- Член од
- 20 декември 2015
- Мислења
- 226
- Поени од реакции
- 84
Мостот на Дрина и Травнишка хроника.Какво си читал од Андриќ?
Мостот на Дрина и Травнишка хроника.Какво си читал од Андриќ?
Значи како не им е срам на тие од УНЕСКО, мостот на дрина го ставиле заедно со светилникот од Талев во ист список... нели, чим ти викаш мостот не чини автоматски цел список не чини и е грешенМостот на Дрина и Травнишка хроника.
Мостот на Дрина не чини,да.Значи како не им е срам на тие од УНЕСКО, мостот на дрина го ставиле заедно со светилникот од Талев во ист список... нели, чим ти викаш мостот не чини автоматски цел список не чини и е грешен
Тогаш и сите ставени во ист кош со него не чинат, да?Мостот на Дрина не чини,да.
A oд Пикасо и Рембрант кој е појак?Мостот на Дрина не чини,да.
Ве влече на каде Македонските корени, крв вода не бидува.Македонската верзиjа - две кафеави.
Не знам што бараат другите, jас сум тук од љубознајност и пред се читател, а не писател.
Тогаш ти не знаеш што е добро, а не дека Андриќ не е добар. Единствено романот „Госпоѓица“ е така, осреден. Мостот на Дрина е фантасатично добар роман. Друга работа е ако не ти се допаѓа.Мостот на Дрина и Травнишка хроника.
Знаеш дека овај писател што во видеово го воспевате како поклоненик на Талев е истиот што низ темава го воспевате како арамија и преправач на неговото дело?
значи покрај сето е и двуличенЗнаеш дека овај писател што во видеово го воспевате како поклоненик на Талев е истиот што низ темава го воспевате како арамија и преправач на неговото дело?
Кој е двуличен? Талев?значи покрај сето е и двуличен
E па не знам јас, си има закон за авторски права тужете кудете и ако сте во право добивате.значи покрај сето е и двуличен
Тој Талев има ли нешто роднини? Тие би требало повеќе да се загрижени. Дебели пари ќе зематE па не знам јас, си има закон за авторски права тужете кудете и ако сте во право добивате.
македонската држава ветила дека нема да дозволи воопшто да дојде до таму и да не дозволува да се издаваат такви фалшификати.В случајот имаме кражба и дозвола од македонската држава тоа да се случи.E па не знам јас, си има закон за авторски права тужете кудете и ако сте во право добивате.