Ќе се докаже, освен ако Џорџе не ги прекине сите започнати постапки и не ги аболицира. И уште ако не најави дека и за постапите што во иднина ќе почнат ( ова и на реномирани правници не им е јасно ?) , исто ќе ги прекине. Во интерест на народот.
Ако ти сакаш да веруваш дека е случајно што баш сега е опремата уништена, верувај си. И да, Дедо Мраз постои. Останува малку нејасно, зошто го уништиле клучниот доказ против Верушевски и компанија пред да заврши судскиот процес против него ? пошто нели тие прислушкувале ? Или не, жолто комбе беше....
Провери го законот. Еве јас викам дека има неисполнување на потребни услови за стекнување жителство и личните карти , со што се овозможило незаконски да гласаат на локалните избори во Центар .
Може е подобро да оставиме на оној претседателот на судот, Ушковски ли беше, со фаца на алкос, да заврши работа. Пошто е “независен“, а како што вика Гордето во бомбите, “поминал и Општински“. Плус и ќерка му е потпретседател на УМС. Плус сме ја вработиле на 20 години како економски промотор во Шкотска (од каде течат инсвестиции).....
Така е.
На пример, ВМРО пред години ветија 8 милијарди евра инвестиции. Да не кажам што ветија кај мене во општина. Се исполнија, у пичку матер.....
Нека се докаже де, законски до моментот кога е докажано тие се невини така? Сега за сега НИШТО не е докажано, првите луге на вмро веќе испралите писма и јавно се откажаа од аболицијата. Заев сеуште не кажал дали он барал да биде аболициран од Хорхе, да не заборавиме она што Хорхе го кажа е дека токму Заев барал аболиција по втор пат. Јас немам проблем сите да идат у ќорка ако се докаже, тоа е законот, они го прекршиле се знае што следува.
За опремата можеш филмови да си правиш или да оставиш експерти на суд да одлучат што и како. Едно е сигурно, бројки не лажат. Таа опрема си има рок на користење, лесно се проверува сето тоа и некаде мора да е заведена и пријавена. За се треба да има траги, ако нема тогаш се криви. Ако можат да прикажат дека е се како што викаат тогаш ти си тој што верува у секакви глупости. Јас оставам тоа на суд Катица да го разреши, затоа ја плаќаме. Едниве прават филмови е работата, а другите јасно кажуваат и им ги затнуваат муцките откако неможат ништо да најдат, мене така ми изгледа.
Повторно, ако прекршиле нека одговараат. Ако си толку сигурен дај кажи и на Катица и нека земе нека покрене процедура а не да ја чекаме месец дена за свадба да се спремела. Јас не ги знам законите во МКД точно затоа и оставам судови тоа расчистат, до сега јас сепак не видов ништо да речеш еве сега некој ќе наебе дека не почитувале закони. Ништо...
Не оставивме де, ете има СЈО и што добивме? Исто срање друга боја. Што фајде од промена ако на крај ништо не се сменило освен тиранот?
Така е, ветија многу. Некој работи остварија некој не. Во меѓувреме имавме и неколку кризи. Дека можеше повеќе можеше. Дека можеше подобро и тоа можеше. До тебе е дали ќе ги гласаш или не. Ако мислиш другиве се подобри гласај за нив, да не те присилува некој да гласаш за ВМРО?