Денешните мажи...

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Ако постојат параметри кои не се земени предвид, а може да бидат компоненти кои ја сочинуваат интелигенцијата, тие може да ја сменат дистрибуцијата на дијаграмот откако би биле вклучени во тестовите.
Исто ако постојат летачки еднорози, тоа многу ќе смени во нашето поимање на зоологијата.

D

Daedalus

Гостин
Исто ако постојат летачки еднорози, тоа многу ќе смени во нашето поимање на зоологијата.
Aко постојат бактерии кои не ги знаеш, се котат 3000 пути побрзо од просечна бактерија и се смртоносни за нас со што играат битна улога во еко системот и зоологијата, може да испушташ битни фактори што може да те доведе до ситуација да мораш да ја смениш функцијата по која пресметуваш колку се смртоносни бактериите во просек, да вршиш други пресметки кои ќе ги вклучат и тие бактерии кога анализираш колкав е просечниот потенцијал на една бактерија да биде смртоносна за нас.
Ако постојат летечки еднорози од друга страна, тоа ќе смени многу во нашето поимање на зоологијата.
Тоа што сакаш ти да го кажеш, е дека нема да смени ништо во тоа како се понаша просечен коњ пошто има 0 удел во просекот на коњите (1 еднорог у друга галаксија). Во ситуацијата, овие фактори може да имаат огромен удел во феноменот интелигенција, а ние да користиме погрешни инструменти кои не ги зимаат предвид тие фактори и даваат погрешни резултати. Колку повеќе фактори се зимаат предвид, толку инструментацијата е посоодветно направена за да ги опфати факторите и толку мерењата се поточни.

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Колку повеќе фактори се зимаат предвид, толку инструментацијата е посоодветно направена за да ги опфати факторите и толку мерењата се поточни.
Нема проблем. Ќе постулираме непостоечки ентитетити и фактори кои ќе бидат откриени во иднина за да може твоите феминисточки ставови да држат вода.

Надежта е одличен методолошки пристап во науката. Исто и во религијата, рисјаните сеуште го чекаат второто доаѓање, ти сеуште чекаш да се откријат нови фактори.

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Na zenite im treba silen maz, ne IQ maze.
Сите учесници на темата ти се многу благодарни на оваа длабока опсервација.

Сериозно. Дедалус кутриот се мачи со феминизмот, ти се влажниш на дрвосечачи. :icon_lol:

D

Daedalus

Гостин
Нема проблем. Ќе постулираме непостоечки ентитетити и фактори кои ќе бидат откриени во иднина за да може твоите феминисточки ставови да држат вода.

Надежта е одличен методолошки пристап во науката. Исто и во религијата, рисјаните сеуште го чекаат второто доаѓање, ти сеуште чекаш да се откријат нови фактори.
http://www.webmd.com/brain/news/20121218/iq-test-really-measure-intelligence

http://blogs.scientificamerican.com/beautiful-minds/what-do-iq-tests-test-interview-with-psychologist-w-joel-schneider/

http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-2250681/IQ-tests-meaningless-simplistic-claim-researchers.html

http://forum.kajgana.com/threads/Феминизам.8181/page-16#post-6790746

Шкорпион

Corvus oculum corvi non eruit?
Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Тебе едно две, само во тоа што се покажува во поинтимна атмосфера ти е умот. :icon_lol:
Не ми е мене умот таму. Начинот на кој се поставуваш во одредени дискусии така изгледа, само ти потенцирам полесна варијанта за одредеување на тие факти.

Го земам в предвид фактот дека ново хоби ти стана тормозењето и тролањето рандом ликови од форумов, со распон од некои кои можеби и заслужно јадат по некој ремет (кој го тераш до облаци за жал), до навистина флацидни и неопасни ликови кои од кој знае која причина ти се трн во око, тоа само ти си го знаеш. Не сум коментирал претходно за ова затоа што да навалам странично и да се убацувам без причина ми беше глупо, али сега бидејќи се фаќаме за лични карактеристики и кој што сака да покаже кому - просечниот лик тормозен од тебе е машко, доцен тинејцер или ран адолесцент, без сексуално искуство, и со присутни тешкотии да го стекне истото или напет околу девојката дека не давала/не е присутна и сл. (рендаш и женски ликови али прилично ретко).

