- Член од
- 12 март 2009
- Мислења
- 20.622
- Поени од реакции
- 16.832
како ќе провериш теренски луѓе штои не се во РМ ? службен пат во странство ќе си прават од ДИК ?... Па има луѓе на привремена работа во странство, има на подолг службен пат, на одмор, има по болници... битни се документите, проверка на Државјани на РМ во Матична служба. Денес онаа со фаца како булдог лаеше дека поради тешки услови луѓе се откажувале од МКД државјанство... глупости, се откажуваат бидејќи Германија не ти дава државјанство ако не се откажеш од нашето... а многумина повторно тајно земаа пак мкд државјанство, пред се да може да купуваат недвижнини тука, порано не можеа со странски пасош како сега да купуваат станови.Ajde vaka da napravime edna predpostavka obicna, najobicna.
Zosto da ne se proverat terenski site 310 000 so gi bara SDSM? Toa tie +3 do 4 dena od tie 115 000 na Dpmne sho saka, odgovorimi na ova, samo nemoj da se vadish na vremeto zosto i sam znaesh deka +3/4dena ne e nikakva prechka. I plus Gruevski sam rece deka moze i cela Makedonija da se proveruva so e problemov sea?
Neka se proverat site tie sho gi bara SDSM, edna rabota pomalku, poblisku denot do izborite. Cista rabota za site.
Ama rabotata i ne e taka sjajna kaj Dpmne i Dui, zatoa bega, zatoa nesaka. Zatoa zaokruzi na 115k terenski. E bagro ovaj pat ista greshka nema da se sluchi. Zhalam.
Зајакот е во Матична управа, МВР е само сервис, се издаваа лични карти и во сабота по итна постапка за луѓе да гласаат во недела...но тоа може да биде потребно и за граѓанин кој не мрднал од тука, ако не можел порано да си ја замени личната карта ќе ја менува последните денови...