Акции на СЈО (Генерална дискусија)

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
31 јануари 2014
Мислења
5.169
Поени од реакции
2.272
па да бидеме реални, преголема беше помпата за тие четврти и петти места, што не ги пречека некој кај портата пред две недели.

настрана дека има поента Наумче и сите што го осудуваат вандализирањето, но многу од нив (јавни личности, спортисти) устите им беа затворени за многу поклучни прашања, а сега ги здоболе за малце боја и графити кои се чистат за еден ден.

Не го оправдувам вандалството, да не е разбереме, но го сфаќам, издувен вентил од целава ситуација негде мора да има, само да не се претера.
Не беше. Освен ако не си гледал баскет со најчевска заедно. Јас бев на плоштад на само кога дојдоа туку и кога се пласиравме во полуфинале. Ако имало нешто поспонтано од тоа и ослободено од партии и курци палци во овие 15-20 години те молам посочи ми. И во тој момент некој се почуствува повикан да јаде трици и сега пак тие се во први редови и тие ги праат овие фрки и глумат револтирани. Ти кажав, како првите денови сите ќутеа, чекаа да видат медиумите опзициски како ќе реагираат и овие поттикнувачиве и сега стана кул оштетување. Тоа само зборува за тоа колку се подложни сите на манипулации (било кои групи на луѓе).

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.462
Поени од реакции
5.881
Курир:
Австралија на нозе во одбрана на Македонија :pos::tapp:

Се кренале 50 пензионери од Австралија, а Курир тоа го прикажува како Австралија на нозе. Овие не можат ни манџата да ја одбранат од мачката, камо ли државата, ама веќе рекле: ние сме лудаци.

Член од
19 септември 2009
Мислења
5.081
Поени од реакции
4.932
Наумче е очигледно изрод со зјапнат газ за пари. Како не му е срам да пишува против оштетувањето на Порта Македонија низ која помина тој и беше пречекан од навивачите исто и кошаркарите после 4то место на ЕП?
Патем истите луѓе кои тогаш не можеа да си ги затнат муцките и коментираа уште истиот ден на нивните профили нешто во стил - Јака муда 4то место или што е ова ширење национализам со прославиве и што уште не, сега истите се први да поттикнуваат оштетување на портата. Најчевска, онаа од А1 како се викаше новинарката и тн. Сите што се во први редови и што чкртаат и тураат прашоци на своите профили се прашуваат што кур е битно името? Зошто да се гордеам со тоа што сум Македонец само затоа што сум се родил тука? Сами си ја префрлија борбата на идеолошко ниво. Наместо да протестираат за одлуката на Иванов како што почнаа прво сега пак пробуваат редефинирање на историја, национални интереси и тн.
Па и искрени да биднеме нели е јака муда 4 место, мислим нигде у свет несум досега видел некој да слави 4 место :) :popce:, мене искрено таа прослава ми беше мизерија

Член од
31 јануари 2014
Мислења
5.169
Поени од реакции
2.272
Зошто иронија и зајадливост, не некој може му се допаѓа тој изглед на ГТЦ, на факултетите. Исто како што тогаш врескааа и креваа галама, дури и референдум правеа, така исто и овие што им се допаѓаат новиве споменици исто креваат галама. Прашање на вкусови е, затоа е демократија.
Со таа разлика што никогаш немало оштетувања на тие објекти. Имало јадење трици да, ама оштетувања не. До започнувањето на проектот Скопје 2014, 90% од луѓево се смееа на изгледот на владата, пошта, факултети. Еве и нека не се смееле ама никој жив освен креаторите на тие објекти и нивните најверни студенти не ги сметале за нешто посебно. Сега се прават публикации, предавања, филмови и што уште не во кои тие објекти се споредуваат со не знам, со нешто вонвременско,вонземско и невидено оригинално. Се оди во ектремности, тоа ми е муабетот.

Член од
5 ноември 2012
Мислења
2.729
Поени од реакции
6.109
Не сум видел некој таков. Патем се согласувам да ги ругаш на зборуваш против нив ама да оштетуваш тоа е веќе друго ниво и води кон конфликт. Не оставаш простор за средина.
Портата не е оштетена. Засега. Само рефасадирана.
Поголема штета има “рефасадирањето“ на владата во барок
До сега да имаше нормална опозиција а и да беа нормални овие т.н. невладини или неформални здруженија .
Ај просветли не и дефинирај како треба да се понаша нормална опозиција ?

Член од
31 јануари 2014
Мислења
5.169
Поени од реакции
2.272
Па и искрени да биднеме нели е јака муда 4 место, мислим нигде у свет несум досега видел некој да слави 4 место :) :popce:, мене искрено таа прослава ми беше мизерија
Ти си Србин, затоа може ти е чудно. Пред некоја година кога се квалификува на СП кој беше не знам Тринидад и Ебаго национален празник прогласија. Или јамајка на боб санкање. Пак ќе ти кажам освен ако не си гледал баскет со најчевска или милчин, џабе ќе ти ја објаснувам атмосферата. Полни кафичи плоштади и чувството кога некој што не е фаворит игра еднакво добро со речиси сите екипи не се прераскажува. Сега назад на топик, ако има таков воопшто.[DOUBLEPOST=1461148954][/DOUBLEPOST]
Портата не е оштетена. Засега. Само рефасадирана.
Поголема штета има “рефасадирањето“ на владата во барок

Ај просветли не и дефинирај како треба да се понаша нормална опозиција ?
Нормална опозиција? Па на пример ако има криза со Албанците, не се пуштаат функционери по телевизии да заговараат албански втор јазик или албанец премиер. Или кога си под притисок на меѓународната заедница за менување на името како држава не правиш интервју во кое викаш треба да се свитка кичмата. Кога има акција во Куманово може да почекаш некој ден недела и да кажеш дека се сомневаш во нешто а не истиот ден уште недовршена акцијата да викаш играат камај, местено и тн. Ова онака прво што ми текна.

Член од
19 септември 2009
Мислења
5.081
Поени од реакции
4.932
Ти си Србин, затоа може ти е чудно. Пред некоја година кога се квалификува на СП кој беше не знам Тринидад и Ебаго национален празник прогласија. Или јамајка на боб санкање. Пак ќе ти кажам освен ако не си гледал баскет со најчевска или милчин, џабе ќе ти ја објаснувам атмосферата. Полни кафичи плоштади и чувството кога некој што не е фаворит игра еднакво добро со речиси сите екипи не се прераскажува. Сега назад на топик, ако има таков воопшто.[DOUBLEPOST=1461148954][/DOUBLEPOST]
Нормална опозиција? Па на пример ако има криза со Албанците, не се пуштаат функционери по телевизии да заговараат албански втор јазик или албанец премиер. Или кога си под притисок на меѓународната заедница за менување на името како држава не правиш интервју во кое викаш треба да се свитка кичмата. Кога има акција во Куманово може да почекаш некој ден недела и да кажеш дека се сомневаш во нешто а не истиот ден уште недовршена акцијата да викаш играат камај, местено и тн. Ова онака прво што ми текна.
тоа се убаво полни кафиќи, пратење на спорт и навивање за своја репрезентација, ама секако неможам да сватам славење на 4 место како да е прво...

Член од
31 јануари 2014
Мислења
5.169
Поени од реакции
2.272
тоа се убаво полни кафиќи, пратење на спорт и навивање за своја репрезентација, ама секако неможам да сватам славење на 4 место како да е прво...
Ги пречекавме да им се заблагодариме за маестралната игра и за неочекувано добриот резултат. Да бевме прво место ќе имаше 5 пати подобро журка така да тоа не беше прослава за 4то како 1во место:)

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
Или не дај боже, лидер на најголема опозициска партија, да го фатат не на кафе со еден, туку во кафана со преку дваесетина уредници и сопственици на слободоумни и неутрални медиуми. Парче ќе го направат после по медиуми, мамата у книшка. :D

фалсификат

Член од
15 ноември 2011
Мислења
1.427
Поени од реакции
751
Кога има акција во Куманово може да почекаш некој ден недела и да кажеш дека се сомневаш во нешто а не истиот ден уште недовршена акцијата да викаш играат камај, местено и тн. Ова онака прво што ми текна.
Си кажа Стојанче не ден и недела после тоа него 4-5 недели пред тоа дека е местенка, и се надевам наскоро тоа и да се докаже, се е во рацете на специјалците, кога ќе престанат да молчат, веројатно кога ќе има притвори на функционери, ќе дишат послободно. Не за џабе она улавата вика пак да ви се деси Куманово освестете се кого браните, истите тие што ве втурнаа лани во масакр ги браните.
Мене само не ми е јасно како кога имавме протести за исфрлање пратеници, за хонорар, за студенти за било што во минатото, зашто тогаш немавме сценарија за војни, мајдани, полнење планини, напаѓање караули и населби? Дали е тоа што тогаш демонстрантите немаа никаков доказ за тоа што протестираа и никако не можеа да влијаат на власта?
Или сега кога почнаа бомби, протести одма приказни со Миленко и српски стручњаци, руски токови, мајдани, одма им загусти па ајде ќе има војна, па ќе си ја изрежираме за да изгледа верно.

Последно уредено:
Член од
3 март 2013
Мислења
2.678
Поени од реакции
1.357
Se jave i ova kucevo gnasno.
Ah be Mojso Mojso gjubre edno, te nemase nesto vakvo da napises za SMRTA NA MALATA TAMARA. Gi aktiviraja site naednas sateliti, osetija deka tonat so brzina na svetlina.
Ocekuvajte sega i aktivirajne na dr javni licnosti

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Денес @Brutus ударнички на темата. Секој втор пост е негов. Се ќе ви објасни, од четвртото место на гробарот Наумче, до архитектонската апокалипса која го снајде Скопје.

Член од
31 јануари 2014
Мислења
5.169
Поени од реакции
2.272
Денес @Brutus ударнички на темата. Секој втор пост е негов. Се ќе ви објасни, од четвртото место на гробарот Наумче, до архитектонската апокалипса која го снајде Скопје.
Ставре мислев денес не си активен па се убацив. Вчера имаше негде 50-60 коментари од тебе. Немам намера да одземам твоето професорско место денес. Повели. Распали со тоа твоето - да ти ебам сетсрата пуши го куров сендвич луѓе дркања и твојот добро познат арсенал за пристојна, конструктивна и плодна дискусија.

Член од
12 декември 2010
Мислења
4.346
Поени од реакции
3.754
Пак почнаа да морализираат режимските куртони.

Колку сте загрижени за портата ќе рече човек мравка не газите.

Не се секирајте многу, еве може Грујо како патриот да го продаде левиот фар од Мерцедесот, па да ја искречи портата и да смени стакла кај Џорџе.

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk

Член од
31 јануари 2014
Мислења
5.169
Поени од реакции
2.272
Си кажа Стојанче не ден и недела после тоа него 4-5 недели пред тоа дека е местенка, и се надевам наскоро тоа и да се докаже, се е во рацете на специјалците, кога ќе престанат да молчат, веројатно кога ќе има притвори на функционери, ќе дишат послободно. Не за џабе она улавата вика пак да ви се деси Куманово освестете се кого браните, истите тие што ве втурнаа лани во масакр ги браните.
Конечно разбравме што сакала да каже плавата. Има логика, стојанче кажал, плавата потврдила, цајканите се глупи треба да ги спуштат штитовите во петок и да се здружат со беса.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom