Купување преку интернет (генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Josifoskii
  • Време на започнување Време на започнување
Некое искуство да споделите со Book Depository?
Позитивно. Бесплатна испорака (поштарина вклучена во цената), во просек стигаат за три недели.

Последно уредено:
Позитивно. Бесплатна испорака (поштарина вклучена во цената), во просек стигаат за три недели.

Абе, правев порачка минатата недела и пишуваше дека книгата ќе ја испратат за 2 до 3 работни дена а ете до денес статусот сеуште е Processing.

Да бидам искрен беа подобри порано,сега малце ги штелнаа цените.Инаку,порано имаше многу голема разлика мегу нив и амазон/ибеј.Е сега тука се негде.

Некое искуство да споделите со Book Depository?
Имам само една работа порачано - нотес од Moleskine. Дефинитивно имаше најдобра понуда за цената и испораката во однос на други страници, но ова се однесува исклучиво на производите од Moleskine. После сакав да порачам книги, и скоро сите имаа повисоки цени во однос на Амазон. Не можам да се сетам добро, но мислам дека испораката беше некаде од 10 до кај 14 дена. Беше испратена од Англија. Ми се допадна што можеш да порачаш како гостин, што значи нема потреба од регистрација. Генерално, позитивно искуство.

Zdravo za da poracam od aliexpres treba prvo da se registriram? so kartica plakate? se raboti za naocari, ima nekoj iskustvo stignuva pratkata i otprilika kolku vreme se ceka?

Zdravo za da poracam od aliexpres treba prvo da se registriram? so kartica plakate? se raboti za naocari, ima nekoj iskustvo stignuva pratkata i otprilika kolku vreme se ceka?
prvo treba acount da si napras i jas na aliekspres imam plajkano so visa karticki od tutunska i komercijalna banka. pratkata stiga vo rok od 20-60 dena i dosega 95% od pratkite mi imat stignato :)

JUC137_01.jpg

Дали знае некој колку е царинската стапка за осветлување за фотографија?

Не можев никако да најдам во царинската тарифа нешто што е поврзано со ова. Обично работите што се поврзани со фотографија имаат околу 6% царина и 18% данок. Но мене ми го исцаринија ова со стапка од 15% и 18% данок. Во листот каде што беше пресметана царината го имаа напишано производот нешто како осветлување (не можев да им го разберам баш најдобро ракописот).

Дали се плаќа царина и данок за спортски суплементи ? (Протеини,гејнери).

Sent from my MI NOTE LTE using Tapatalk

Дали се плаќа царина и данок за спортски суплементи ? (Протеини,гејнери).

Sent from my MI NOTE LTE using Tapatalk
Да се плаќа. Но не ми текнува само колку беше стапката.
Но помали работи, во помали пакувања можно е и да поминат.
Никогаш ништо не се знајт кј нас.

Не помало пакување тоа е проблемот,околу 4 кг. е

Zdravo,imam poracano mobilen telefon od everbuying.Vcera se promeni statusot deka e vo Skopje.Dali treba jas da odam vo posta da prasuvam za carina ili tie me izvestuvaat

Attachments

• IMG_20160513_165718_432.JPG
    IMG_20160513_165718_432.JPG
    34,1 KB · Прегледи: 39
Zdravo,imam poracano mobilen telefon od everbuying.Vcera se promeni statusot deka e vo Skopje.Dali treba jas da odam vo posta da prasuvam za carina ili tie me izvestuvaat
Почекај ако треба ќе ти стигне дома известување за да испратиш податоци ако не треба ќе ти го испратат директно дома.

Порачав од http://www.gearbest.com/usb-gadgets/pp_47577.html да ли пратката ке стаса без проблеми оти е без тракинг,ми бараше 1,82 евра за тракинг.

Би требало да стигне. Никој не може да ти гарантира дека 100% ке стигне кога е без тракинг, но не би требало да има некаков проблем и како таква така да кај и да е ке дојде. Помал проблем може да ти биде доцнењето.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom