Сега кога ќе ме читаат личности на форумов кои не ме знаат ќе мислат дека нити одам на протести, нит сум бил некогаш и дека секако ја поддржувам оваа тиранија од власт. Полицијата НЕ е крива. Зошто ако веќе толку се покажува гнев врз полицијата, не отиде некој и Стојанче не го расшлапа и не го избаци од протест зошто тој со мегафон цело време се дере дека не треба да се напаѓа полицијата?
Па што ако одиш на протести,кога пак ги гласаш ВМРО? Од една страна протестираш против нивниот режим,од друга страна ги гласаш.Или можда ги гласаш поради тоа што се нужно зло ?
Тоа е најдобриот изговор што некогаш сум го слушнал,а тоа може да се види во темава доста често.
Полицијата не била крива,а навивачите се криви секогаш кога ги млатат ? Не постои полицаец што е цвеќе за мирисање,значи не постои.Тие ти се луѓе без душа додека се на должност,а после пензија никој не ги ебава што е сосема нормално.А зошто е тоа така ? Све нешто да ги частиш,па ти да лупнат казна за ништо итн. Гнаса од луѓе се полицајците севкупно гледано.
Како полицаец,војник си изложен на ризици.Ако беше дека не смеат да се чепкаат т.е да бидат како поларни мечки,сите ќе се пријавевме да му служиме на народот,упс на коалицијата што е на власт.Полицијата е продолжена рака на власта и си работи за нив,а народот кој го ебе.
Мирен е народот,инаку оваа полиција и те како заслужува млатење на некогаш за нивната пристрасност и слепо слушање на оската ВМРО-ДУИ.
Да бевме од Тунгузија можда ќе помислев дека се цвеќе за мирисање,вака немој молимте со демагогиите.
А тоа дека не требало да се бојадисуваат фасадите,како што вели Игорче е чиста будалаштина.Да не се заштитени и тие со закон ?
Баш тие фасади т.е тие градби беа почетокот на тиранијата на власта.Крадење без милост,крадење без усул.Еј 10 години,5,5 милјарди изнесени од државата. Нужно зло ?
Гледаме дека мува не ги лази,а мирните протести се премија за нив.
Полицијата и војската се безгласни именки,еден тон мочковци и приврзаници на власта кои не можат ништо да направат.До пред некое време,во Турција и Египет се случуваа пучови,пучови поради катастрофалното водење на државата.Кај се овие да се побунат,да кажат,еј што правите дали сте нормални .. Важно јадат расипани паштети и чутат. Нема поглуп народ од македонскиот,тоа е веќе потврдено со печат.Лапај плата и чути.
Еден асален синдикат не постои во државава,еден.Све партизирано до коска.
Само грците се машини во тој поглед,кога ќе излезат на протест излага цела држава.За тоа алал нека им е.
Нека секнат кредитите,па да се куртулиме од оваа диктатура.Полошо од ова никогаш нема да биде.А и ќорката не им бега.Кога можат романски премиери,функционери итн да одат затвор,зошто не би можело Грујо и компанија ?
Ќе одат и оро ќе играат.
Државава трула,трула а ние ќе се секираме за полицајците.