- Член од
- 29 март 2013
- Мислења
- 4.687
- Поени од реакции
- 4.536
И многу мразам кога ми се обраќаат, а не ме цитираат!
Ми делува ко глупа и непотребна ароганција.
треба да се издуваш ти, се приметува =) јебига ќе почекаме и ти и ние останатите во вторник да отворат теретанитеИ многу мразам кога ми се обраќаат, а не ме цитираат!
Варирам, 1 месец вежбам со изолација, па 3 недели уфрлам, compound вежби, па пак изолација, А предно со чиста изолација го вежбам преку две недели. Најголема цел ми беше да ги средам средно и задно онака кај што сакам јас.Како ти оди вежбањето задно/предно со по 3 вежби? Чисто изолација ги правиш или имаш и compound вежба/и?
Сум прочитал ова што имаш бенч дома, многу имаш немој ке ти се изморат мускулите ке се сдобиеш со повреда и после ич.Здраво,со вежбање почнав пред околу 20тина дена и ми треба ваша помош да ме корегирате околу тоа што го правам погрешно (независно дали е исхрана или вежбање).Висок сум 173цм. со тежина од 75кг,целта ми е да накачам мускулна маса.Вежбам 5 пати неделно,и тоа:
-понеделник : гради (бенч,кос бенч,кос бенч со бучици-сите вежби 5 серии по 8-10 повторувања) и бицепс (3 вежби со 5 серии и 8-10 повторувања)
-вторник : грб (4 вежби со 4 серии и 8-10 повторувања) и трицепс (3 вежби со 5 серии и 8-10 повторувања
-среда : рамо (4 вежби со 4 серии и 8-10 повторувања) и подлактица (3 вежби со 5 серии и 8-10 повторувања)
-четврток : гради и бицепс
-петок : грб и трицепс
-сабота и недела одмор,од понеделник почнувам со тоа што ми останало од претходната недела па продолжувам понатака.
*Стомачни вметнувам кога-како,зависи од расположение и измореност од претходен тренинг.
*За нозете имам долго време тренирано фудбал,а и сега барем 2-3 пати неделно по саат време играм фудбал.
Е сега околу исхраната:
-насабајле за доручек овесни снегулки(околу 150гр),банана и млеко
-саат време по доручекот вежбам,после вежбање туна/стек 150гр,2-3 јајца,урда/сирење околу 50тина гр,и чаша јогурт...
-ручек ориз/компири/тестенини
-пред спиење пола литро млеко со 2-3 живи јајца.
Тоа би било тоа,ако може ваши препораки и корекции
На сабајле додај малце протеин - ако не пиеш навечер казеински протеин земи една чаша веј од сабјле или јади урда например.-насабајле за доручек овесни снегулки(околу 150гр),банана и млеко
-саат време по доручекот вежбам,после вежбање туна/стек 150гр,2-3 јајца,урда/сирење околу 50тина гр,и чаша јогурт...
-ручек ориз/компири/тестенини
-пред спиење пола литро млеко со 2-3 живи јајца.
Тоа би било тоа,ако може ваши препораки и корекции
Да не си грешка? Веј протеинот како што кажува името ВЕЈ односно сурутка се добива од течноста кога се прави сирење, урда однсно млечни производи во тврда форма... Нормално хемиски се обработува и сл. Но по секоја логика млечните производи се брзо апсорбирачки (нормално не како веј протеин кои може и до 10 гр на на 60 мин) . Споро апсорбирачки а со одличен состав на амино киселини и најголема искористеност од човечкото тело имаш во белките од јајца што би било некоја си природна замена за касеинот(иако суплиментите се додатоци а не исхраната чисто како споредба пишано)Живи јајца бјак, зашто ги пиеш навечер? Навечер се јади урда затоа што таму има казеин(бавен протеин), освен што нема никаква корист од тие живи јајца(калориите од нив во тек на спиејење организмот ке ди претвори во масти) + можеш стомачна инфекција да добиеш затоашто салмонела е природна бактерија што ја има во сите јајца затоа треба да се готват.
Еве добра генетика за чучањ.Добра генетика за чучањ се смета кратка должина на femur-от (горна нога) + долго торсо. Додека ако јас се превиткам надоле, коленото ми доаѓа некаде под брадата. Во превод- огромна шанса за повреда поради аголот во кој е ставен грбот при движењето. И уште незнам како не сум отерал нешто кај што не треба со оглед на тежините кои ги правев.
Имам пуштено линк погоре со вежби (од реддит исто), додатно нека се зачлени и subscribe-не тука за да може да го гледа и "wiki" делот.Дечки дали ќе сака некој да ми каже програма за вежбање на почетничка, за другарка ми е. Оди 3 пати неделно, и сака да знае што со што да вежба. Фала..
Имам пуштено линк погоре со вежби (од реддит исто), додатно нека се зачлени и subscribe-не тука за да може да го гледа и "wiki" делот.
https://www.reddit.com/r/xxfitness/wiki/main#wiki_exercise_faq
https://www.reddit.com/r/xxfitness/
Или алтернативно ти помагај и во теретана. Friendzone no more!
Имам пуштено линк погоре со вежби (од реддит исто), додатно нека се зачлени и subscribe-не тука за да може да го гледа и "wiki" делот.
https://www.reddit.com/r/xxfitness/wiki/main#wiki_exercise_faq
https://www.reddit.com/r/xxfitness/
Или алтернативно ти помагај и во теретана. Friendzone no more!
Не.Едноставно не знаеш да ми кажеш кога веќе знаеш ?[DOUBLEPOST=1462312611][/DOUBLEPOST]
Едноставно не знаеш да ми кажеш кога веќе знаеш ?
Не сум.Да не си грешка? Веј протеинот како што кажува името ВЕЈ односно сурутка се добива од течноста кога се прави сирење, урда однсно млечни производи во тврда форма... Нормално хемиски се обработува и сл. Но по секоја логика млечните производи се брзо апсорбирачки (нормално не како веј протеин кои може и до 10 гр на на 60 мин) . Споро апсорбирачки а со одличен состав на амино киселини и најголема искористеност од човечкото тело имаш во белките од јајца што би било некоја си природна замена за касеинот(иако суплиментите се додатоци а не исхраната чисто како споредба пишано)