Акции на СЈО (Генерална дискусија)

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
4 мај 2009
Мислења
2.476
Поени од реакции
5.545
Moже јас се обидам да го едуцирам човекот?
СЈО постои затоа што нашите „партнери и пријатели“ ЕУ и ’мурика сакаат сегашниве клептократи да ги сменат со нови клептократи, на кои опашката ќе им мрда помалку накај исток.
Нормалитет. Не само америка него и меџународната се увек за кооперативна демокрацка влада = која игра по нотите и не им праи бељи у бизмисите. Е сеа, остануе малце нејасно: коа ќе ги исшутираат вемеро лоповиве, кои лепотани ќе ја опраат МК? Заев сељакот & компанија? Теорецките студии и практичните екперименти ја елиминараат оваа можност. Ја слабо читам, али некња подзаглеав на јутјуб една социополитичка анализа од, забраам му име, некој странец беше галиба. Вика има решење за МК (и Балкан уопште). Да се донесат булдожери (од онија јапанските шо ринат пола брдо на едно маање) и да се булдожериса целата територија -- прво шампитите и лампионите у СК, после све остало. Да се иссели све шо е македонско, влашко, ромско, албанско, циганско, итн. и да се транспортира у земји кајшо има јака полиција, саглам судови и слаби шанси за превара. Да се увезе тазе генецки матреал од швецка, данска, исланд и евентуално канада, и да се посее на нивите у МК. Да се чека едно дватриес години да никне матреалот и да почне да работи бес крадење, рекети, рушвет и остали спортови. И нормално, све тоа уз благослов и под мониторинг на меџународната.

Последно уредено:

Riken

the power of imagination makes us infinite
Член од
9 декември 2008
Мислења
12.872
Поени од реакции
30.787
А јас сум за да научиш што е СЈО и ЗОШТО постои и КОГО треба да гони и врз основа на КОИ докази. А гонење на сите политичари ќе бараш од ЈО.
И двете се јавни обвинителства само што едното е "специјално" ко специјална паралелка...и ти треба да бараш, се додека ви ги тупат главите и едните и другите кој ти знае колку пари затаиле, на крај краева нека формираат е и едно УСЈО ултра специјално јавно обвинителство и така шо им текне тоа прават...уште малку и оскар ќе ни дадат од Холивуд пошто еве 20+ години глумиме држава.

Член од
13 декември 2014
Мислења
422
Поени од реакции
337
И двете се јавни обвинителства само што едното е "специјално" ко специјална паралелка...и ти треба да бараш, се додека ви ги тупат главите и едните и другите кој ти знае колку пари затаиле, на крај краева нека формираат е и едно УСЈО ултра специјално јавно обвинителство и така шо им текне тоа прават...уште малку и оскар ќе ни дадат од Холивуд пошто еве 20+ години глумиме држава.
Jas bi rekol glumime Demokratija, drzavata kakva takva drzava e.

sankerce

прогресиФ
Член од
6 март 2009
Мислења
3.072
Поени од реакции
4.942
Немој брат за Цаноски ќе ме расплачеш. Сослушај ја и другата страна. Ајде да сме живи и здрави може ќе дојдат Фијат, Сефер, Велија и други оштетени бизнисмени пак на власт па ќе се оправиме. А за инвеститорите не знам кој нормален пак ќе дојде овде после ова што се случува закани од опозиција и негативна кампања. Да сум сигурен дека нема да прават пак некои штетни одлуки како од 1994-1998 и 2002-2006 по однос на националните прашања ја би ги гласал СДС на 4 години да видат сите што говна се, да докажат по стоти пат.[DOUBLEPOST=1461249212][/DOUBLEPOST]
Вишна? Цреша можеби. Има повеќе ама кој ќе го гледа цело и башка кој разбира.
Така е и ја тоа викам.

The xx

Russia state-affiliated bot. ☑️
Член од
8 април 2013
Мислења
7.088
Поени од реакции
13.399
Евросојуз рассматривает введение санкциј против Македонии

Европската унија разгледува примена на санкции против Македонија.

"Европската унија може да разгледа примена на санкции против политичарите кои го вршат опструкција врз процесот на решавање на политичката криза во Македонија.
Примена на забрана за патување и замрзнување на имотот се дел од механизамот кој би бил употребен."

"Еу се разочарани од кратковидната политика на сегашната влада. Поради тоа ЕУ има намера да рагледува примена на санкции врз политичари кои спречуваат разрешница на кризата. Македонија се наоѓа на пат кон меѓународна изолација."

Последно уредено:
W

wicked_1

Гостин
У цело лудило најубаво ќе е ЕУ ако ни дадат клоци.Да се спасиме од тоа срање :D:D
Неверојатно лудило брат4е.

Ќе ни дадат клоци ќе се изолираме од нив раат ќе си видиме.
Конечно ќе секнат кредитите а може и ќе ни замрзнат сметки , после тоа ќе паднат у вода и трговските размени што ги имаме со европејците, после тоа и договорите за увоз на култури, и вака уште неколку спасувачки санкции по ред. Фасцинантна идеја.(y)

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Го слушам Прндов сношти, граѓаните на контрапротести се само-организирале.
Гледаме се само-организираат кој прв да влезе во автобусите обезбедени од ДПМНЕ и кој прв да земе од сендвичите. :pos:

КвикСилвер

Модератор
Член од
28 март 2010
Мислења
4.547
Поени од реакции
5.856
Даваш наводна поддршка на СЈО а не гледаш објактивност ? Какви се тие напади , СЈО работи на случаи кои произлегуваат од прислушкуваните разговори , додека кривична постапка сфаќаш како напад тогаш ти воопшто немаш појма за право а твојата поддршка е колку да се рече еве не сум против .
Прво, би те замолил за друг пат убаво да пишуваш, барем запирка размисли кај да ставаш, бидејќи ми требаа 5 минути да сфатам што сакаш да кажеш.
Сега второ. Јас кажав дека го поддржувам обвинителството кое е оформено со една цел, казна за сите криминалци. Повторувам СИТЕ. Посакувам да се казнат сите соодветно, но не ми се допаѓа начинот на кој пристапува обвинителството за извршување на таа цел. Друго, покренување кривична постапка, тужба и тн, и те како е напад. Одиш ПРОТИВ некого, или не?
Понатака, стварно не сфаќам што сакаш да кажеш со: твојата поддршка е колку да се рече еве не сум против. Стварно не знам зошто треба да кажам: еве не сум против и не сфаќам пред кого треба да се "правдам". Зошто мислиш дека нема да си ги искажам ставовите ако сум ВМРО или СДСМ?
Катица, ти да не си?

Сега ќе си го искористам малце правото на слободно изразување и ќе отидам малце оф-топик. Со ова право сакам да изразам најголемо разочарување од нашите протестанти и контра-протестанти, ма од целата ни наша држава. Прво протестантите. Убав пролетен ден, сонце зрачи, се шетам на плоштад, кога доаѓа еден дечко и ти дава флаерче #ПРОТЕСТИРАМ. Не знам што рекламира и зошто треба вооошто да се рекламира. Се прокламираат како народот, што значи во Македонија има 5000 жители вкупно. Фрлање балони со боја, боење на фонтани се крајно за греота. Ете, јас како непартиски определен, како поборник за вистинска слобода, гнасно ми е да гледам скршени стакла, обоени фасади, црвени води. Па кога ќе видам жени со цвеќиња во рака како подаваат на џандари ми иде да си пукнам во колено. Драма Кралици. Факт е дека стана во мода да бидеш против власт. И немој некој да ми кажува дека не се збирани масовно граѓани од СДСМ. Вистинските борци за слобода се 10%.
За контра-протестантите нема што да се каже. За греота. Тие па стварно не знаат зошто протестираат. Јебига, моќ, сила, наредба. Говорите им се приказна за себе, безврска, нема цел, нема вистина, нема искреност. Нема друг збор да се употреби, освен, греота. И тие се прокламираат како народот. Чекај бе, уште еден народ ли испадна?

Едно е сигурно, лошо ни се пишува, кој и да дојде.

Член од
16 април 2010
Мислења
2.558
Поени од реакции
1.503
Од колку саат почнуваат протестите и контра-протестите?

Член од
12 март 2009
Мислења
20.455
Поени од реакции
16.665
Го читам овој спин од поддржувачите на дпмне како во хор .
Цените кои ги понудиле во тендерот НЕ СООДВЕТСТВУВААТ со цените реално исплатени со ФАКТУРИ . Сега јасно ви е?
ова е друга работа, не ја знаев, но за таа треба да одговара тој што ги потпишал фактурите... паа заради ова и ЈО имало постапка пред СЈО...
Работата е дека на Тендер нема анекс, знам кај нас во фирма кога директорот се залета и после на наша штета беше... а и кога се воведе ддв, многу фирми се изгореа бидејќи во тендерот нема анекс... затоа СЈО сега ги гонат и фирмите транспопртери

Член од
3 март 2013
Мислења
2.678
Поени од реакции
1.357
повеќе инфо?
Такви информации добив, незнам дали се точно, и дали некој медиум го има тоа споделено, Само споделив тоа шо стигна до мене. За повеќе не сум информиран

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom