Фан клуб: Куманово

• Креатор на темата Креатор на темата Кумани Куманово
  • Време на започнување Време на започнување
Па добро не губив много ама не знам зашто Тасевски ги га нема у тим да ги е и он још боље, ама ипак они падав у заѓну кд се овија старци уморив. 3 турновера правив на крај и примав лсни поени тој е неискуство

Врањанац им даде 12 поена [emoji23]

Изедначисва на 50-50 пред крај на полувреме сс серију од 7-0 ама до крај па дозволисва 6-0 серију, затој што направисва 4 turnovers, 2 Мираковски и по едну Врањанац и Ефремовски, да смалив грешке и имав шансу за победу. :)

896ffa276023333fc7341698d03940c1.jpg

82c6247e1b801522b13de575e9c40319.jpg

18c710e9647570ce1df06fe654bff448.jpg

Силово си Струмицу, Ненадееее, Ненадее!

Следеќу сезону нека му дадев 4000 евра само да ги изигра тија 4 утакмице против Струмицу и да си седи на клупу! Има га рецепт против Струмицу дечко! :D

Толко од Раднички како и увек плус без Димчета и тој ги е много . А Ненад начека село без кучиња и удри

Од куде сака нека су,само сумњам дека Албанци ке ги пуштив сас нас.

ПС. Стварно ли га е шоќ земаја базен под концесију?

Малко не ракометни дрва нервирав па и овија сакав на живци да ни идев :D

Од куде сака нека су,само сумњам дека Албанци ке ги пуштив сас нас.

ПС. Стварно ли га е шоќ земаја базен под концесију?
Циц кажаја дека или Водовод или Чистота ќе га земев базен под концесију

Sent from my HTC Desire 610 using Tapatalk

Абе ми од добар шутерски тим биднасмо катастрофалан хах

Добар е бе шут, 53% днска, али за три бог да чува :D Очекувана победа, мада ја мислеше дека 20-на ќе тепав, они 10.

Според резултат и според минутажу на играчи, овој у Струмицу на све личело освен на лсну утакницу :D специјалци смо ти ми, али добро ај битна е победа :P

Maндало доста солидан у послеѓно време да не га урочу :D

Според резултат и според минутажу на играчи, овој у Струмицу на све личело освен на лсну утакницу :D специјалци смо ти ми, али добро ај битна е победа :P

Maндало доста солидан у послеѓно време да не га урочу :D
Смрди ми овој дека ке игра сг малце од малце да искористи после шансу да га минира тренера

Некој спомна задржување на Симоновскога за наредну сезону (после упрпување од прес на Раднички), тој би било голема грешка. Добро беше анализиран и пред да дојде, верују дека сви очекуесмо много повише. За 33 минуте на терен и Ѓорѓи би га имаја сличан ефект, плус би застанаја на ебану линију за слободни. Не поднасам бесконтактни играчи, с дефинирани сетапи коишто не успее да ги реализира. Повише од добро е платен - солидан Амер на туј позицију би га уништија. Мандиќ покажуе дека покрај године има и солидан баскетбал IQ.
Струмицу не гу гледасмо, против врапци поново се врати безидејност и индивидуалност. Караџовски поново с 10+ секунде тапкање у напад. Ограничуе гу минутажу на Караколевога, а има добар потенцијал да пробива, брз е на контре и солидну одбрану.
Колко и да е одземен на моменти, Мишановиќ треба да има поголему минутажу. Сасвим добро га користесва на пик против Струмицу дома, пред да га намавав. Искористи му гу висину у движење, кд веќ позиционо е неутрализиран.
И за крај наши тројкаши - Костовски 2/8 - Трајковски 2/8 - Симоновски 0/3 - Мандиќ 2/6.
Друго место доступно само под услов да све победимо и се надамо на победу у гости на Фени против Врапци и пораз на Фени од МЗТ у наредно коло. Последно коло МЗТ наступуе с Мекиќа, Марковскога и Љубомира против Врапци и гу пушта ако има потреба.

фацк, имало и бетер - Дамјан 0/8 - Дреновац 1/7 - Љубичиќ 0/4 - Протиќ 0/4

Последно уредено:
Нашиве направија некоја екипа за борба за опстанок против Бест, и со МЗТ беше едвај 15, втора работа и вашите не играа нешто многу озбилно, под кош Трајковски изгуби многу скока.И денес само Кумановци бевте у сала, од Струмица немаше никој,Одлична атмосфера напревена од Кумани, супер утакмица.
ПЛАВО БЕЛА ДОМИНАЦИЈА, КУМАНОВО ДОВАЃА ТИТУЛА

п.с.http://strumicanet.com/index.php/strumica/item/2721-80-70-za-kumanovci-vo-strumica

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom