Акции на СЈО (Генерална дискусија)

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.462
Поени од реакции
5.881
напрај список шо се еден кутар македонец може да земе за дома за 1000 денари па ќе видиш дека тоа е доста добра зделка
кило грав - 150 денари - 2 ручеци
кило ориз 100 денари - 4 ручеци
кило надккопани (германски) - 100 денари - и за 10 јадења
2 литри масло - 150 денари, со штедење цел месец
влошка јајца 180 денари - секој ден по едно да пржи како змеј да се најде
2 кила брашно - 50 денари
5 литри млеко - 200 денари по една чаша дено цел месец ќе пие
сол и шеќер -70 денари

ова е цело богатство за едно просечно македонско протестантско семејство
Сиромашен народ поскапо плаќа.

Мислат дека саламата им е безплатна, а овие од Мвро-Дпмне им ја наплаќаат со златници, само што не виделе во менито, со мали букви била цената, а пошто народот нема златници, мора да се удри по владиниот (народниот) буџет.
И затоа Грујо вика дека не сторил никаков криминал, тоа е маркетиншки трик, цената со мали букви.

sankerce

прогресиФ
Член од
6 март 2009
Мислења
3.072
Поени од реакции
4.942
Пораките за патриотизам и одбрана на татковината од злите сили, тужно завршија на тротоарите на Партизанска :(

Прегледај го приврзокот 144274 Прегледај го приврзокот 144275
Мене по двор ми фрлале шишиња до пола пуни вода сељачиштата (дека на Партизанска сум а автобусите баш пред куќа кај мене ги паркираа), мочаници по оградата колку ти душа сака, смрди корне, а на 2 метра потаму парк онолкав измеѓу мојата куќа и зградата до мене...
Како не ги дофатив матер им ебам!

Последно уредено:

Marquess

Ербап
Член од
20 јули 2009
Мислења
6.219
Поени од реакции
13.109
Мене по двор ми фрлале шишиња до пола пуни вода сељачиштата (дека на Партизанска сум а автобусите баш пред куќа кај мене ги паркираа), мочаници по оградата колку ти душа сака смрди корне, а на 2 метра потаму парк онолкав измеѓу мојата куќа и зградата до мене...
Како не ги дофатив матер им ебам!
Викаш ќе ги здробеше ти јуначиштето овие провинцијалциве лоши?

Sent from my SM-G920F using Tapatalk

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.267
Поени од реакции
23.873
Мислам дека е крајно време е да смислат нешто друго. Секој втор збор им е сендвич. Како пијан за бандера се фатија. И кадро и некадро. Можеби бурек јадеја ебаве неинвентивните. И јогурт.
А овие другиве, стилистите од дома јадење си носеја или гладни протестираја? Којзнај колкку време патуваја од сите краишта на Макдеонија пешки. Пешки дојдовте така ? Како се довлечкавте со толку канти боја мајката, башка гладни. Или кога се сака се се можи а ?

Емкаа

the worst thing about prison was the dementors.
Член од
14 мај 2008
Мислења
5.003
Поени од реакции
12.624
Мислам дека е крајно време е да смислат нешто друго. Секој втор збор им е сендвич. Како пијан за бандера се фатија. И кадро и некадро. Можеби бурек јадеја ебаве неинвентивните. И јогурт.
А овие другиве, стилистите од дома јадење си носеја или гладни протестираја? Којзнај колкку време патуваја од сите краишта на Макдеонија пешки. Пешки дојдовте така ? Како се довлечкавте со толку канти боја мајката, башка гладни. Или кога се сака се се можи а ?
МАКЕДОНИЈА,АНТИЧКИ,АЛЕКСАНДАР,НЕ ЈА ДАВАМЕ,ЦЕЛАДАЕ,СОРОС,ЗАЕВ....

Глупости, ко пијани за бандера се фатиле,и кадро и некадро.

Член од
16 април 2010
Мислења
2.558
Поени од реакции
1.503
-Ние имаме барања, но ние сме Дијаспора и не може да одлучуваме, сите знаат дека јас сум за федерализација, се разбира, тоа не го кријам, имав средба со З....., му ја искажав поддршката, а гледајте потоа, овие новите албански партии се приклучија на протестите, рече Љамалари - јави ("најнезависната")Телма.

http://vecer.mk/makedonija/zaev-i-albanskata-migracija-sojuz-za-federalizacija

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.267
Поени од реакции
23.873
МАКЕДОНИЈА,АНТИЧКИ,АЛЕКСАНДАР,НЕ ЈА ДАВАМЕ,ЦЕЛАДАЕ,СОРОС,ЗАЕВ....

Глупости, ко пијани за бандера се фатиле,и кадро и некадро.
Абе кај си ти досега? Ни фалеше објективност искрено. А ако не ти кој друг.

Емкаа

the worst thing about prison was the dementors.
Член од
14 мај 2008
Мислења
5.003
Поени од реакции
12.624
Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
-Ние имаме барања, но ние сме Дијаспора и не може да одлучуваме, сите знаат дека јас сум за федерализација, се разбира, тоа не го кријам, имав средба со З....., му ја искажав поддршката, а гледајте потоа, овие новите албански партии се приклучија на протестите, рече Љамалари - јави ("најнезависната")Телма.
http://vecer.mk/makedonija/zaev-i-albanskata-migracija-sojuz-za-federalizacija
Извор Вечер. Реално и објективно, на ниво на Курир.

Член од
16 април 2010
Мислења
2.558
Поени од реакции
1.503
Извор Вечер. Реално и објективно, на ниво на Курир.
Ај гледај од каде е преземена веста

Албанската дијаспора и дел од опозицијата за различни протести

21 April, 2016 - 15:50

Протестот што го подготвувааат организации на поранешни борци на ОНА, на политички осуденици, невладини организации и партиите Движењето за реформи на ДПА и НДП планирано е да започна во 14 часот на Битпазар во Скопје,а да заврши пред Собранието на Македонија. Ќе го кажеме тоа за што постојано се залагаме, Албанците да бидат целосно рамноправни со Македонците и според Уставот и законите, во држава која мора да биде бинационална, рече лидерот на Движењето за реформи на ДПА Зијадин Села.

- Да ја вратиме демократијата, но и нашата, не само на Македонцитe чија, сега исто така е манипулирана. Кај Албанците демократијата недостасува 25 години, демократија не е само излегување на избори, зашто потоа има надлгасување, рече Села.

Тој вели дека Алијансата на Албанците, која ја сочинуваат неговата партија и НДП на Весел Мемеди, се залагаат за предвремени избори, но според сите стандарди, затоа, нагласува, во моментов се против избори на 5 јуни.

-Фактот што не учествува опозицијата, сега никој не е наивен да учествува со ДУИ и ДПА и со ВМРО-ДПМНЕ на такви избори, нагласи Села.
Доколку ДУИ, ДПА и ВМРО-ДПМНЕ учествуваат на избори на 5 јуни, ке има масовен бојкот и нови протести, рече Села.

Албанската дијаспора за Македонија ги поддржува антивладините граѓански протести и повикува да не се попушти пред заплашувањата со украинско сценарио. Дијаспората смета на протестите има и демагогија и порачува дека затоа е подобро сите етнички заедници да протестираат под едно знаме – македонското. Муса Љамалари – Тим Шкупи, претставник на Дијаспората од Лондон, имал средба со лидерот на СДСМ Зоран Заев.

-Ние имаме барања, но ние сме Дијаспора и не може да одлучуваме, сите знаат дека јас сум за федерализација, се разбира, тоа не го кријам, имав средба со Заев, му ја искажав поддршката, а гледајте потоа, овие новите албански партии се приклучија на протестите, рече Љамалари.

