Crazy in Love
Here's looking at you kid.
- Член од
- 25 јануари 2007
- Мислења
- 23.859
- Поени од реакции
- 25.413
Шо може да биде, драма, пак истото, пак истиот круг...Mene me interesira sho ke bide, ako izbori ima a ne se priznaeni?
Шо може да биде, драма, пак истото, пак истиот круг...Mene me interesira sho ke bide, ako izbori ima a ne se priznaeni?
ОБСЕ дава оценка на изборите. Сите оценки на ОБСЕ досега биле исклучително добри. Таа за наредните избори може да биде само подобра, бидејќи редовно нотираа за нераздвоеност на партијата од државата, сега со оставката на Груевски и во таа насока ќе можат подобра оценка да дадат.valjda OSCE... ups, pa oni gi priznaa site predhodni izbori
Шупелките за кои зборуваш изградија држава. Македонија во 50 години направи квантен скок, од заостаната, феудална вукојебина стана горе долу нормална држава. Тие шупелки иградија институции, систем. Овие шупелки направија барок. Од стиропор. И панорамско тркало.можно е, ама факт е дека баш таа постара генерација ништо не направи, они дозволија да дојде до вакво дереџе. помладиве сега може се меки ама се најмалку криви за сегашната ситуација.
Градеа нашите дедовци... Лет не е таа генерација, анчо е. Генерациите родени на крај на 60тите и почеток на 70ти ниту изградија нешто ниту направија. Ја памтат ЈУ кукаат по неа а со ништо не допринеле ниту за ЈУ ниту за МКД. Тоа се тие генерации што треба и се сега на власт, ради нив патиме.Шупелките за кои зборуваш изградија држава. Македонија во 50 години направи квантен скок, од заостаната, феудална вукојебина стана горе долу нормална држава. Тие шупелки иградија институции, систем. Овие шупелки направија барок. Од стиропор. И панорамско тркало.
душичке напатена[DOUBLEPOST=1459712314][/DOUBLEPOST]Градеа нашите дедовци... Лет не е таа генерација, анчо е. Генерациите родени на крај на 60тите и почеток на 70ти ниту изградија нешто ниту направија. Ја памтат ЈУ кукаат по неа а со ништо не допринеле ниту за ЈУ ниту за МКД. Тоа се тие генерации што треба и се сега на власт, ради нив патиме.
ОБСЕ дава оценка за мирни избори, не проверува комбиња полни со лични карти, исклучувања на лифтови по згради, носење гласачи од место до место, пријавени иљадници гласачи на една адреса, партиски штабови во министерства...ОБСЕ дава оценка на изборите. Сите оценки на ОБСЕ досега биле исклучително добри. Таа за наредните избори може да биде само подобра, бидејќи редовно нотираа за нераздвоеност на партијата од државата, сега со оставката на Груевски и во таа насока ќе можат подобра оценка да дадат.
Точно, за тоа ги имаме МВР и ДИК. Затоа и го прашав Мафо, од која тоа институција очекува да не ги признае изборите.ОБСЕ дава оценка за мирни избори, не проверува комбиња полни со лични карти, исклучувања на лифтови по згради, носење гласачи од место до место, пријавени иљадници гласачи на една адреса...
Nenene se ok. Ama jas mislam deka Dui mn odluki ke smeni vo periodov so idi sho nema da mu odat vo korist na Dpmne. Bas sega procitav deka bile na ribajne. Isto moe mislejne e deka ako se odrzat izbori vo vakva situacija, Makedonija ke padni vo teska finansiska kriza.Точно, за тоа ги имаме МВР и ДИК. Затоа и го прашав Мафо, од која тоа институција очекува да не ги признае изборите.
Значи ДУИ е институцијата што нема да ги признае изборите? Океј.Nenene se ok. Ama jas mislam deka Dui mn odluki ke smenit vo periodov so idi sho nema da mu odat vo korist. Bas sega procitav deka bile na ribajne. Isto moe mislejne e deka ako se odrzat izbori vo vakva situacija, Makedonija ke padni vo teska finansiska kriza.
Ne, ne mi bese toa muabetot. Muabetot mi bese deka dpmne valjda nema da odi sama na izbori?Значи ДУИ е институцијата што нема да ги признае изборите? Океј.
Мафо бе, Ахмети веќе предложи листа на нови имиња за министри. Тоа значи дека се спрема за избори, го освежува тимот за пред електорат. Тркни до штаб, ќе видиш дека кај вас расправии за изборни листи се прават. Сега ќе почнете да се тепате меѓусебе за тие 30тина добитни места.Ne, ne mi bese toa muabetot. Muabetot mi bese deka dpmne valjda nema da odi sama na izbori?
Dui do izbori ke smeni uste 200 odluki. So ogled na toa deka se odkloneti kon strancite, mozes i sam da razmislis dali ke ostanat na stavot za izbori vo vakvi uslovi. kako so bese slucajot za vo April. Mislam deka ke mu go svrtat grbot na Dpmne togas koga najmnogu ke boli. Kako sakas odi, pak ideme na zaklucokot deka pak tokmu tie se klucniot igrac za vlast, ili promena na vlast.Мафо бе, Ахмети веќе предложи листа на нови имиња за министри. Тоа значи дека се спрема за избори, го освежува тимот за пред електорат. Тркни до штаб, ќе видиш дека кај вас расправии за изборни листи се прават. Сега ќе почнете да се тепате меѓусебе за тие 30тина добитни места.
До пред некој ден викаше избори нема да има, сега сами ќе сме оделе. Ко прв пат да ви е, па уплашени...
Новите министри на ДУИ имаат просек од околу 33 годишна возраст, до пред избори да се глумат реформи, и онака не ќе има вработувања, тендери ти реков ми рече, собранието ќе се распушти, да се тера до избори со нови фаци.Мафо бе, Ахмети веќе предложи листа на нови имиња за министри. Тоа значи дека се спрема за избори, го освежува тимот за пред електорат. Тркни до штаб, ќе видиш дека кај вас расправии за изборни листи се прават. Сега ќе почнете да се тепате меѓусебе за тие 30тина добитни места.
До пред некој ден викаше избори нема да има, сега сами ќе сме оделе. Ко прв пат да ви е, па уплашени...
Dui do izbori ke smeni uste 200 odluki. So ogled na toa deka se odkloneti kon strancite, mozes i sam da razmislis dali ke ostanat na stavot za izbori vo vakvi uslovi. kako so bese slucajot za vo April. Mislam deka ke mu go svrtat grbot na Dpmne togas koga najmnogu ke boli. Kako sakas odi, pak ideme na zaklucokot deka pak tokmu tie se klucniot igrac za vlast, ili promena na vlast.
Да не ми викаш кога ќе ме правиш шофер дека не сум ти кажал навреме.Мафо, ти за министер се спремаш знам. Јас знам дека не ми е место да ти се мешам, и се тоа. Ама мислам дека сега не е време да додаваш гас на таа тема. Поќути си до четврток.