Во Југославија тие што не оделе војска биле сметани за педери или ретардирани т.е не биле сметани,свесно се правеле педерчиња или пореметени и нема војска.А тие биле на самото дно на општеството.Останатите се дичеле со тоа што оделе војска,а биле и во пол позиција за фаќање женски,а тоа сега може да се каже за тие што имаат кромид фризура и што носат фармерчиња поткренати.

Познати по името метросексуалци.
Во Југославија ретки биле тие што не сакале да одат војска.Самата војска им донела многу,јас немам слушнато од никого да се пожали,него сите ја спомнуваат како нешто убаво. Дали сите лажат ?
Мислиш дека не е добро да го слушаш генералот,полковникот итн,а подобро е да го слушаш директорот,менаџерот на било каков кафиќ или шефот на кујна ? Животов е таков да мораш да слушаш некого.Може и жената да ти се погоди таква,па после не помага ништо.
Нормално во војска дека ќе те учат околу пушки и такви заебанции,ама и ако одиш кај механичар на пракса и тој може да те научи како да си ја појачаш колата и тоа може да те убие,не е така ?
Во војска учеле дисциплина,многу важна работа за човекот.Живееле одвоени од семејството,живелее далеку од дома.Нема мама и тато,нема напрај ми јадење,лежење до ниедно време и остали срања што ги правиме.Едноставно тие после војска биле спремни за животот што претстои пред нив,а ние сега три чуке немаме .Ние уште се осеќаме како деца,тоа го гарантирам со глава,без разлика дали сакате да признаете или не.
Татко ми едвај чекал да стане полнолетен за да оди во војска.Дали живеел во заблуда или стварно вредела таа војска хмм?
Инаку не можеш да ги ставиш сите претпоставени дека убивале луѓе.Зашто нема секој ден војна и не секој се има "испраксирано" во тоа.А сигурно и дека има такви.
На пример на татко ми претпоставен му бил Радислав Крстиќ.Татко ми има само пофални зборови за него,ама тој човек е првиот обвинет во хашкиот трибунал и еден од главните во масакрот во Сребреница.Доби 35 години затвор.Како дошло до тоа тој човек да постане таков крволовец тоа е веќе друга работа.
Инаку имаш држави како Норвешка и Швајцарија со задолжителна војска,а тие држави никогаш нема да имаат потреба од војна или пак имаат некакви си ривали.Тоа треба јасно да ти каже што значи војската за млад курајбер кој е на почеток на животот.
Овде нема задолжителна војска,па никогаш нема да дознаеме дали ќе ни донесе тоа нешто убаво во животот.Имаш регуларна војска,ама само некој будала би одел.Во онакви мизерни услови да живееш,треба ептен да си навлезен во филм.Гледав слики и што ќе видиш,немаат опрема,перници и јоргани прљави итн.