Дијаспората е против на 5 јуни да има избори, затоа, што, вели Љамалари, треба да се создадат целосни услови, но треба и да се дознае целата Вистина за Македонија со непречена работа на Специјалното обвинителство, меѓу другото и да се спроведе Попис на населението.
Панта Џамбазоски

http://telma.com.mk/vesti/albanskata-dijaspora-i-del-od-opozicijata-za-razlichni-protesti

Член од
3 март 2013
Мислења
2.678
Поени од реакции
1.357
интересен и копиран текст. вреди да се прочита

Вечерва се случува преломот. Вечерва многу од ДПМНЕ ќе сфатат што всушност им се случи. Вечерва ќе мора да си го одговорат прашањето - како е можно и покрај целата партиска машинерија на ДПМНЕ и ангажирање на секој автобус во Македонија за да се соберат доволно луѓе и да наполнат само една улица пред собранието и тоа намерно стеснета со огради за да изгледаат побројни, овие другиве, со ниту еден автобус, без партиска логистика на клетите од СДСМ, собираат колони и колони луѓе да го препалават целиот центар на Скопје и на многу други градови низ Македонија и тоа замислете - цели 10 дена!

Досега не е измислена математичка дисциплина на оваа планета (освен ако навистина не е рамна плоча) каде што може да се споредуваат слободни граѓани дојдени на протест по слободна волја, со организирана воено-партиска структура која располага со неограничени парични средства за влечење и разнесување луѓе, со илјадници начини на уцена за присилно присуство на протест. Впрочем најдобрата споредба ќе биде утре, кога едните изморени од уцени и присилно разнесување воопшто нема да протестираат, а другите ќе бидат во уште поголем број од денес.

Главното прашање што ќе треба да си го одговорат сепак ќе биде - го изгубивме ли теренот? Се сврти ли народот против нас?

Да, конечно после 10 години можам да заклучам дека го изгубивте теренот и повеќе немате поддршка.

Фала ти Џорџе! Љубим те!

#Протестирам

Член од
16 април 2010
Мислења
2.558
Поени од реакции
1.503

Вечерва се случува преломот. Вечерва многу од ДПМНЕ ќе сфатат што всушност им се случи. Вечерва ќе мора да си го одговорат прашањето - како е можно и покрај целата партиска машинерија на ДПМНЕ и ангажирање на секој автобус во Македонија за да се соберат доволно луѓе и да наполнат само една улица пред собранието и тоа намерно стеснета со огради за да изгледаат побројни, овие другиве, со ниту еден автобус, без партиска логистика на клетите од СДСМ, собираат колони и колони луѓе да го препалават целиот центар на Скопје и на многу други градови низ Македонија и тоа замислете - цели 10 дена!

Досега не е измислена математичка дисциплина на оваа планета (освен ако навистина не е рамна плоча) каде што може да се споредуваат слободни граѓани дојдени на протест по слободна волја, со организирана воено-партиска структура која располага со неограничени парични средства за влечење и разнесување луѓе, со илјадници начини на уцена за присилно присуство на протест. Впрочем најдобрата споредба ќе биде утре, кога едните изморени од уцени и присилно разнесување воопшто нема да протестираат, а другите ќе бидат во уште поголем број од денес.

Главното прашање што ќе треба да си го одговорат сепак ќе биде - го изгубивме ли теренот? Се сврти ли народот против нас?

Да, конечно после 10 години можам да заклучам дека го изгубивте теренот и повеќе немате поддршка.

Фала ти Џорџе! Љубим те!

#Протестирам

Еве ти шанса да протестираш утре со УЧК, тие ќе ви ја зголемат бројноста

Член од
9 јуни 2008
Мислења
1.380
Поени од реакции
804

Фала ти Џорџе! Љубим те!

#Протестирам
и цел текст паѓа во вода кога ќе ве праша некој па добро чим толку е народот со вас зашто баравте па не сакате избори ?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom