Димитар Талев - кражба и фалсификат

Оправдувате ли кражбата и фалсификатот на Димитар Талев?

• Вкупно гласачи
    28
Статус
Затворена за нови мислења.

ShakaZulu

" Тој Сум Бре "
Член од
29 јули 2008
Мислења
3.307
Поени од реакции
3.696
Мостот на Дрина и Травнишка хроника.
Значи како не им е срам на тие од УНЕСКО, мостот на дрина го ставиле заедно со светилникот од Талев во ист список... нели, чим ти викаш мостот не чини автоматски цел список не чини и е грешен :D

Член од
20 декември 2015
Мислења
226
Поени од реакции
84
Значи како не им е срам на тие од УНЕСКО, мостот на дрина го ставиле заедно со светилникот од Талев во ист список... нели, чим ти викаш мостот не чини автоматски цел список не чини и е грешен :D
Мостот на Дрина не чини,да.

Член од
21 февруари 2012
Мислења
1.649
Поени од реакции
867
Македонската верзиjа - две кафеави.

Не знам што бараат другите, jас сум тук од љубознајност и пред се читател, а не писател.
Ве влече на каде Македонските корени, крв вода не бидува. :)

Член од
6 јули 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
7.711
Мостот на Дрина и Травнишка хроника.
Тогаш ти не знаеш што е добро, а не дека Андриќ не е добар. Единствено романот „Госпоѓица“ е така, осреден. Мостот на Дрина е фантасатично добар роман. Друга работа е ако не ти се допаѓа.
Мене на пример, не ми ссе допаѓа Хемингвеј. Не велам дека не е добар, туку дека мене не ми се допаѓа.

Член од
16 декември 2012
Мислења
2.744
Поени од реакции
7.259
Не можеш да не го засакаш уште во првите секунди од клипов:

ShakaZulu

" Тој Сум Бре "
Член од
29 јули 2008
Мислења
3.307
Поени од реакции
3.696
Знаеш дека овај писател што во видеово го воспевате како поклоненик на Талев е истиот што низ темава го воспевате како арамија и преправач на неговото дело?

Член од
18 февруари 2012
Мислења
1.273
Поени од реакции
930
Знаеш дека овај писател што во видеово го воспевате како поклоненик на Талев е истиот што низ темава го воспевате како арамија и преправач на неговото дело?
значи покрај сето е и двуличен :toe:

Член од
16 декември 2012
Мислења
2.744
Поени од реакции
7.259
E па не знам јас, си има закон за авторски права тужете кудете и ако сте во право добивате.
Тој Талев има ли нешто роднини? Тие би требало повеќе да се загрижени. Дебели пари ќе земат

Член од
18 февруари 2012
Мислења
1.273
Поени од реакции
930
E па не знам јас, си има закон за авторски права тужете кудете и ако сте во право добивате.
македонската држава ветила дека нема да дозволи воопшто да дојде до таму и да не дозволува да се издаваат такви фалшификати.В случајот имаме кражба и дозвола од македонската држава тоа да се случи.
Во случајот зборуваме за роман кој нема историска вредност, но исто станува и со илјадници историски документи кои намерно се менуваат за да се создава искуствена анти бугарски чувства затоа бугарската држава сакаше да се запре со јазикот на омразата бидејќи тоа не е добро за меѓусоседските односи. за тоа имаше средби меѓу двете држави и Македонија ветија да запре.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom