R.I.P. музичари

El 'Borracho

Riot Maker
Член од
18 јули 2009
Мислења
822
Поени од реакции
238
Isaac Hayes.... човеков е легенда... знам дека сите имате гледано South Park и знајте дека Chef го снема како демек умре, и тоа е вистина :( Гласот на Chef го позајмуваше токму Isaac Hayes, еден од легендите, во блузот како Rick James и Ike Turner... еве една песна доста позната за оние кој слушаат хип-хоп, додека второто видео е доста позната нумера на South Park ( барем во првите сезони )...

џо!

Фаличниот Ром
Член од
31 октомври 2009
Мислења
519
Поени од реакции
52
И одмене едно РИПање за Пол Греј =(((((

Член од
23 март 2010
Мислења
199
Поени од реакции
62
Тоше Проески, Елвис Присли, Мајкл Џексон, Џон Ленон, Моцарт, Бетовен ....

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Мал трибјут за можеби најдобриот гитарист на сите времиња, Џими Хендрикс. На денешен ден се навршуваат 40 години од неговата смрт, замина на 27 години и со тоа стана член на непопуларниот "клуб 27" како и Курт Кобејн. Самиот кажа дека мисли дека нема да ја доживее 28 година од животот и така и би.

Остави прекрасни цитати:
-“When the power of love overcomes the love of power, the world will know peace.”
-“I'm the one that has to die when it's time for me to die, so let me live my life, the way I want to”
-“Excuse me while I kiss the sky.”
R.I.P

Член од
20 јануари 2008
Мислења
17
Поени од реакции
1
rip Ronnie Van Zant, Allen Collins, Billy Powell, Steve Gaines (Lynyrd Skynyrd) , John Lennon , George Harrison (Beatles) , Jimi Hendrix, Cliff Burton, John Bonham - BONZO!!

Член од
4 февруари 2009
Мислења
7.733
Поени од реакции
7.549
РИП Москри, кралу!
Еден од најдобрите MC на Балканов!

Шта је мој чале у животу урадио?
Кад кренуо да свршава није га извадио
И шта сам у животу ја сигурно урадио?
Пајдо, Коку, Ексер Трип и чалету се згадио.

Sussaro

Southern comfort, southern sun
Член од
27 декември 2005
Мислења
6.164
Поени од реакции
25.873

Во незаборав. Ни на филм не може да се опише легендарното значење, животниот пат и легасито (затоа што нема асален наш збор) што го има оставено. И во добро и зло, тука биле кафаните, тука биле луѓето со свемирски души и челични волји за да наздрават и тука бил бардот.

R.I.P Toma Zdravković

pumaval

Дрвен Адвокат
Член од
5 септември 2008
Мислења
1.480
Поени од реакции
598
R.I.P. John Lennon
Forever in our hearts!..

Kajgana Shop