Не треба да е некој психолог да види дека некој проблем тука лежи. Особено ако тој некој те памети како интелектуалец чии постови беа парагон, и често затнуваа муцки на контраши за одредена дискусија. И rightly so. А сега, да го види истиот тој човек во руво на полош трол од Skopjanica да спадне.

Како и да е, знаеш како викаат, лај таму каде ќе упали, па еве чим споделено/интерпретирано е што на чив ум е, барем кaј мене би требало да упали тој cyberbullying approach, можда не сум тинејџер, имам 27, али тоа што сум вишак у искуство можам да го изглумам како мањег ако така полесно шиба крв јужно кај тебе. Seriously, I'll take one for the team, остај ги децана на раат.

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Не ми е мене умот таму. Начинот на кој се поставуваш во одредени дискусии така изгледа, само ти потенцирам полесна варијанта за одредеување на тие факти.

Го земам в предвид фактот дека ново хоби ти стана тормозењето и тролањето рандом ликови од форумов, со распон од некои кои можеби и заслужно јадат по некој ремет (кој го тераш до облаци за жал), до навистина флацидни и неопасни ликови кои од кој знае која причина ти се трн во око, тоа само ти си го знаеш. Не сум коментирал претходно за ова затоа што да навалам странично и да се убацувам без причина ми беше глупо, али сега бидејќи се фаќаме за лични карактеристики и кој што сака да покаже кому - просечниот лик тормозен од тебе е машко, доцен тинејцер или ран адолесцент, без сексуално искуство, и со присутни тешкотии да го стекне истото или напет околу девојката дека не давала/не е присутна и сл. (рендаш и женски ликови али прилично ретко).

Не треба да е некој психолог да види дека некој проблем тука лежи. Особено ако тој некој те памети како интелектуалец чии постови беа парагон, и често затнуваа муцки на контраши за одредена дискусија. И rightly so. А сега, да го види истиот тој човек во руво на полош трол од Skopjanica да спадне.

Како и да е, знаеш како викаат, лај таму каде ќе упали, па еве чим споделено/интерпретирано е што на чив ум е, барем кaј мене би требало да упали тој cyberbullying approach, можда не сум тинејџер, имам 27, али тоа што сум вишак у искуство можам да го изглумам како мањег ако така полесно шиба крв јужно кај тебе. Seriously, I'll take one for the team, остај ги децана на раат.
Не е така. Сериозно. Прво, што се однесува до заебанцијата, ми се виде смешна, а мислев дека и ти така ќе ја прифатиш, од аспект на твојата сексуална ориентација (за која патем кажано имам најверојатно напишано најмногу supporting постови од сите хетеро машки на форумот). Заебанцијата воопшто не беше злобникава, жал ми е што ти така ја сфати.

Второ, никогаш немам тролано незлобни ликови. Мене ме иритира глупоста. Тоа што понекогаш ќе го земам некого на заб, најчесто е во склоп на моменталната политичка состојба во земјата која страшно ме иритира, а тој некој има напишано понекој сендвич пост. Еве, јас те повикувам да најдеш еден единствен мој пост кој бил малициозен ремет спрема некого за кој ти мислиш дека е сосем ОК лик на форумот.[DOUBLEPOST=1459841562][/DOUBLEPOST]
Ех, на интернет може се да најдеш. Знам дека го презираш читањето книги, и дека си сајбер интелектуалец, ама вака со линкови дискутираат тинејџери кои сакаат да остават впечаток на информираност. Сакаш да ти најдам линкови каде што убедливо се тврди дека Серена Вилијамс е машко, дека земјата е равна, и дека Обама е гуштер?

Член од
13 февруари 2014
Мислења
233
Поени од реакции
110
Вистински маж е тој што секогаш на прво место му е семејството, придонесува со финансии, си ја опстојува во кревет женичката, чат пат седнува по кафани и нормално во годината има по една-две авантури со други женички

D

Daedalus

Гостин
Ех, на интернет може се да најдеш. Знам дека го презираш читањето книги, и дека си сајбер интелектуалец, ама вака со линкови дискутираат тинејџери кои сакаат да остават впечаток на информираност. Сакаш да ти најдам линкови каде што убедливо се тврди дека Серена Вилијамс е машко, дека земјата е равна, и дека Обама е гуштер?
Гарант ко помлад, си бил напатен сапиосексуалец само што паметни типки нејќеле да те ебат пошто наоѓале позабавни и помалку напети фаци од тебе и сеа „сите жени ти се плитки“. За разлика од шабанот на пример, кој зборува објективно и без пристрасности, кај тебе приметувам емоции како огорченост и тага. Ама ептен се приметуе.
Последниов коментар толку ти е глуп што постојат две опции...
-Не ти сече многу и можеш да служиш како евиденција за невалидноста на IQ тестовите.
-Тролаш пошто си изнервиран и напет и уживаш луѓе да арчат внимание на тебе за да си го храниш ситното его. Убаво рече @Groove.M погоре, ќе да е тоа. Ебни нешто.

Која и да е од опциите, не глеам поента да продужам било каков муабет со тебе, пошто шантраш на најниските форми на комуникација и користиш пазарски фори и Миленко реторики. Искривуваш зборови, рипаш поенти и у принцип сакаш да јадеш гомна, а не да дебатираш. Можда треба да бидеш искрен пред себе и да поработиш на тоа што те боли од порано, што и да е. Не дека ја сум боље и ја иам пуно фрустрации од секаков карактер и пробувам колку што можам да ги опраам али некад, некој со искрено добри намери и близок пријател е потребно да ми го спомне тоа пошто од моја перспектива, не се приметуем што праам.
Не знам, али осеќам дека си пун со такви фрустрации. Поентата е да бидеш колку што може поискрен пред себе. Негативни емоции го инхибираат потенцијалот на секој, ако пробаш да ги средиш, можда IQ то ќе ти рипне на 150 или 160.
Со лесно.[DOUBLEPOST=1459856639][/DOUBLEPOST]
споделено/интерпретирано е што на чив ум е, барем кaј мене би требало да упали тој cyberbullying approach, можда не сум тинејџер, имам 27, али тоа што сум вишак у искуство можам да го изглумам како мањег ако така полесно шиба крв јужно кај тебе. Seriously, I'll take one for the team, остај ги децана на раат.
Кои деца бе мочко, 2 години си постар само. :D :D И доста му го пушиш на Ставро, го хајпате премногу. Просечен лик е со огромно его и малце поголема елоквенција од секојдневниот Џо. Има завршено филозофија, ок, тоа додава плус, бар у периодот кога размислувал како филозоф, ако некогаш размислувал како филозоф.
Реални интелектуалци се приметуваат, шабанот е пример за тоа. Точно ти ја разбира поентата, способен е да сфаќа и обработува комплексни информации и да ги сервира во наједноставната форма, ги рипа нерелевантните аспекти од муабетот, се задржува на логичката следственост и не цепидлачи со цигански фори и логички грешки. Нема врска тоа дали те трола или не, кога дискутира, не се глупира. И ради тоа сакам да зборам со такви луѓе и дури и ми е чест да научам нешто од нив дури и кога се курчам. Неам проблем ја со его за да признаам дека за мене е чест, такви луѓе да ми обрнат и внимание у дебата пошто така реално и е. Има и други ликови кои уопште не ги поштувам како карактери ама можам да кажам дека кога дебатираат и аргументираат, тоа го праат прописно со когнитивниот сет и знаењата кои се потребни. Тие може комплетно да мислат дека сум ѓубре и да немаат никаква почит кон мене, мојот став за нивната интелектуалност и знаења, не е засегнат од мојот однос со нив што е битно ако сакаш да си објективен. Ставро, не е еден од нив.

