Исхрана - првиот клучен фактор за постигнувањето на атлетско тело

• Креатор на темата Креатор на темата Myers
  • Време на започнување Време на започнување
Ај вака...според IFFYM ми требаат 2672 калории дневно за булкинг.

е сега прашањево ми е следново:

Ќе добијам ли нешто доколку ги внесувам потребните калории во текот на денот, но наместо 150гр, протеин дневно да внесувам 200гр. а да ги намалам јагленихидратите ?

Ќе добијам нешто почист мускул или џабе фрлање пари за протеинска храна?
gluposti, ti trebaat maximum 1g na kilo tezina telesna sve drugo te lazat i prodavat gluposti

Имам 16години, незнам дали е здраво дневно да јадам по 6 белки и 2 жолчки, па да прашам за совет? Висина сум 176цм, 73кг, идам 2год+ на теретана ;)

gluposti, ti trebaat maximum 1g na kilo tezina telesna sve drugo te lazat i prodavat gluposti
2 грама протеин по килограм тежина, со 1 грам ништо не правиме.

Имам 16години, незнам дали е здраво дневно да јадам по 6 белки и 2 жолчки, па да прашам за совет? Висина сум 176цм, 73кг, идам 2год+ на теретана ;)
Друже јас секој ден ги цепам по 4 цели јајци еве скоро пола година нема ден да немам изедено под 4 јајца, не верувам дека од 2 жолчки ќе ти биде нешто

Него дај кажете каде да најдеме од таа урдата на Идеал шипка со 1 грам масти, никаде неможам да најдам по маркетиве

2 грама протеин по килограм тежина, со 1 грам ништо не правиме.

Друже јас секој ден ги цепам по 4 цели јајци еве скоро пола година нема ден да немам изедено под 4 јајца, не верувам дека од 2 жолчки ќе ти биде нешто

Него дај кажете каде да најдеме од таа урдата на Идеал шипка со 1 грам масти, никаде неможам да најдам по маркетиве
ili slika od mob da zakaci nekoj da vidime kako izgleda taa urda od ideal sipka

Momci dali nekoj go ima receptot od palacinki od MarioFit li bea??
Znam nesto so pcenkarno brasno bese,puter od kikiri i slicno .. :)

fala brat, ja barav vo vero ja nemase isto i u tinex valjda popularna e megu vezbacite se trosi :)
Нема проблем, јас ја зедов пред неколку денови од Тинекс на трета македонска, на други места не сум барал.

Има некој пробано урда, банана и малце млеко? Значи еден тука ме убедува дека е ептен добро и здраво. Здраво секако мислам дека е, ама може ли поодвратно да биде?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom