Сега проверив кога беше првата бомба. 09.02.2015 .28.03.2015 до 03.04.2015
Знае да биде огромна. Правда е повеќе субјективна, индивидуална категорија. Културолошка, обичајна, статусна. Се занимава со етика, морал...рамноправност. Правото е систем од правила што општеството ги прифатило како норми за поведение. Често нешто може да биде правно издржано, а неправедно.Разликата?
Не мислев на таа разлика. Очекував да ми се исфрли со право како право на владеење.Знае да биде огромна. Правда е повеќе субјективна, индивидуална категорија. Културолошка, обичајна, статусна. Се занимава со етика, морал...рамноправност. Правото е систем од правила што општеството ги прифатило како норми за поведение. Често нешто може да биде правно издржано, а неправедно.
на пример со кого се ебе Ермира, мора сите да знаеме, тоа ни е главен приоритет.Амбасадата на САД бара да се почитува препораката на Венецијанската комисија, според која треба да се продолжи со објавување на прислушкувани разговори кои се од јавен интерес.
А дали провери кога редовно правеле вакви активности пошто има извештаи за секоја година за уништување на амортизирана опрема и дали има попис на тоа од што точно се состоела опремата.Сега проверив кога беше првата бомба. 09.02.2015 .
Знае да биде огромна. Правда е повеќе субјективна, индивидуална категорија. Културолошка, обичајна, статусна. Се занимава со етика, морал...рамноправност. Правото е систем од правила што општеството ги прифатило како норми за поведение. Често нешто може да биде правно издржано, а неправедно.
Павел Шатев?„Многу“ е релативен поим
Прегледај го приврзокот 142469
Немам пристап до книгата. Ама таа ја прави овде разликата. Датумите што биле внесени од службеничката веројатно се истите датуми кога била набавена опремата( ), а не кога опремата веќе била на список за уништување. Ако, еве да шпекулираме, набавува УБК опрема во Март 2012та, опремата треба да се уништи во Јуни, 2014та оти ги фатиле со спуштени гаќи. Иако тоа уништување се врши тогаш и тогаш треба да се внесе во книгата, наоѓаат службеничка што го фалсификува датумот и го поместува година, две поназад, за да се создаде слика дека опремата одамна е пријавена како застарена.А дали провери кога редовно правеле вакви активности пошто има извештаи за секоја година за уништување на амортизирана опрема и дали има попис на тоа од што точно се состоела опремата.
Мене би ме интересирало судењето за овој случај. Сакам аферата за прислушување да се разјасни, а и двете страни во спорот би можеле да го направат тоа. Тоа што конкретно ме интересира, а денес не беше објаснето (со оправдана причина) еКако беше првично:
1.Странски служби со жолто комбе
2.Верушевски прислушкувал.
3.Владините функсионери ја уништиле опремата со која се прислушкувало.
Веројатно процениле дека помалку се лежи во затвор за уништување на опремата него ли за неовластено прислушкување.
Циркус ни стана државата.
Еве ги @Brutus , @Inglourious Basterd ќе ја пофалат власта.
Не станува збор за толку нова опрема. И не ми звучеше ко да е израелската. Ама сеедно, треба објаснување.Немам пристап до книгата. Ама таа ја прави овде разликата. Датумите што биле внесени од службеничката веројатно се истите датуми кога била набавена опремата( ), а не кога опремата веќе била на список за уништување. Ако, еве да шпекулираме, набавува УБК опрема во Март 2012та, опремата треба да се уништи во Јуни, 2014та оти ги фатиле со спуштени гаќи. Иако тоа уништување се врши тогаш и тогаш треба да се внесе во книгата, наоѓаат службеничка што го фалсификува датумот и го поместува година, две поназад, за да се создаде слика дека опремата одамна е пријавена како застарена.
Фактот дека се ова коинцидира со бомбите е многу интересен.