https://www.upwork.com/i/freelancer-categories/Шо работи се нудет на upwork, само работи за програмрање и слично или мојш да најш работа и ако немаш толкаво познавање?
Што е уговор?Има некој искуство со правење уговори? Како да се направи уговор со странска компанија?
хахаДоговор, да не речам contract или agreement![]()
Пробај пуштај CV преговарај со фирми овдеИма некој искуство со правење уговори? Како да се направи уговор со странска компанија?
мислев вака... има фирма со која работам се договараме за дизајн толку и толку ок... и сега има некоја работа спремање за принтање нешто, секој ден, се знае колку сата горе доле, затоа ме занима дали би можело contract или agreement да се направи? ... незнам дали да им дадам две опции ако е по фајл толку или на контракт толкухаха
не го разбрав
а можеше и заговор да биде....[DOUBLEPOST=1460971911][/DOUBLEPOST]
Пробај пуштај CV преговарај со фирми овде
workopolis.com
Ги има на upwork двете опциимислев вака... има фирма со која работам се договараме за дизајн толку и толку ок... и сега има некоја работа спремање за принтање нешто, секој ден, се знае колку сата горе доле, затоа ме занима дали би можело contract или agreement да се направи? ... незнам дали да им дадам две опции ако е по фајл толку или на контракт толку
не работам преку апворк, директно неколку години, неам такви проблеми рејтинг, плакање, на пејпал незнам дали има таква опција, нешто читав у бизнис акаунт има за сабскрипшн нешто да видам и тоа треба...Ги има на upwork двете опции
upwork зема 10%
има програмче што мери време за работа на саат
и има фиксно платени проекти
ништо не потпишуваме, клиентот плаќа на upwork, upwork ни пренесува нам кога ќе ја одобри клиентот работата .... еднаш или двапати ми избегаа со стокмен проект, вториот пат и угледот ми го наруши ама во главно 99% не се случува тоа...
јас сакам да си фатам парт тајм или целосна работа на workopolis, со договор, за некој 1500 - 2000 месечно би можела и соба да си изнајмам како канцеларија - подалеку од дома за да работам непречено работно време... само сега сум презафатена за да земам таква обврска.
Ќе платам $50 на pph за повеќе конекции...И сеа шо ќе го прават 20% шо прајме?
После коалицијата и ребрендирањето на Elance и oDesk во Upwork, овие 20% беа сосема очекуван потег. Ја купуваш конкуренцијата, го стеснуваш пазарот и цедиш.Elance ме погоди в срце кога го затворија...ај да си направиме наш elance ама на светско ниво...