Ех, на интернет може се да најдеш. Знам дека го презираш читањето книги, и дека си сајбер интелектуалец, ама вака со линкови дискутираат тинејџери кои сакаат да остават впечаток на информираност. Сакаш да ти најдам линкови каде што убедливо се тврди дека Серена Вилијамс е машко, дека земјата е равна, и дека Обама е гуштер?
Гарант ко помлад, си бил напатен сапиосексуалец само што паметни типки нејќеле да те ебат пошто наоѓале позабавни и помалку напети фаци од тебе и сеа „сите жени ти се плитки“. За разлика од шабанот на пример, кој зборува објективно и без пристрасности, кај тебе приметувам емоции како огорченост и тага. Ама ептен се приметуе.
Последниов коментар толку ти е глуп што постојат две опции...
-Не ти сече многу и можеш да служиш како евиденција за невалидноста на IQ тестовите.
-Тролаш пошто си изнервиран и напет и уживаш луѓе да арчат внимание на тебе за да си го храниш ситното его. Убаво рече
@Groove.M погоре, ќе да е тоа. Ебни нешто.
Која и да е од опциите, не глеам поента да продужам било каков муабет со тебе, пошто шантраш на најниските форми на комуникација и користиш пазарски фори и Миленко реторики. Искривуваш зборови, рипаш поенти и у принцип сакаш да јадеш гомна, а не да дебатираш. Можда треба да бидеш искрен пред себе и да поработиш на тоа што те боли од порано, што и да е. Не дека ја сум боље и ја иам пуно фрустрации од секаков карактер и пробувам колку што можам да ги опраам али некад, некој со искрено добри намери и близок пријател е потребно да ми го спомне тоа пошто од моја перспектива, не се приметуем што праам.
Не знам, али осеќам дека си пун со такви фрустрации. Поентата е да бидеш колку што може поискрен пред себе. Негативни емоции го инхибираат потенцијалот на секој, ако пробаш да ги средиш, можда IQ то ќе ти рипне на 150 или 160.
Со лесно.[DOUBLEPOST=1459856639][/DOUBLEPOST]
споделено/интерпретирано е што на чив ум е, барем кaј мене би требало да упали тој cyberbullying approach, можда не сум тинејџер, имам 27, али тоа што сум вишак у искуство можам да го изглумам како мањег ако така полесно шиба крв јужно кај тебе. Seriously, I'll take one for the team, остај ги децана на раат.
Кои деца бе мочко, 2 години си постар само.
И доста му го пушиш на Ставро, го хајпате премногу. Просечен лик е со огромно его и малце поголема елоквенција од секојдневниот Џо. Има завршено филозофија, ок, тоа додава плус, бар у периодот кога размислувал како филозоф, ако некогаш размислувал како филозоф.
Реални интелектуалци се приметуваат, шабанот е пример за тоа. Точно ти ја разбира поентата, способен е да сфаќа и обработува комплексни информации и да ги сервира во наједноставната форма, ги рипа нерелевантните аспекти од муабетот, се задржува на логичката следственост и не цепидлачи со цигански фори и логички грешки. Нема врска тоа дали те трола или не, кога дискутира, не се глупира. И ради тоа сакам да зборам со такви луѓе и дури и ми е чест да научам нешто од нив дури и кога се курчам. Неам проблем ја со его за да признаам дека за мене е чест, такви луѓе да ми обрнат и внимание у дебата пошто така реално и е. Има и други ликови кои уопште не ги поштувам како карактери ама можам да кажам дека кога дебатираат и аргументираат, тоа го праат прописно со когнитивниот сет и знаењата кои се потребни. Тие може комплетно да мислат дека сум ѓубре и да немаат никаква почит кон мене, мојот став за нивната интелектуалност и знаења, не е засегнат од мојот однос со нив што е битно ако сакаш да си објективен. Ставро, не е еден од нив.
Ставро е медиокритет со големо его. Али нема везе, тоа е мојот став за него според тоа што го пишувал и покажал. Искрено го мислам тоа, посебно све повеќе и повеќе го заклучувам како што го читам. Не значи дека ставот ми е точен. Ја не сум му другар којшто го знае цел живот и да го познава у различни изданија. Само што ја сум свесен за тоа, Ставро како што плитко пристапува у муабетов со жените и со IQ то, така пристапува и со форумџиите кои ги знае преку форум и веднаш формира мислења за нив. Стереотипи се класичен пример за глупост и мрзеливост у размислување.
Ретко кој од тука што дебатираме е многу над медиокритетот, располагаме со повеќе информации и не' интересираат теми што општо се проценети како „интелектуални“ според некои општествени стандарди.