Нема да има проблеми при повторната регистрација. Подобро ти е сега да направиш атест зошто после има повеќе брканици со вметнувањето на атестот во новата регистрација. Ќе треба да ја менуваш собраќајната што ти се дополнително 600 днеари.Zdravo
Imam edno prasanje.
Zedov pred 1 nedela kola i e registrirana na ime na sopstvenikot. Pa poso planiram da ja smenam reg na moe ime vo kicevo (poso sum od kicevo no ziveam vo sk ) dali posle toa e poslozena dokumentacijata za atest. t.e. dali ke treba pak da se vrakam vo kic za atestiranje ili sega da ja napravam kolata na plin na starata registracija pa posle toa koga ke ja smenam reg na moe ime dali ke treba da se pravat izmeni za atestiranjeto?
Mene mi se slucuva istoto, kolata mi mirisa na plin vo kabinata, a gi proveriv priklucnite ventili i creva so sapunica i nema od kade da ispusta (diznite, rasplinjacata, membranite se smeneti pred 3 meseci.... Antifrizot e do Max, a radijatorceto vo kabinata za parno mi e dupnato, dali moze da e do toa?Со правилно монтиран и одржуван плински уред не треба да има мирис во колата, тоа се однесува и на најновите секвенционални уреди и на постарите модели на плински уреди наменети за карбураторски возила.
Причините заради кои може да дојде до мирис внатре во кабината се повеќе:
-неисправна инсталација на плинскиот уред, неисправен вентил, дотраени мембрани на испарувачот, мрзнење на испарувачот заради ниско ниво на антифриз итн
Можеби причината за Вашата забелешка дека кај карбураторските возила почесто се забележува мирис на плин лежи во тоа што тие се веќе постари возила кои не секогаш се одржуваат редовно.Заради лошо согорување во моторот издувните гасови кај овие возила имаат поизразен мирис на плин. Мирисот на плин во кабина кај нив почесто е заради наисправен ауспух, и со вклучување на парното греење издувните гасови се случува да влегуваат внатре во кабината (ова најмногу се приметува кога колата стои во место).
Накратко, кај исправно и редовно сервисирани возило и плински уред, нема причина за да се појави мирис на плин
Alekso? Kopjuterot prefrla na odredena temperatura, sto znaci letno vreme motorot i antifrizot pobrgu zagrevaat, a zimno vreme mu treba povekje. Za sekoj slucaj trkni do servis neka ti go proverat na kompjuter, treba letno da prefrla na 25 stepeni a zimsko na 30 (max 35).Luge na ladnovo za kolku vreme vi prefrla na plin od benzin mislam na ponovive gasni uredi imam postaveno na peugeot 207 od plimont i nesto na ladnovo baegi mu treba vreme da prefrli
Vasi iskustva?
Зависи колку не ладно. Прв пат палење околу 5-7 минути, ама ја работам во место. Имам Gas Italy На Астра 1.8. Потрошња 10 а во лето 8. Мислам дека ми е направена на 20 степени да префрла. Инаку откако ставив плин се преродив. Го осетив лезетот на колата без да се плашам колку ќе потрошам. Душата ми ја изеде додека беше на бензин.Luge na ladnovo za kolku vreme vi prefrla na plin od benzin mislam na ponovive gasni uredi imam postaveno na peugeot 207 od plimont i nesto na ladnovo baegi mu treba vreme da prefrli
Vasi iskustva?
Доколку се променети само свеќичките на возилото, нема да има никаква потреба од прештелување на плинскиот уред. Доколку пак се правени и други зафати, во тој случај прекалибрацијата на плинскиот уред е задолжителна. Како и да е доколку сакате посетете го нашиот сервис и ќе го прекалибрираме уредот без проблем. Тоа ќе биде бесплатно.[DOUBLEPOST=1458205437][/DOUBLEPOST]Здраво @plimont
Пред некој ден менував свеќици на цитроенот, па од сервис (Автонова) ми рекоа да сум ја однел кај вас да ја "прештелувате" или "премапирате" пред да ја возам на плин. Има потреба од такво нешто? Ако да, кога да ве посетам повторно?
Kolku pari e atest da se napravi i kade potocno...?
Ви благодарам, веќе го посетив сервисот и завршивме работа за 10 минути.Доколку се променети само свеќичките на возилото, нема да има никаква потреба од прештелување на плинскиот уред. Доколку пак се правени и други зафати, во тој случај прекалибрацијата на плинскиот уред е задолжителна. Како и да е доколку сакате посетете го нашиот сервис и ќе го прекалибрираме уредот без проблем. Тоа ќе биде бесплатно.[DOUBLEPOST=1458205437][/DOUBLEPOST]