- Член од
- 3 септември 2010
- Мислења
- 6.498
- Поени од реакции
- 9.180
1.Пред да постираш вакви бесмислици, направи го следниот експеримент: запали светло во собата, и пробај да ги видиш ѕвездите низ прозорецот или запали го светлото пред влезната врата и пробај да ги видиш ѕвездите додека стоиш во ходникот.3. Кое гравитационо закривување на светлината? Пак да ти повторам, наместо да гледаш горе во "вселената", гледај доле на земјата, хелиоцентричен модел паѓа на многу полиња т.е. објаснувања кои ни се дадени едноставно не држат вода! Да ти цитирам од страната која неколку пати ја постирав, а на која немав добиено било каква реакција:
4. Овчарот спие кога Венера изигрува звезда на небото, гледано со голо око. Среќа што работната позиција не го оптоварува со фактот дека на големи висини, звездите не се гледаат http://www.wildheretic.com/disappearing-stars/Whatever is the calculated true figure, 6cm or 7.8cm, light either bends downwards or upwards if the Earth is convex, and never straight, according to the experiments carried out above by Wilhelm Martin
This fact destroys modern astronomy, and Copernicanism to which it is attached, because it relies on the erroneous assumption that light travels in straight lines at such short distances. It completely calls into question where objects are in the sky and how far. Where is the comet when it slowly traverses the night sky? Where are the stars, the “planets”, the “moon”? Not where we think they are, obviously. Where is “up”? Above our heads. And where is that? The electromagnetic Earth cavity has skewered everything visual… and a lot more, i.e. created gravity.
https://medium.com/starts-with-a-bang/ask-ethan-33-a-flight-without-stars-87d198548d04#.ih9iu2nrb
2. Ако хелиоцентричниот модел според тебе паѓа на многу полиња, дај направи го oвa:
Нацртај ми го твојот модел каде што ќе бидат запазени:
- мените на Меркур и Венера (комплетниот опсег) и нивните терминатори
- оддалеченоста на Меркур oд Сонцето која никогаш не изнесува повеќе од 28°, и оддалеченоста на Венера од Сонцето која никогаш не изнесува повеќе од 47°.
- транзитите на Меркур и Венера
- мените на Марс и неговиот терминатор
- движењето на појасите и Големата црвена дамка на Јупитер и движењето на Галилеевите сателити
- движењето на прстените на Сатурн и движењeто на неговиот сателит Титан
- привидното ретроградно движење на планетите
- мените на Меркур и Венера (комплетниот опсег) и нивните терминатори
- оддалеченоста на Меркур oд Сонцето која никогаш не изнесува повеќе од 28°, и оддалеченоста на Венера од Сонцето која никогаш не изнесува повеќе од 47°.
- транзитите на Меркур и Венера
- мените на Марс и неговиот терминатор
- движењето на појасите и Големата црвена дамка на Јупитер и движењето на Галилеевите сателити
- движењето на прстените на Сатурн и движењeто на неговиот сателит Титан
- привидното ретроградно движење на планетите
3. Еве ти гo Koрешанското геодетско набљудување:
Turning the Universe Inside-Out. - Lock Haven University
2. Не дијаграми, твои слики барам. Ти ме убедуваш дека твоите дијаграми се факт, јас ти давам еден друг поглед на нештата, без да те убедувам. Ја гледаш ли разликата помеѓу тебе и ЗОТЕ? Нема разлика, само различен модел.
Ваков ли поглед ми даваш на нештава?
The-Hollow-World-of-Cyrus-Teed
http://fortmyers.floridaweekly.com/news/2008-09-03/top_news/001.html[DOUBLEPOST=1458814361][/DOUBLEPOST]
Навистина?Ти ме убедуваш дека твоите дијаграми се факт, јас ти давам еден друг поглед на нештата, без да те убедувам.
The-Hollow-World-of-Cyrus-Teed
http://fortmyers.floridaweekly.com/news/2008-09-03/top_news/001.html
Матеј 24:
4. А Исус им одговори и рече: „Пазете се, да не ве излаже некој;
5. зашто мнозина ќе дојдат во Мое име, говорејќи: »Јас сум Христос!« и ќе прелажат мнозина.
.....
23. Тогаш, ако ви каже некој: »Еве, овде е Христос, или таму е«, не верувајте!
24. Оти ќе се појават лажни христоси и лажни пророци, и ќе покажат големи знаци и чуда, за да ги прелажат, ако е можно, избраните.
25. Ете, однапред ви кажав.
26. И така, ако ви речат: »Ете, во пустината е Он« – не излегувајте;, Ете, во тајната соба е« – не верувајте!
27. Зашто, како молњата што излегува од исток и се гледа дури до запад, така ќе биде доаѓањето на Синот Човечки.
28. Оти, каде што е трупот, таму се собираат и орлите.
- ТУМАЧЕЊА СВЕТОГ ЕВАНЂЕЉА ПО МАТЕЈУ - Свети ТЕОФИЛАКТ Охридски
Последно уредено: