околу одбирање адреса за престој за почеток. Исто бидејќи таму ќе ми пристигне зелената и ми треба советување малку. Има некој ? Фала.

I

Immigration man

Гостин
Based on the information provided, the Entry HAS NOT BEEN SELECTED for further processing for the Electronic Diversity Visa program at this time.
ТОА Е ТОА УШТЕ ЕДНА СМРДЕНА ГОДИНА ВО МАКЕДОНИЈА ЗА НОВА НАДЕЖ

I

Immigration man

Гостин
Based on the information provided, the Entry HAS NOT BEEN SELECTED for further processing for the Electronic Diversity Visa program at this time.
:tapp::tapp::tapp::tapp::(:(:(:(:(:(:(:(:(:(

Член од
12 јуни 2012
Мислења
130
Поени од реакции
83
б
:tapp::tapp::tapp::tapp::(:(:(:(:(:(:(:(:(:(
Без нервози, јас до амбасада стигнав па пак си дојдов дома и ништо не направив
Just relax

Член од
12 јуни 2012
Мислења
130
Поени од реакции
83
Zasto sto se sluci, moze li da spodelis
има во неколку поста погоре напишав убаво за на сите да им биде појасно и никој да нема заблуди се надевам дека никого не ве мрзи да прочитате.Можеби има многу такви како мене но јас сум единствен на форумов кој споделил дека не ми одобрија и од која причина,ама еве пак ке кажам
МЕ ОДБИЈА ПОРАДИ ЧЕТВРТА ГОДИНА СРЕДНО ЗОШТО ЈА ИМАМ ИЗУЧЕНО ВОНРЕДНО И ПОКРАЈ ТОА ШТО ИМАВ КОНТИНУИТЕТ И НЕМАМ ПРЕКИН ВО ГОДИНИТЕ.
Поздрав и среќно на сите на кого можам да помогнам слободно нека праша и во пп ќе му одговорам што знам.

ShakaZulu

" Тој Сум Бре "
Член од
29 јули 2008
Мислења
3.312
Поени од реакции
3.699
има во неколку поста погоре напишав убаво за на сите да им биде појасно и никој да нема заблуди се надевам дека никого не ве мрзи да прочитате.Можеби има многу такви како мене но јас сум единствен на форумов кој споделил дека не ми одобрија и од која причина,ама еве пак ке кажам
МЕ ОДБИЈА ПОРАДИ ЧЕТВРТА ГОДИНА СРЕДНО ЗОШТО ЈА ИМАМ ИЗУЧЕНО ВОНРЕДНО И ПОКРАЈ ТОА ШТО ИМАВ КОНТИНУИТЕТ И НЕМАМ ПРЕКИН ВО ГОДИНИТЕ.
Поздрав и среќно на сите на кого можам да помогнам слободно нека праша и во пп ќе му одговорам што знам.
Брат а таму имаш пишано и за адреса од спонзорот. ТИ ја имаше неа или не? Ако си ја немал мислам дека тоа било главна причина за жал :(

k3b

Член од
17 декември 2010
Мислења
2.811
Поени од реакции
4.287
Со трет степен средно образование или вонредно , шансите за уса се еднакви на нула (по легален пат) :)

Незнам како е за во други држави но за во уса тој критериум мора да го исполнуваш

Sent from my iPhone using Tapatalk

Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom