Сител единствено треба да се однесува како што му налага договорот за концесија. Ако тој договор не налага Заев да ги уредува вестите тогаш не мора да се придржува и исполнува нечии желби. Според она што јас го знам за да добие концесија било која МК ТВ мора да исполнува одредени програмски услови и тоа е се. Тие правила важат за сите.Точно дека Сител е приватен медиум, ама тоа не значи дека треба да се однесува како што сака. Се знае што е новинарство, што се морални и етички принципи. Сител одамна нема вести, она што го нарекуваат Дневник е авторска емисија на човек со најниски етички стандарди, која служи за пропаганда и оцрнување и шиканирање на одредени личности. Самиот уредник ги нарекува вестите „Куртон вести“ а ти го браниш? Хмммм.....
Хрватска изврши геноцид во 90-тите, а беше примена во ЕУ во 2013 година, после долги реформи и менување на курсот на политиката. Ако гледаме така, скоро секоја држава има мрачен период во минатото. Но затоа битна е сегашноста.[DOUBLEPOST=1457954658][/DOUBLEPOST]
Она морални и етички принципи извини ама ни на запад ни на исток веќе никој не го поштува. Ни ЦНН ни ББЦ ни Раша Тодеј не се баш морални и етички со нивните известувања. Секаде плус постои индустриска регулација а не политичка, ова што Заев пробува да го провлече е додатна партизација врз општеството. Предлогот на Заев за мене е баш диктаторско нешто, налагање на приватен бизнис како да се однесува. Друг момент не заборавај не секој дели исто мислење со тебе. Еве за тебе се куртон вести или авторска емисија, тоа е ОК, твое мислење. Смени канал. Имаш избор, гледај нешто друго - демократија така? За некој друг тоа ти што мислиш дека вреди да се гледа и дека е демек реално е пропаганда, и они како тебе имаат право да сменат канал
Јас не гледам МК ТВ (освен спорт, и тоа ако нема стрим) ни ми е гајле за вестиве на Сител или Телма или А1 ама ова го гледам како упад во приватен бизнис и насилна партизација. Ова за мене е исто ко наводните упади на Мијалков во разни фирми во МКД. Јас сакам департизација на буквално се што може, нека се приватизира се во државата и нека одлучи пазарот. Ако Сител има срање вести народ нема да гледа. Ќе мора да се корегираат или ќе пропаднат.
Реално проблемот е што сдсм не е заинтересирана да гради односи со никој. Они мислат дека од господ им е дадено да владеат. Ги прогласија сител, дневник, иселениците и кој ти се не за непријатели и после немале подршка. Не заборавај дека и сител, и а1 и дневник на времето беа про сдсм...
Да, да направија реформи.... ГЕНОЦИД ало! И грција еве се реформира секој неколку години. Италија секоја година менува влади... Се знае точно кога ние ќе влеземе во европа ама ајде продолжи да се правиш будала...