Ставро е медиокритет со големо его. Али нема везе, тоа е мојот став за него според тоа што го пишувал и покажал. Искрено го мислам тоа, посебно све повеќе и повеќе го заклучувам како што го читам. Не значи дека ставот ми е точен. Ја не сум му другар којшто го знае цел живот и да го познава у различни изданија. Само што ја сум свесен за тоа, Ставро како што плитко пристапува у муабетов со жените и со IQ то, така пристапува и со форумџиите кои ги знае преку форум и веднаш формира мислења за нив. Стереотипи се класичен пример за глупост и мрзеливост у размислување.
Ретко кој од тука што дебатираме е многу над медиокритетот, располагаме со повеќе информации и не' интересираат теми што општо се проценети како „интелектуални“ според некои општествени стандарди.

Последно уредено од модератор:
Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Гарант ко помлад, си бил напатен сапиосексуалец само што паметни типки нејќеле да те ебат пошто наоѓале позабавни и помалку напети фаци од тебе и сеа „сите жени ти се плитки“. За разлика од шабанот на пример, кој зборува објективно и без пристрасности, кај тебе приметувам емоции како огорченост и тага. Ама ептен се приметуе.
Последниов коментар толку ти е глуп што постојат две опции...
-Не ти сече многу и можеш да служиш како евиденција за невалидноста на IQ тестовите.
-Тролаш пошто си изнервиран и напет и уживаш луѓе да арчат внимание на тебе за да си го храниш ситното его. Убаво рече @Groove.M погоре, ќе да е тоа. Ебни нешто.

Која и да е од опциите, не глеам поента да продужам било каков муабет со тебе, пошто шантраш на најниските форми на комуникација и користиш пазарски фори и Миленко реторики. Искривуваш зборови, рипаш поенти и у принцип сакаш да јадеш гомна, а не да дебатираш. Можда треба да бидеш искрен пред себе и да поработиш на тоа што те боли од порано, што и да е. Не дека ја сум боље и ја иам пуно фрустрации од секаков карактер и пробувам колку што можам да ги опраам али некад, некој со искрено добри намери и близок пријател е потребно да ми го спомне тоа пошто од моја перспектива, не се приметуем што праам.
Не знам, али осеќам дека си пун со такви фрустрации. Поентата е да бидеш колку што може поискрен пред себе. Негативни емоции го инхибираат потенцијалот на секој, ако пробаш да ги средиш, можда IQ то ќе ти рипне на 150 или 160.
Со лесно
Сериозно? Ебни нешто репликата? :pos:

Инаку, воопшто не делувам интелектуално, ниту сум се фурал на некоја интелектуалност, ниту пак некогаш ме привлекувале "интелектуални" женски. :)

Не мораш да дискутираш со мене, не е обврзувачки. А и не си некој предизвик, еднаш ќе те нарече човек сајбер интелктуалец и почнуваш да се лутиш. А сам имаш кажано дека не сакаш да читаш книги.

И грешка си, немам ситно его, напротив...

Член од
28 декември 2011
Мислења
4.371
Поени од реакции
6.208
Сериозно? Ебни нешто репликата? :pos:

Инаку, воопшто не делувам интелектуално, ниту сум се фурал на некоја интелектуалност, ниту пак некогаш ме привлекувале "интелектуални" женски. :)

Не мораш да дискутираш со мене, не е обврзувачки. А и не си некој предизвик, еднаш ќе те нарече човек сајбер интелктуалец и почнуваш да се лутиш. А сам имаш кажано дека не сакаш да читаш книги.

И грешка си, немам ситно его, напротив...
Не негираше дека си стар. :/

Kajgana Shop

На врв Bottom