Wizz Air летови од/до Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата Apple
  • Време на започнување Време на започнување
Некој да сподели искуство за со Ryanair како оди процесот - купување карти, торби, дали откако ќе ја купиш картата се знае точното место за седење како со Wizzair. Ми се јавува некоја опција да доплатиш за таква услуга, затоа не ми е јасно.[DOUBLEPOST=1459284871][/DOUBLEPOST]Или искуство со Iberia :)

Јас имам летано со Рајан, процесот на купување карти е исти како кај Визз. Бираш карта, бираш начин на плаќање и плаќаш. Ништо необично. Со Рајан можеш да носиш бесплатно 2 торби. Едната е онаа која со Визз се вика голема кабинска торба и за која во Визз се наплаќа 10 евра, а другата е обична женска ташна. За бројот на седиштето мислам дека го добиваш кога ќе ја чекираш картата и истото ти го пишува кога ќе ја испринташ картата. Опцијата која ти се јавува за да доплатиш е ако сакаш да резервираш некое посебно седиште во авионот.
Со Ибериа немам летано.

Како беше со багажот, поефтино е да се плати заедно со картата кога ќе се купи, него ли кога се прави онлајн чек ин, или иста е цената и во двата случаи?

Како беше со багажот, поефтино е да се плати заедно со картата кога ќе се купи, него ли кога се прави онлајн чек ин, или иста е цената и во двата случаи?
Поефтино е со картата

Sent from my Nexus 7 using Tapatalk

Картава на Визз се предвидува ли некако за покачување/намалување на цената ? До Париз, вчера беше околу 7 илјади, денеска 4300. Во понеделник колкава е можноста да остане иста цената ? :D

Картава на Визз се предвидува ли некако за покачување/намалување на цената ? До Париз, вчера беше околу 7 илјади, денеска 4300. Во понеделник колкава е можноста да остане иста цената ? :D
можноста да останит цената иста зависит од бројот на луѓе шо ќе купат карта..

можноста да останит цената иста зависит од бројот на луѓе шо ќе купат карта..
Да потврдам за ова (y) Купив три карти, а веќе наредната секунда четвртата беше поскапена и морав таква да ја купам. :noze:

Околу картата до Париз мене обратна ситуација ми се случи, кога ги разгледував цените беше 4илјади два дена подоцна 7990, се мислам да почекам до вечерта пред летот да ја букирам. Имал некој вакво искуство да ми каже дали има шанси да се смени цената вечерта пред летот?

Околу картата до Париз мене обратна ситуација ми се случи, кога ги разгледував цените беше 4илјади два дена подоцна 7990, се мислам да почекам до вечерта пред летот да ја букирам. Имал некој вакво искуство да ми каже дали има шанси да се смени цената вечерта пред летот?
Има шанси ама најчесто се менува на поскапо.

слушнав некои муабети дека е можно и од Охрид да се лета за Мемингем летово... ги има некој друг слушнато истите муабети или можда знае нешо повеќе :)

слушнав некои муабети дека е можно и од Охрид да се лета за Мемингем летово... ги има некој друг слушнато истите муабети или можда знае нешо повеќе :)
Виз најавуват нови линии минимум 6 месеци пред првиот лет, така да ова е токму тоа. Само муабети.

6d162ad1922456c82cb5ba7facf21ae2.jpg

Zdravo,
Me interesira vo bagazot od 23/32kg dali e dozvoleno hrana da se nosi? Primer: kafe tursko, oriz, nekoi sitni blagi raboti. Znaci bukvalno hrana, za tecnosti znam deka ne se dozvoleni.

Zdravo,
Me interesira vo bagazot od 23/32kg dali e dozvoleno hrana da se nosi? Primer: kafe tursko, oriz, nekoi sitni blagi raboti. Znaci bukvalno hrana, za tecnosti znam deka ne se dozvoleni.
Во чекираниот багаж мојш да носиш и течности како на пример ракија, вино....:pivo2:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom