Ракомет - општа дискусија

Дали пратите ракомет?

• Понекогаш

Гласови: 144 33,3%
  • Да, обавезно

Гласови: 270 62,5%
  • Неам Појма

Гласови: 18 4,2%

• Вкупно гласачи
    432

MiaSanMia

Chipolopolo
Член од
7 април 2012
Мислења
9.974
Поени од реакции
8.682
Шкоф ја спушти ролетната,а богами и касапите си ја сработија работата поштено.Вујо и Словенија си одговараат како кец на десетка.Еден куп касапи во екипата,ама не беа свесни каков касапски потенцијал имаат.Вујо тоа го увиде и Словенија во иднина ќе биде многу опасна репрезентација.

Опасен е Вујо и ако продолжи вака во тренерската кариера,ќе го собере некоја појака екипа сигурно.

40-та минута Норвешка-Бахраин 20-20. :eek:

Tomasino

За својот народ и за тебе, морав јас да робувам.
Член од
19 март 2009
Мислења
9.251
Поени од реакции
19.536
Шпанците се очај,аууу колку се слаби,5 гола во цело второ полувреме,мизерија е премал збор за да се опишат..
Како стигнаа оние до финале на ЕП не ми е јасно:tapp:
Ги отепа Вујо со играта во одбрана,посебно како го затворија Агинагалде,хаха,ќе се расплачеше уште малку,еден гол не даде кутриот буцко,го уништија Габер и Потеко...:D
Уфф колку ќе ми е мило да ги ишлака и Шведска оние брадосаните лигуши и да се вратат како помочани назад..
И не ми е јасно како сеуште не му врачиле отказ на Кадењас?:facepalm:
Ја уништи селекцијата овие години,се губи лудакот кога немаат поволен резултат,дури водат имаат некоја игра,ако треба да бркаат не ги барај,доказ е финалето со Швабите,еве и денес,при првата предност на Словенија се распаднаа како предизборно ветување...:pos:

Член од
11 октомври 2014
Мислења
2.449
Поени од реакции
2.451
Шпанците се очај,аууу колку се слаби,5 гола во цело второ полувреме,мизерија е премал збор за да се опишат..
Како стигнаа оние до финале на ЕП не ми е јасно:tapp:
Ги отепа Вујо со играта во одбрана,посебно како го затворија Агинагалде,хаха,ќе се расплачеше уште малку,еден гол не даде кутриот буцко,го уништија Габер и Потеко...:D
Уфф колку ќе ми е мило да ги ишлака и Шведска оние брадосаните лигуши и да се вратат како помочани назад..
И не ми е јасно како сеуште не му врачиле отказ на Кадењас?:facepalm:
Ја уништи селекцијата овие години,се губи лудакот кога немаат поволен резултат,дури водат имаат некоја игра,ако треба да бркаат не ги барај,доказ е финалето со Швабите,еве и денес,при првата предност на Словенија се распаднаа како предизборно ветување...:pos:
Утре во 18,00...касапана Шведска-Словенија....а и Начевци вечерва судеа во шведската група ,само незнам дали останват цело време Малме или ке се префрлат во Данската група да ја судат повторно хрватска-норвешка ,тогаш сигурно ке се омрсат од Гобац.[

Член од
11 октомври 2014
Мислења
2.449
Поени од реакции
2.451
Словенците и со поразот од 1 разлика највероватно се пласираа на ОИ.

Член од
2 октомври 2011
Мислења
841
Поени од реакции
504
Потребна им е само победа утре против Иран и се е решено за нив.[DOUBLEPOST=1460225960][/DOUBLEPOST]
Потребна им е само победа утре против Иран и се е решено за нив.

Член од
11 октомври 2014
Мислења
2.449
Поени од реакции
2.451
Потребна им е само победа утре против Иран и се е решено за нив.[DOUBLEPOST=1460225960][/DOUBLEPOST]
Потребна им е само победа утре против Иран и се е решено за нив.
Точно е дека им е потребна победа против Иран.
Кога губеа Словенците 5 разлика Чешките судии ги вратија во игра,многу тешка утакмица беше за судиите па од 51 мин до 54 мин им подарија судиите 4-5 поклони на Швеѓаните но за среќа на Словенците Швеѓаните наместо да ја зголемат предноста Кавтичник со два гола изедначи.На помалку од три мин до крајот Словенците играа со играч повеќе и имаа шанса да победат но не ја искористија и Швеѓаните преку Ким Андершон го постигнаа последниот гол за победа.
Нека учит Кирката од Бомбач како се шутираат пенали.
Утре ке се одлучит дали Викинзите или Шпанците ќе одат на ОИ.

Член од
2 октомври 2011
Мислења
841
Поени од реакции
504
Ако добро пресметав и не сум згрешил нешто на Шпанците ке им треба победа од 3 гола за да се пласираат на олимпијада.

Член од
11 октомври 2014
Мислења
2.449
Поени од реакции
2.451
Ако добро пресметав и не сум згрешил нешто на Шпанците ке им треба победа од 3 гола за да се пласираат на олимпијада.
Да добро си пресметал,,,мислам Начевци судат ,да ги прашаме на кој да типуваме утре.

Член од
11 октомври 2014
Мислења
2.449
Поени од реакции
2.451
Шпанија ја победи Шведска со 25-23 но најверојатно нема да одит на ОИ поради лошата мегусебна пресметка со Словенија.Се водеше голема борба до последните 5 сек кога Шпанците водеа со 25-22 но кога пикерот на Шведска доби чиста позиција дали имаше контакт со некој од шпанците Начевци досудија пенал за Швеѓаните кои го реализираа преку левото крило Никлас Екберг.[DOUBLEPOST=1460322344][/DOUBLEPOST]Шпанците се полудени затоа што прв пат по 40 год нема да играат на ОИ а и затоа што парите одлучија кој да бидит домаќин а не тие со подобар рејтинг затоа што на последните 4 турнири биле секогаш меѓу првите.

Последно уредено:

Tomasino

За својот народ и за тебе, морав јас да робувам.
Член од
19 март 2009
Мислења
9.251
Поени од реакции
19.536
Нека плачат брадосаните,нека си играат пак курот со Словенците,ротации на секои 2 напади,игра бетер од онаа на Лино,едноставно ракомет од пред 30 години играат,гледајте сеа ОИ на телевизија кај Кадењас во дворот,нека ви го опни по еднаш на сите на полувремињата,додека чекате,да не губите време...:kuracc:
БРАВО НАЧЕ ЦАРЕ...:bravobe:Нека патат брадите...:kuracc:

Член од
11 октомври 2014
Мислења
2.449
Поени од реакции
2.451
После ОИ игри во Рио Љубо Врањеш ке бидит новиот тренер на Шведска.

MiaSanMia

Chipolopolo
Член од
7 април 2012
Мислења
9.974
Поени од реакции
8.682

Шпанците имале 25:21 на две минути до крај и играч повеќе.:ROFLMAO:Кадењас не побара тајм-аут баш кога требаше највеќе,иако мислам дека будалиот не очекуваше швеѓаните да имаат една минута напад,па го чуваше за крај.Глуп потег е да не побараш тајм-аут на три разлика и играч повеќе,глуп потег.На нецели две минути до крај.

А на крај малце ги ограбија.Пеналот се случи 59;51,одма нашите го допреа времето ама некако магично 59;55 беше потоа.После голот,шпанците бараат одма тајм-аут ама им истекоа три секунди.:icon_mrgr:

Kajgana Shop

На врв Bottom