Акции на СЈО (Генерална дискусија)

Статус
Затворена за нови мислења.
M

mordekaj

Гостин
Кога престојуваш подолго од три месеци надвор од Македонија мора да пополниш образец во МВР .
А за да гласаш треба да се пријавиш во амбасада таму каде што си за да гласаш во една од изборните единици 7, 8, 9 во зависност каде си .

Законот за пријавување на живеалиштето и престојувалиштето на граѓаните, (Сл.весник на РМ 36/92) во членот 8 предвидува „Граѓанинот кој има намера да престојува во странство подолго од три месеци должен е непосредно пред заминувањето да го пријави одењето во странство, односно во рок од три дена да го пријави враќањето во живеалиштето во Република Македонија“. Дополнително граѓанинот е должен да ги пријави и малолетните деца кои патуваат со него.
Тоа сето ми е јасно. Него друго те прашав. Еве се погодувам дома за избори. Кој е тој шо ќе ми забране да гласам на мојто гласачко место и со кое право?

Rigil

Tu te reconnaîtras
Член од
14 јуни 2015
Мислења
6.635
Поени од реакции
7.766
Тоа сето ми е јасно. Него друго те прашав. Еве се погодувам дома за избори. Кој е тој шо ќе ми забране да гласам на мојто гласачко место и со кое право?
Ако ти е јасно тогаш знаеш дека треба да пријавиш каде престојуваш подолго од три месеци и кога ќе се вратиш да пријавиш во рок од три дена дека си се вратил .
Штом си подолго од три месеци надвор од Македонија , по закон треба да бидеш во список на дијаспора .
Се надевам ти е појасно .

M

mordekaj

Гостин
Ако ти е јасно тогаш знаеш дека треба да пријавиш каде престојуваш подолго од три месеци и кога ќе се вратиш да пријавиш во рок од три дена дека си се вратил .
Штом си подолго од три месеци надвор од Македонија , по закон треба да бидеш во список на дијаспора .
Се надевам ти е појасно .
И еве си идам три дена пред избори и се пријавувам дека сум си дошол. и одма ли ќе ме префрлат на списокот?
Де не си прајте бајрам на умот.
Него нешто друго ме интересира. Еве викате имало 250 000 фантомски гласачи. На кој начин они гласат, а никој не ги приметил?

Член од
8 јануари 2012
Мислења
10.312
Поени од реакции
15.474
Dobro e, rabotata odi vo sosema drug pravec. Pred nedela, dve i poveće se pišuvaše za stotici iljadi fantomi, a sega koj ima pravo ovde da glasa a koj vo stranstvo.

Fantomite sramežlivo gi snemuva vo muabetov:vozbud:

Rigil

Tu te reconnaîtras
Член од
14 јуни 2015
Мислења
6.635
Поени од реакции
7.766
Dobro e, rabotata odi vo sosema drug pravec. Pred nedela, dve i poveće se pišuvaše za stotici iljadi fantomi, a sega koj ima pravo ovde da glasa a koj vo stranstvo.

Фантомите се тие што лица со лажни лични карти со податоци во тие лични карти од овие што се надвор од Македонија гласаат на избори .

Магла за невиност на друг продавај . :vozbud:

Член од
3 март 2013
Мислења
2.678
Поени од реакции
1.357

Ti so mislis po tvoe, so vakov izbiracki spisok ke ima izbori?

Член од
8 јануари 2012
Мислења
10.312
Поени од реакции
15.474
Abe nadvor se pretežno albanci i 470 čovečina. Šu prajme do 500 000?????

Член од
3 март 2013
Мислења
2.678
Поени од реакции
1.357
Abe nadvor se pretežno albanci i 470 čovečina. Šu prajme do 500 000?????
A shu prajme so brojkata od 460 000 + glasaci na dpmne?? E koga ke ja dostignete brojkata ne.od 400 000, od 300 000 koga ke ja dostignete na izbori, togas ke dobies odgovor i kade se tie 500 000.. Normalno zboruvame ako ima izbori :D

M

mordekaj

Гостин
A zosto ja napusti Makedonija, ako ne e tajna mislam..
Од ногу "арно" а напуштив Македонија, и затоа за мене и едните и другите се исто срање.
Него мене прашањето ми беше чисто од техничка природа, а не дека сакам да бранам некој.
Ај сеа ти ако знајш одговори ми на прашањето.

Rigil

Tu te reconnaîtras
Член од
14 јуни 2015
Мислења
6.635
Поени од реакции
7.766
Илија Гебелс го заврши правниот факултет или уште е апсолвент , што се овие глупости на Телма :pos::pos::pos:

Член од
12 март 2009
Мислења
20.618
Поени од реакции
16.827
Од ногу "арно" а напуштив Македонија, и затоа за мене и едните и другите се исто срање.
Него мене прашањето ми беше чисто од техничка природа, а не дека сакам да бранам некој.
Ај сеа ти ако знајш одговори ми на прашањето.
И тебе ли ќе ти забранат да гласаш, како на фантомец (неалбанец ?) ?

Член од
14 август 2006
Мислења
45.359
Поени од реакции
84.582
Еве викате имало 250 000 фантомски гласачи. На кој начин они гласат, а никој не ги приметил?
Ова до сеа све ОК, али тука више почињеш прилично наивно да звучиш. Симптоматично наивно, би рекол.

edit: Што била работата. Бре, се возбуди Con artist, за џабе. Ненамерно беше, тек сеа приметив дека твоето име стоеше по грешка како автор на цитатот. се преклопило со нешто што сум те цитирал. ОК и ја би се нервирал, лажни цитати се no-no на форум.

Последно уредено:

Fringe

Скитник низ паралелни светови
Член од
24 септември 2011
Мислења
7.898
Поени од реакции
3.006
Исто така оневозможуваме едно лице да биде помилувано за повеќе кривични дела.
http://www.plusinfo.mk/vest/62710/sugareski-barame-izmeni-na-zakonot-za-pomiluvanje-kriminalcite-od-vmro-dpmne-mora-da-odgovaraat-video-
На вести во живо изјава кажаа спротивно а бидејќи сдс се непостојасни и некоординирани во ставовоите ништо чудно овој пат сугаревски да ја сменил изјавата.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom