FILM CLUB (КРУГ 5) (205. Dogtooth: 18.11-01.12.2024)

Член од
22 јуни 2010
Мислења
3.688
Поени од реакции
5.444
Јас немам место да го спуштам филмов, треба осум филма да си ги избришам за да го изгледам. Може од другиот да продолжам? После овој, ветувам дека се ќе гледам натаму.
одете на пајрат беј кликнете било кој торент и горе бројчето сменете го во 13787917
u get my brilliant encode master race
или пишете behandeling и тоа најдоле, односно најновото

Член од
15 ноември 2008
Мислења
5.767
Поени од реакции
11.759
Го гледав, филмот како целост е одличен. Глумата на врвно ниво.
Се враќаме пак едно две скали погоре, браво за предлогот интераши. :D Се поише и поише ми се свиѓаат европскиве филмови, поготово овие мрачниве. А на клубов гледам строго само европски фураме.

За филмот немам што повеќе да пишам, добро сте го обработиле погоре. Еве ќе го посочам постот на @dejan_k , одлично напишано. (y)
Тие "хорор" сцените и мене ми ебаа матер, поготово втората коа се појави тролот низ дупката. :вонзем:

Оцена 4/5

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.959
Se7en meets Prisoners.
Пореметеноста од првиот дел со сличен заплет на овој од вториот дел.
Туку после забавниот и фамилијарниот француски филм, пак убиствено депресивен и морничав филм како Submarino (макар што ова е друг вид на морничавост).
Треба да имаш пореметен мозок за да го смислиш ова што го правеше Тролов. Ама како што кажа Златикевичиус, освен тоа чувство на гадотија и одбивност, немаше некоја друга емоција во филмов, нешто што на пример во Prisoners го имаше. Можеби да се разработеше таа семејна драма кај првото семејство чие дете го најдоа на дрвото и нивниот живот после тоа што го поминале филмов ќе имаше подобар ефект, барем кај мене. Не дека беше лош филмот, далеку од тоа, ама пак ми фалеше нешто за да бидам фасциниран од него и да се поврзам повеќе со ликовите.
Глумата на инспекторов беше одлична, нема збор тука, Тролов исто, нема шанси да не го мразиш. Ме разочара тоа што беше прикажан како човек што е малку понеинтелигентен од другите, со некоја блага ретардација, а сепак успева да прави некои работи за кои треба доста планирање и како успеваше да дознава дека семејствата треба да одат на одмор некаде баш тогаш кога он ги напаѓа, тој дел не го објаснија воопшто (па и што беше финтата со млеката, зошто ги крадел).
Клишеа ко клишеа мора да ги има, на толку изгледани филмови и на уште повеќе снимени, ќе се повторуваат некои работи и не ми смета тоа, се додека сите тие клишеа се добро вклопени во филмот.
Се на се, добар трилер, интересна детективска приказна и 7/10 од мене.

Последно уредено:

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.665
Поени од реакции
34.115
Site lupaa referenci od Se7en pa mislev ke go poznaat.
Od filmot e, koga go cita Morgan Freeman dnevnikot. :D

„Јас на убијците би им дал доживотен затвор, а на силувачите и педофилите смртна казна, зашто пострашно од да убиеш човек е тоа да го убиеш Бога во човекот.“
Ova namerno? Poso predlagacot e @Џонтра Волта ?

Ubio boga u sebi. :pos:

Член од
23 август 2010
Мислења
39.662
Поени од реакции
115.273
А оние што го имаат изгледано пред да биде предложен смеат да коментираат? хехе

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.665
Поени од реакции
34.115
А оние што го имаат изгледано пред да биде предложен смеат да коментираат? хехе
Da. Mislam e okej ova, iako nema uste ednas da se sluci godinava.

Ama dobro e praviloto da go ima. Okej e da ucevstvuva nekoj ako mu e skoro gledan.

Od nekolku meseci duri span.

Толстој

екс Бомбастичен
Член од
28 септември 2012
Мислења
11.920
Поени од реакции
11.945
Го изгледав, одличен филм, со одлична приказна. Веќе снимени се филмови со слична тематика.
1.Се појавува проблем
2. Проблемот го решаваат повеќе детективи
3. Детективот одлучува сам да го води случајот поради незадоволност од севкупната работа на тимот
4. Го решава кога почнува сам да го води.
Во многу филмови тематиката и одвивањет на настаните е вака, барем јас имам изгледано доста филмови вакви. Тоа не го успорува квалитетот на филмот. Мене ме бендиса и секоја чест за предлогов. 2саати брзо ми минаа. 8/10.

G

grande-juve

Гостин
Сакам вакви филмови и многу слични иам изглеано, али овој ми беше за нијанса over the top, од секој аспект ми делуеше ко да пробуе малце поише од шо може. Интересна приказна и случај, само по мене моеше и подобро да се изведе. Главниов лик, и ко глумец и ко карктер, не ми беше погоден. Не се соживеав нешо посебно со другите ликови и случки, ама дефинитивно не е лош, и колку толку ме држеше од почеток до крај. Океј филмче.

6,5/10

Иначе класика од овој регион: The Vanishing (1988)

Член од
26 јуни 2013
Мислења
3.597
Поени од реакции
14.641
Предлог за следен филм:

Seconds(1966)

Kajgana Shop

На врв Bottom