Акции на СЈО (Генерална дискусија)

Статус
Затворена за нови мислења.

Johnny B

Misogynist, racist, anti woke
Член од
15 февруари 2010
Мислења
11.788
Поени од реакции
12.144
Pa i vo opozicija ima mnogu partii taka da vo pravo si.
Во ред е паметњаковичу. Еве сменив сега. Пошто ти во постот кога ги собираше процентите под опозиција мислеше на другите партии :tvg:
И тоа пази од тие неопределените едно 15% ќе гласаат за опозиција и тие 3 посто што не сакаат да одогворат исто ќе гласаат за опозиција. Сепак се плашат да кажат СДСМ дека мислат ДПМНЕ ги прислушкува и дека ќе им ебе мајката. Искрено мене да ми се јават или да ми дојдат на врата ќе кажам нема да гласам за никој...

Член од
24 март 2010
Мислења
15.327
Поени од реакции
26.274
Ете, само три општини држат кутрите, и пак не можат да се воздражат од злоупотреби. Замисли власт да им дадеш. И све тоа местенки, нема шанси некој од нив со намера да правел злоупотреба. Све се тоа искрени, поштени луѓе.

Туку, знаеш што!? Ме радува што отворено ги браниш и поддржуваш СДС. Кога ќе почнеш вака да ја браниш власта, е тогаш е лошото. До тогаш, само продолжи така. :D
Необалист, поддржувач на СДСМ. :D Во гроб се превртуваат луѓето што ја основале СКМ. Десет години, магаре и кокошка на чело се доволни да девастираат се од идеологија.

G

Goldie

Гостин
Павел Шатев, 1 месец пред изборите во 2011 излезе со анкета:
Дпмне: 22,6%
Сдс: 10,7%

Значи 2:1 разлика според нивната анкета, а изборите рекоа:
Дпмне: 438.000
Сдс: 368.000

Толку од веродостојноста на Павел Шатев, тие секогаш ќе покажат 2:1 во нивните анкети, а дали ќе се погоди или не, гајле не ќе им биде.
Но вие ќе си одлучите кого ќе бирате.
@Inglourious Basterd и што ќе кажеш на ова ? Или само СДСМ се тие што плаќаат за штелувани анкети

Rigil

Tu te reconnaîtras
Член од
14 јуни 2015
Мислења
6.635
Поени од реакции
7.766
Јас имам роднини од странство кои си имаат македонско државјанство. Во 2011 беа овде и гласаа на избори. Кога не се си гласаат таму. Сега пак ќе бидат овде и ќе гласаат. Да видиме кој е тој што ќе ги избриши
Кажи ми кои се , ќе ги пријавам и ДИК ќе ги избриши од избирачкиот список за изборните единици во Македонија , а ќе си останат во изборната единица за Европа . :)

G

Goldie

Гостин
Кога јас сум коментирал анкета на Павел Шатев?
Не на Павел Шатев ама сабајле коментираше како сдсм почнале и анкети да си нарачуваат. Што сте вие поразлични од нив кога истото го правите, тоа ми беше прашањето ?

Rigil

Tu te reconnaîtras
Член од
14 јуни 2015
Мислења
6.635
Поени од реакции
7.766
Зошто???? Си имаат и приватен бизнис овде во Македонија, и доаѓаат некогаш и по 2 пати во месецот. Зошто да не гласаат???? Бидејќи немаат имот на нивно име, кој е целосно на нивниот татко(нормална работа кај албанците)????

што ако околу 5-ти Јуни цело време се овде во РМ, а поради бизнисот(многу вносен бизнис имаат) неможат да одат во Швицарска да гласаат??? Нема да гласаат бидејќи Зајко го фатило пролив од избори?
Во списокот за дијаспора се сите граѓани кои биле надвор од Македонија повеќе од три месеци .
А овие твоите не живеат во Македонија , уште подрастично .
Врска немате од правна регулатива .

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.462
Поени од реакции
5.881
Ете, само три општини држат кутрите, и пак не можат да се воздражат од злоупотреби. Замисли власт да им дадеш. И све тоа местенки, нема шанси некој од нив со намера да правел злоупотреба. Све се тоа искрени, поштени луѓе.

Туку, знаеш што!? Ме радува што отворено ги браниш и поддржуваш СДС. Кога ќе почнеш вака да ја браниш власта, е тогаш е лошото. До тогаш, само продолжи така. :D
Кај гледаш дека бранам некого? Ако е некој што брани, тука се подржувачите на власта.[DOUBLEPOST=1458755380][/DOUBLEPOST]
Необалист, поддржувач на СДСМ. :D Во гроб се превртуваат луѓето што ја основале СКМ. Десет години, магаре и кокошка на чело се доволни да девастираат се од идеологија.
Ако ја критикувам власта, не значи дека ја подржувам сдсм.

M

mordekaj

Гостин
Кажи ми кои се , ќе ги пријавам и ДИК ќе ги избриши од избирачкиот список за изборните единици во Македонија , а ќе си останат во изборната единица за Европа . :)
Еве ја сум подолго време од 3 месеци во странство. И сега по некоја случајност си идам дома кога ќе бидат изборите. И одам да гласам. Кој е тој и со кое право мене шо ќе ми забране да гласам?

Член од
8 јануари 2012
Мислења
10.312
Поени од реакции
15.474
Pošto se skoro site albanci koi rabotat vo stranstvo. Baš bi sakal sa vidam junak vo opozicijata kou ke gi isfrli od spisokot i ke gi stavi na spisokot za glasanje vo ambasada

Johnny B

Misogynist, racist, anti woke
Член од
15 февруари 2010
Мислења
11.788
Поени од реакции
12.144
Нема такво нешто

Член од
24 март 2010
Мислења
15.327
Поени од реакции
26.274
Не на Павел Шатев ама сабајле коментираше како сдсм почнале и анкети да си нарачуваат. Што сте вие поразлични од нив кога истото го правите, тоа ми беше прашањето ?
Во успешноста е разликата. Не можеш да го победиш ВМРО, ако си абортиран обид за ВМРО. Народот секогаш ќе го избере оригиналот.

Член од
8 јануари 2012
Мислења
10.312
Поени од реакции
15.474
Mislam deka po 5-ti pat ke povtoram( i se kladam) deka nema fantomski glasači
Ima eden del sega pobrzo počinati, otseleni, i tie od Pustec. Fantomi nema

G

Goldie

Гостин
Во успешноста е разликата. Не можеш да го победиш ВМРО, ако си абортиран обид за ВМРО. Народот секогаш ќе го избере оригиналот.
Не е поентата кој кого тука емитира, факт е дека ваквите анкети макар и платени имаат некакво влијание врз просечниот (да не кажам каков) Македонец.
Разликата ја прави кој подобро ќе ја разгласи анкетата низ медиумите, а тука дпмне секако има предност

Rigil

Tu te reconnaîtras
Член од
14 јуни 2015
Мислења
6.635
Поени од реакции
7.766
Еве ја сум подолго време од 3 месеци во странство. И сега по некоја случајност си идам дома кога ќе бидат изборите. И одам да гласам. Кој е тој и со кое право мене шо ќе ми забране да гласам?
Кога престојуваш подолго од три месеци надвор од Македонија мора да пополниш образец во МВР .
А за да гласаш треба да се пријавиш во амбасада таму каде што си за да гласаш во една од изборните единици 7, 8, 9 во зависност каде си .

Законот за пријавување на живеалиштето и престојувалиштето на граѓаните, (Сл.весник на РМ 36/92) во членот 8 предвидува „Граѓанинот кој има намера да престојува во странство подолго од три месеци должен е непосредно пред заминувањето да го пријави одењето во странство, односно во рок од три дена да го пријави враќањето во живеалиштето во Република Македонија“. Дополнително граѓанинот е должен да ги пријави и малолетните деца кои патуваат со него.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom