Wizz Air летови од/до Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата Apple
  • Време на започнување Време на започнување
Ќе летаме за Бари со 2.5 год дете. Е сега бидејќи многу касно се летовите сакаме да земеме млеко тетрапак за да имаме сабајлето да пие. Дали ќе ни прават проблем да биде во рачниот багаж или мора да биде во куферот (тука не сакаме баш) бидејќи куферите се фрлаат и страв ни е да не истече цело низ облеката :)
Максимум што може е да те тераат да ги извадиш и да ги проверат детално на скенер, ама нема да ти земат ништо.

Јас сум со големи деца 12 и 7 и секогаш вода сок им носам у 0.5 шишиња ретко направиле проблем, имаат нови скенери и толеранција голема за деца особено кај нас и пуштаат

Јас сум со големи деца 12 и 7 и секогаш вода сок им носам у 0.5 шишиња ретко направиле проблем, имаат нови скенери и толеранција голема за деца особено кај нас и пуштаат

Mene pa obratno.Minatata godina dva pati bev vo Germanija so sinot 10god i nikako ne pustija ni voda so sebe (shishe od 330ml) Morase da mu kupuvam od vnatre dodeka cekame...Jbg na koj kako ke mu se pogodi ama deka se tolku lezerni ne mi deluvaa ni so drugi patnici okolu nas.E za mnogu pomali bebinja moze pravat iskljucoci.

Mene pa obratno.Minatata godina dva pati bev vo Germanija so sinot 10god i nikako ne pustija ni voda so sebe (shishe od 330ml) Morase da mu kupuvam od vnatre dodeka cekame...Jbg na koj kako ke mu se pogodi ama deka se tolku lezerni ne mi deluvaa ni so drugi patnici okolu nas.E za mnogu pomali bebinja moze pravat iskljucoci.
И на скопски аеродром како и на поголем дел од аеродромите низ европа имаш фонтани каде може да си наполниш вода за пиење. Немора да купуваш само треба да си носиш шишенце, празно шише/термос можеш без проблем да поминеш на скенерите

За бебиња не да прават исклучоци, буквално екстра багаж имав иако се стресирав а имав платено чекирани куфери ама во рачните бев хаос, сега нареден пат ќе носам само потребни работи ионака два часа ми е летот преку сила.
За поголеми деца и општо за возрасни знаат на некои аеродроми да прогледаат низ прсти, со коњак 0.5 помина другарка ми во ранецот од страна Тирана на аеродром и ништо не и рекоја.

За бебиња не да прават исклучоци, буквално екстра багаж имав иако се стресирав а имав платено чекирани куфери ама во рачните бев хаос, сега нареден пат ќе носам само потребни работи ионака два часа ми е летот преку сила.
За поголеми деца и општо за возрасни знаат на некои аеродроми да прогледаат низ прсти, со коњак 0.5 помина другарка ми во ранецот од страна Тирана на аеродром и ништо не и рекоја.
Де бре Чолка, завчера се породи кога успеа да леташ со бебето...

Де бре Чолка, завчера се породи кога успеа да леташ со бебето...
На два месеци прв пат летавме :) За пасош кога го сликав немаше ни 40 дена, жива атракција бевме во мвр, цело внатрешни се ангажира за да го слика, не беше ни опулено ко шо треба :ROFLMAO:

На два месеци прв пат летавме :) За пасош кога го сликав немаше ни 40 дена, жива атракција бевме во мвр, цело внатрешни се ангажира за да го слика, не беше ни опулено ко шо треба :ROFLMAO:
Башка и ко што се све неписмени партиски ботови господ знае какви циркузи се дешавале. :icon_mrgr:

Каква е ситуацијава со EES по аеродромиве низ Европа, конкретно Болоња? Ја сум внесен у систем ме сликаа на бг граница ама дали сеа пак се чека со сите остали тамо или има посебен шалтер на влез. Авионот ми слетува во 21 а во 22 треба да фатам автобус за Фиренца па ме интересира дали ќе окапам на аеродром.

Дајте некоја страна за да најдам летови. Скајскенер е прелош.
Потребно ми е од Белгија до Скопје, може и Софија, Охрид, Ниш, Приштина на 12ти Јуни ама само во вечерни саати.

Или пак до Солун на 13 во рани саати.

Потребно ми е од Белгија до Скопје, може и Софија, Охрид, Ниш, Приштина на 12ти Јуни ама само во вечерни саати.

Attachments

• IMG_1248.png
    IMG_1248.png
    270,7 KB · Прегледи: 30

Momondo i Google flights

Исти к со скајскенер исто пребаруваат во позадина

Каква е ситуацијава со EES по аеродромиве низ Европа, конкретно Болоња? Ја сум внесен у систем ме сликаа на бг граница ама дали сеа пак се чека со сите остали тамо или има посебен шалтер на влез. Авионот ми слетува во 21 а во 22 треба да фатам автобус за Фиренца па ме интересира дали ќе окапам на аеродром.
Десет пати ме имаат сликано, мислам дека нема никаква разлика. И на влез и на излез. И плус првите два пати испаднав глуп, се чекирав на киосците за self-checking наместо веднаш да истрчам кон пасошката контрола како останатите. И чекав најпоследен, и повторно целосно ме сликаа и зедоа отпечатоци и на пасошката контрола.

Бутајте се први зашто 2 саати ме ви бегаат.

Јас ги комбинирам и Skyscanner заедно со Kiwi. Таму имаш опции од најевтини до најбрзи, како и комбинација меѓу двете. За повеќе опции и резултати, најдобро е да ги исклучиш опциите чекиран багаж и повратен лет (пребарувај само во еден правец секој лет). Секако, кога резервираш, ќе си резервираш на сајтот/апликациите од авио компаниите.

Back
На врв Bottom