- Член од
- 20 декември 2015
- Мислења
- 226
- Поени од реакции
- 84
Не те разбрав.Сакаш да кажеш дека не пишуваме доволно добро на македонски?Убаво. Ама, пишете уште некој македонски збор. Како знак на подршка
Не те разбрав.Сакаш да кажеш дека не пишуваме доволно добро на македонски?Убаво. Ама, пишете уште некој македонски збор. Како знак на подршка
пишувате супер, што е и очекувано како за мајчин јазик ако корените пред 100 години ви се одавде Пирин.Не те разбрав.Сакаш да кажеш дека не пишуваме доволно добро на македонски?
Хе хе хе,зато што добро сум запознат со сите бугарски дијалекти.А корените не ми се од одавде Пирин.пишувате супер, што е и очекувано како за мајчин јазик ако корените пред 100 години ви се одавде Пирин.
иебаго?Хе хе хе,зато што добро сум запознат со сите бугарски дијалекти.А корените не ми се од одавде Пирин.
Сакам да кажам дека некои од вас пишуваат недоволно на македонски. Ти се виде навреден?Не те разбрав.Сакаш да кажеш дека не пишуваме доволно добро на македонски?
Сега те разбрав,не сум навреден.Сакам да кажам дека некои од вас пишуваат недоволно на македонски. Ти се виде навреден?
Ако имаш нешто, кое е "факт" само во Б'лгариjа и никаде надвор - повели. Уште подобре ако е поврзано со Талев, таква е темата.То ко че речеш “сите факти“ подразбираш тие бугарските кои важат во бугарија и никаде надвор во светот?
Единствен странски светски јазик на кој е преведен и објавен талев е МакедонскиотАко имаш нешто, кое е "факт" само во Б'лгариjа и никаде надвор - повели. Уште подобре ако е поврзано со Талев, таква е темата.
Единствен странски јазик на кој е фалсификуван Талев е македонскиот. Ова е факт.Единствен странски светски јазик на кој е преведен и објавен талев е Македонскиот
ете факт за Талев кој е надвор од Бугарија
И? Да си чул за бегалци от Вардарска или Егеjска Македониja во Бугариja?A бе сеј таму пишите на предметите и сликите “Бугарска женска носија од Мариово или од Битола...“ си земаш за право да кажваш шо по националност се осеќала некоја жена пред 100 и кусур години а најголем број на предмети не се поклонети туку ги опљачкавте додека бевте овде како фашистички окупатори
Беше комунист или соработувал со комунистите?Брат на дедо ми го утепавте на крајот на војната, кај Страцин, кога се повлекувавте, ослободувајќи не. Го закопавте со уште стотици Македонци. Нашите ноќе си ги откопуваа мртвите и си ги препознаваа, за да можат пристојно да ги закопаат.
Затоа, ти благодарам за правото што ни го даваш
Знаиме дека има многу Македонци во БугаријаДокато не сватите,дека во Бугариja има родови и семеjства на повеке потомци от Македониja отколкото вие сте со сите албанци, срби, бошнjaци,турци, роми и така натаму... нема како да се наместат работите.
A ti mnogu mu se nasekira na dedo miИ? Да си чул за бегалци от Вардарска или Егеjска Македониja во Бугариja?
Уште повеке никаде не ставаш националността на некоja жена или маж.
Тоа са ваши болни перцепции.
Оплjaчкани от бегалците може би? Докато не сватите,дека во Бугариja има родови и семеjства на повеке потомци от Македониja отколкото вие сте со сите албанци, срби, бошнjaци,турци, роми и така натаму... нема како да се наместат работите.[DOUBLEPOST=1459850208][/DOUBLEPOST]
Беше комунист или соработувал со комунистите?
Не,има многу Бугари со потекло од Македонија во Бугарија.Знаиме дека има многу Македонци во Бугарија
Не не, Македонци биле овде мноооогу пред Бугари, Бугарите се населија тука пред 1000 години, Македонците си се тука уште од времиња на легенди, иљадници години пред нова ера, зато не може Македонец да има Бугарско потекло.Не,има многу Бугари со потекло од Македонија во Бугарија.
Те лажат, нема.[DOUBLEPOST=1459868889][/DOUBLEPOST]Не,има многу Бугари со потекло од Македонија во Бугарија.
Работата е во тоа што не го признавате македонското малцинство у бугарија исто како хитлер што не признавал другите народи у хитлеровска германија, не за џабе сте биле сојузници, само разликата е тоа што германците го отфрлиле фашизмот како идеологија а вие уште не, заглавенисте некаде во минатото.Те лажат, нема.