Димитар Талев - кражба и фалсификат

• Креатор на темата Креатор на темата Щипянецъ
  • Време на започнување Време на започнување

Оправдувате ли кражбата и фалсификатот на Димитар Талев?

• Вкупно гласачи
    28
Статус
Затворена за нови мислења.
Мостот на Дрина и Травнишка хроника.
Значи како не им е срам на тие од УНЕСКО, мостот на дрина го ставиле заедно со светилникот од Талев во ист список... нели, чим ти викаш мостот не чини автоматски цел список не чини и е грешен :D

Значи како не им е срам на тие од УНЕСКО, мостот на дрина го ставиле заедно со светилникот од Талев во ист список... нели, чим ти викаш мостот не чини автоматски цел список не чини и е грешен :D
Мостот на Дрина не чини,да.

Македонската верзиjа - две кафеави.

Не знам што бараат другите, jас сум тук од љубознајност и пред се читател, а не писател.
Ве влече на каде Македонските корени, крв вода не бидува. :)

Мостот на Дрина и Травнишка хроника.

Тогаш ти не знаеш што е добро, а не дека Андриќ не е добар. Единствено романот „Госпоѓица“ е така, осреден. Мостот на Дрина е фантасатично добар роман. Друга работа е ако не ти се допаѓа.
Мене на пример, не ми ссе допаѓа Хемингвеј. Не велам дека не е добар, туку дека мене не ми се допаѓа.

Не можеш да не го засакаш уште во првите секунди од клипов:

Знаеш дека овај писател што во видеово го воспевате како поклоненик на Талев е истиот што низ темава го воспевате како арамија и преправач на неговото дело?

Знаеш дека овај писател што во видеово го воспевате како поклоненик на Талев е истиот што низ темава го воспевате како арамија и преправач на неговото дело?
значи покрај сето е и двуличен :toe:

E па не знам јас, си има закон за авторски права тужете кудете и ако сте во право добивате.
Тој Талев има ли нешто роднини? Тие би требало повеќе да се загрижени. Дебели пари ќе земат

E па не знам јас, си има закон за авторски права тужете кудете и ако сте во право добивате.
македонската држава ветила дека нема да дозволи воопшто да дојде до таму и да не дозволува да се издаваат такви фалшификати.В случајот имаме кражба и дозвола од македонската држава тоа да се случи.
Во случајот зборуваме за роман кој нема историска вредност, но исто станува и со илјадници историски документи кои намерно се менуваат за да се создава искуствена анти бугарски чувства затоа бугарската држава сакаше да се запре со јазикот на омразата бидејќи тоа не е добро за меѓусоседските односи. за тоа имаше средби меѓу двете држави и Македонија ветија да запре.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom