Кајгана Парламент

@Јефто Пишано е тоа во словото, кога ќе наврши парламентот 36 пратеници, на секои месец дена ќе има нови. Само што тогаш ќе направиме посебна тема само за гласање, една за предлози и гласање закони и оваа ќе ја оставиме за кампањи. :D
„Процедурално!“ Многу краток мандат, дај барем на 3 месеци! Евентуално примени некој пропорционален или мешовит систем, притоа намали го бројот на мандати, за побрзо да се конституираме :D

„Процедурално!“ Многу краток мандат, дај барем на 3 месеци! Евентуално примени некој пропорционален или мешовит систем, притоа намали го бројот на мандати, за побрзо да се конституираме :D

Да, може и три месеци мандат. Ќе видиме како ќе се одвива првиот. :D

Да, може и три месеци мандат. Ќе видиме како ќе се одвива првиот. :D
Е па ова нека биде мојот прв предлог уставен амандман за измени на Уставот, евентуално амандман за деловникот на собраниево наше :pos:

Прегледај го приврзокот 142047

Ако сум утнал некого, пријавете.
Јас веќе добив 6 гласа и влевам во парламент, како лидер на МНПО, а ме нема на листата.Исто така ги повикуваме сите симпатизери на МНПО, да одат на 11 страница и да гласат за нашиот брат и соборец Незапирливи.

Уште еднаш ве повикувам да се приклучите на Партијата за екологија
Ние нудиме најдобри можности за ваша корист
Вработувања во ЈП Градски паркинг
Вработувања во Топлификација

@Јефто Пишано е тоа во словото, кога ќе наврши парламентот 36 пратеници, на секои месец дена ќе има нови. Само што тогаш ќе направиме посебна тема само за гласање, една за предлози и гласање закони и оваа ќе ја оставиме за кампањи. :D

а да ни отвори @Acid подфорум посебен?

Дајте ден/два грејс период за парламентарниве, да се до-организираме ко шо треба, да видиме кандидати едно друго..

Шо е работава со избориве? Наш императив е изборите да бидат чесни и демократски...

Датумот за избори не е битен :sneaky:

Се пријавувам за кандидат у партијата МНПО на @ultras1988 . Ајде сопартијци 5 гласа .
@Јефто и од тебе чекам зашто ти доби од мене .

Се пријавувам за кандидат у партијата МНПО на @ultras1988 . Ајде сопартијци 5 гласа .
@Јефто и од тебе чекам зашто ти доби од мене .
Јас како чесен политичар, го одржувам зборот. Секој што ќе ми даде поддршка, јас враќам исто така!

И да, тука на овој линк стави ми лајкче, не на другите, не се рачунаат :D
Истото се однесува и на @Смрт за зони и пајак воз. , на овој линк се кликало, не на другите :D И уште нешто за него, дај линк да ти ставам лајкче, кажи каде точно треба :D

Последно уредено:
Јавно ги повикувам @Scirea @Триптико @stratUs @Holy Temple @Ligar @Arthokk Lionheart да се зачленат во мојата партија МНПО (клик за детали).
За повеќе пратеници во кајгана собранието , за Македонија ! Да ги поддржиме вистинските вредности !
(и секако добивате 5 гласови од вашите нови сопартијци и соборци)

Може, секако. И се охрабрува тоа.
Епа чим не ми успеа партијата МКПД, тогаш поднесувам кандидатура за независен пратеник во Кајганџиското собрание!

Очекувам поддршка од @shutrak @faraon @Идиот на Социјализмот @Јефто @Anco @Miss.Independent @maja-maja @Erich Zann @Смрт за зони и пајак воз. и сите останати кои би сакале да ми дадат поддршка:)

Епа чим не ми успеа партијата МКПД, тогаш поднесувам кандидатура за независен пратеник во Кајганџиското собрание!

Очекувам поддршка од @shutrak @faraon @Идиот на Социјализмот @Јефто @Anco @Miss.Independent @maja-maja @Erich Zann @Смрт за зони и пајак воз. и сите останати кои би сакале да ми дадат поддршка:)
Повели колега пратениче поддршка од мене :)

Поддршка и од мене. Ги носиме Radiohead во Скопје ;)

Прво нешто што ќе го направам во парламентов, ќе биде предлог-закон за укинување на близу!!!
Гарант апсолутно мнозинство ќе имам во гласови за ова!

Причина: следниве speedtest резултати, наместо 15Mbps/1Mbps, јас имам:
5192766135.png
5192772787.png
5192904326.png
5192912866.png

Дополнително, барам со амандман да се врати смртната казна за да можам да ги бесам јавно овие од Blizoo/VIP :)

И уште нешто, за што се` штити пратеничкиов имунитет? За терористички напади по салони или дирекции, штити? За другар прашувам :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom