- Член од
- 6 јануари 2015
- Мислења
- 1.308
- Поени од реакции
- 1.249
точно е се што кажуваш плус потполно ист случај,како успеа да го најдеш прадедоти,и мојот служел охрид две год.мака мачам да го најдам!![DOUBLEPOST=1459384307][/DOUBLEPOST]Pa vaka da treba srekja ama spored mene mislam deka treba i pojak dokument, seuste nekako ko da mi se vodat po staro, mojot pradedo sluzel vojska 2 god. i bil zamenik komesar vo bugarskoto komesarstvo, sto znam dali ova igra uloga zosto gledam i na drugite od 2016 posle mene sto bea na intervju im se promenil statusot.
Inace sum preku Sofija![]()
[DOUBLEPOST=1459384775][/DOUBLEPOST]Все по-често: насрочено интервју едва след 6, 10, дори повече месеца след пдадена молба за гражданство! Това може да с'здава предпоставки за заобикалјане на законовите срокове за вземане становиште.MIslev na toa sto ti vetuvaat nekakvi poteklo dokumenti. Ne se z so takvi raboti. Si imas skroz legalni, pravni dokumenti od prv bratuced i tie ti se i povece od dovolni ![DOUBLEPOST=1459340609][/DOUBLEPOST]Ve zamoluvam za informacija. Na drugar mu se smenil status od "Преписката е извадена за доп'лнителна проверка МП" vo "По преписката Ви предстои да б'де изв'ршен финален експертен преглед преди да б'де разгледана от С'вета по гражданство."
Vo negovo ime prasuvam sto znaci, potocno, koja e slednata faza na status?
Pozdrav i vi blagodaram!
Призоваваме спешно минист'ра на правос'дието да се произнесе дали става в'прос за нес'в'ршенства в закона за гражданството и да направи предложенија за поправка.
http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2016/03/16/2724021_bivshiiat_vutreshen_ministur_petia_purvanova_oglavi/
Последно уредено: