Акции на СЈО (Генерална дискусија)

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
12 декември 2010
Мислења
4.346
Поени од реакции
3.754
Јас сум овие од СЈО да покренат постапка за затајување на данок на сите политичари и бизнисмени и газди независно од која политичка партија се.
А јас сум за да научиш што е СЈО и ЗОШТО постои и КОГО треба да гони и врз основа на КОИ докази. А гонење на сите политичари ќе бараш од ЈО.

Член од
12 декември 2010
Мислења
4.346
Поени од реакции
3.754
Значи да се разбереме: Сквернавење „културно наследство“ е во ред ако со тоа прикриваш слоган што не одговара на гарнитурата.

Пораката е сепак таа: ОВАА ГНАСНА ГРАДБА ЧИНИ 208 ТАМАРИ! А тоа нема да ви помине колку и да прешкртувате! Само не знам кој има срце да проба да скрие таква порака. Ништо не ви е свето освен пастирот ОВЦИ гадни.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.262
Поени од реакции
34.854
А јас сум за да научиш што е СЈО и ЗОШТО постои
Moже јас се обидам да го едуцирам човекот?
СЈО постои затоа што нашите „партнери и пријатели“ ЕУ и ’мурика сакаат сегашниве клептократи да ги сменат со нови клептократи, на кои опашката ќе им мрда помалку накај исток.

Колку поени добивам?
Нешто сендвичи, НВО хонорар, боици, спрејови, јајца, медаља за корисен идиот? :coffee:

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.462
Поени од реакции
5.881
Претседателката на Хрватска е под истрага заради тоа што 15.000 евра кои и останале од кампањата ги префрлила на сметка на најзината партија.
Кај нас за некоја злоупотреба од 15.000 евра нити кликнуваме за да ја прочитаме веста, тоа е многу ситна пара и за еден плакатолепач.
Единствена сме држава каде во последните 10 години ниеден градоначалник на власта не е осомничен за некоја злоупотреба, и таман дојде време да дадат рачун за сите криминали, ете го Иванов (слика има, глас нема) ги аболицираше сите.

W

wicked_1

Гостин
Претседателката на Хрватска е под истрага заради тоа што 15.000 евра кои и останале од кампањата ги префрлила на сметка на најзината партија.
Кај нас за некоја злоупотреба од 15.000 евра нити кликнуваме за да ја прочитаме веста, тоа е многу ситна пара и за еден плакатолепач.
Единствена сме држава каде во последните 10 години ниеден градоначалник на власта не е осомничен за некоја злоупотреба, и таман дојде време да дадат рачун за сите криминали, ете го Иванов (слика има, глас нема) ги аболицираше сите.
На Македонска Банка ти текнуе?
И тоа беше монтирано и сорос беше крив...

Кирца

Монк
Член од
7 април 2008
Мислења
7.051
Поени од реакции
2.289
Е ова е лепено, монтирано и сечено ако има некој некакви дилеми :)
Замисли инвестираш неколку милиони и доаѓа оваа неписменава која не знае да збори и ти носи одлука за рушење на твојот објект без разлика што не е по нејзина иницијатива и на крај да испадне дека целата таа постапка била незаконска. На инспекторкавава мислам дека не и бега затвор.
Во иднина треба и други инвеститори да градат, мислиш странците што планираат да вложат пари не гледаат се вклучувајќи и вакви работи? Џабе ќе ги браниш, Груевски и Мизо не знам колку ќе се одбранат пред инвеститорите.

Член од
28 март 2006
Мислења
17.812
Поени од реакции
12.303
Колку има или нема врска со темава...ама има више него оние параноине од типот да прднеш у петок е по вина на сорос.

Поддршка за #Протестирам и во Лондон

„Ние, Македонската заедница и пријатели на Македонија во Велика Британија, организираме протест во знак на солидарност со граѓанските протести во Македонија за слобода, правда и еднаквост.

Најпрво, изразуваме загриженост за политичките случувања во Македонија. Второ, длабоко ја осудуваме одлуката на Претседателот за амнестија на политичарите кои се обвинети за измама, корупција и други сериозно криминални активности кои го повредуваат владеењето на правото во земјата. Трето, целосно ги поддржуваме демонстрантите и бараме:

1. Итно повлекување на одлуката да се аболицира кој и да е кој е под истражна постапка или кривично гонење од страна на Специјалното јавно обвинителство.
  2. Неотповиклива оставка од Ѓорѓе Иванов од позицијата Претседател на Република Македонија.
  3. Итно произнесување на Уставниот суд за уставноста на Специјалното јавно обвинителство.
  4. Формирање на специјално одделение во Кривичниот суд за случаите покренати од СЈО.
  5. Итно повлекување на одлуката за организирање на парламентарни избори на 5.јуни.
  6. Итно вклучување на претставници на независното граѓанско општество во процесот за решавање на кризата.
  7. Формирање на преодна Влада која целосно ќе ги имплементра Итните реформски приоритети од Извештајот на Прибе.
Ги покануваме и релевантните меѓународни институции, особено Канцеларијата за надворешни на Велика Британија, Европската комисија, Американскиот Стејт Департмент, НАТО…за итно и одговорно вклучување во решавањето на политичката криза.

За мир, правда и демократски промени во Македонија“, се вели во повикот на организаторите.

Член од
31 јануари 2014
Мислења
5.169
Поени од реакции
2.272
Замисли инвестираш неколку милиони и доаѓа оваа неписменава која не знае да збори и ти носи одлука за рушење на твојот објект без разлика што не е по нејзина иницијатива и на крај да испадне дека целата таа постапка била незаконска. На инспекторкавава мислам дека не и бега затвор.
Во иднина треба и други инвеститори да градат, мислиш странците што планираат да вложат пари не гледаат се вклучувајќи и вакви работи? Џабе ќе ги браниш, Груевски и Мизо не знам колку ќе се одбранат пред инвеститорите.
Немој брат за Цаноски ќе ме расплачеш. Сослушај ја и другата страна. Ајде да сме живи и здрави може ќе дојдат Фијат, Сефер, Велија и други оштетени бизнисмени пак на власт па ќе се оправиме. А за инвеститорите не знам кој нормален пак ќе дојде овде после ова што се случува закани од опозиција и негативна кампања. Да сум сигурен дека нема да прават пак некои штетни одлуки како од 1994-1998 и 2002-2006 по однос на националните прашања ја би ги гласал СДС на 4 години да видат сите што говна се, да докажат по стоти пат.[DOUBLEPOST=1461249212][/DOUBLEPOST]
A нашиов испратизиран систем е трул ко вишна. Се слагаш?
Вишна? Цреша можеби. Има повеќе ама кој ќе го гледа цело и башка кој разбира.

Последно уредено:
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom