- Член од
- 4 јануари 2008
- Мислења
- 2.432
- Поени од реакции
- 5.458
А кога немало гладни, без работа, задолжени? Како ти ја опипуваш таа слика сметаш дека мнозинството граѓани на оваа земја е незадоволно.. Може е само 10% или 20%.А таа поделба кој ја прави? Само Заев ли? Не сум ни за едниве ни за другиве но моменталната ситуација и моменталната власт е за никаде. Погледни го народот само, луѓе немаат пари леб да си купат, со денови гладуваат, немаат ни работа ниту можат сметки да си платат, а мислиш убаво е да имаш живот полн со долгови? И кажи ми кој го доведе народот до тоа ниво? Не сум за насилство и никогаш нема да бидам но исто така не сум ни за дома да си седиме и се да трпиме сепак во краен случај државата ја соочинува народот, а не власта. А тие што се на власт треба да служат на народот, да работи за неговите интереси, а не да го уценува, остава да гладува и да се мачи као магаре.
Кој се тие 20% да одлучуваат за останатите 80%?
Оние неколку илјади пред Влада не ја сочинуваат Македонија. Македонија е 2.000.000 и едини Демократски начин да се опипа Јавното мнение за тоа кому тие ја нудат својата подршка е преку Избори.