Мигрантите низ Македонија

Член од
12 март 2009
Мислења
20.773
Поени од реакции
17.000
Така е, браво Солџер... одкако непоканети им се пикнале во нивниот имот, требало бабава и дедово со локум и кафе да ги пречекаат. Кога ќе подразмислам, требало и една кокошка да заколат, па така сите најадени среќно ќе си живееа.
Либералните срања ат хис бест :pos:

Не туку мигрантите и хуманитарците од другата страна ЗНААТ дека границата е затворена... точка. И покрај тоа тие се обиделе да поминат, при што нажалост тројца загинаа. Овде директно виновникот треба да се бара во Грција, а не кај нас.
Јас ако одлучам никој да не пушам дома, нема ти да дојдеш и да ми кршиш по врата за да влезеш кај мене. За тоа си има закони... исто како за "хуманитарците", мигрантите и новинарите... сите назад сиктер во Грција
ova treba da se najde eden jak svetski medium da naprai reportaža, zašto Migrantitte begaat od EU ( i toa šengen) vo non-EU

Член од
16 април 2010
Мислења
2.558
Поени од реакции
1.503
ок, значи ја браниме од пијани авганистанци (исто така цивили што сакаат само да пројдат и да најдат работа)?
:tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp: оф мори мајко, јас едно му зборувам, он друго ми кажува.

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.900
Поени од реакции
36.955
Грција ќе мора да ја смени песната. Додега глумеа хуманисти затоа што им беше лесно да ги транспортираат бегалците кон Европа. Сега работата е поинаква, балканската рута е затворена, Грција не може да си дозволи да прима бегалци.
Проблемот со Грција е што нивната граница отворена кон Турција со стотици острови е премногу порозна за да може да спречат доаѓање на мигрантите посебно сега како што се во овој број по стотици па и илјадници секој ден.
Не можат да ги вратат на Турција а и не може вака пред очите на светската јавност да ги остават да умираат како кучиња.

Единствена надеж им е рутата низ балканот по која што може да се ослободуваат од бегалците.
Сега во ваква ситуација се во небрано и можат да прибегнат кон тоа да ги трупаат на нашата граница. И ако ова не се реши брзо, можеме да завршиме со стотици илјади на нашата граница каде што нема да има сила што ќе ги запре и потенцијално се голема опасноат и можат да направат голема штета.

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Проблемот со Грција е што нивната граница отворена кон Турција со стотици острови е премногу порозна за да може да спречат доаѓање на мигрантите посебно сега како што се во овој број по стотици па и илјадници секој ден.
Не можат да ги вратат на Турција а и не може вака пред очите на светската јавност да ги остават да умираат како кучиња.

Единствена надеж им е рутата низ балканот по која што може да се ослободуваат од бегалците.
Сега во ваква ситуација се во небрано и можат да прибегнат кон тоа да ги трупаат на нашата граница. И ако ова не се реши брзо, можеме да завршиме со стотици илјади на нашата граница каде што нема да има сила што ќе ги запре и потенцијално се голема опасноат и можат да направат голема штета.
Не е дека не можат да ја затворат границата. Ако можеше Австралија, може секоја држава која излегува на море. Не сакаа досега, сега ќе мораат.[DOUBLEPOST=1458055664][/DOUBLEPOST]
а луѓе секој ден гинат. СИТЕ сме криви.
Јас лично не сум крив. Ти ако имаш некоја грижа на совест, тоа е твој проблем.

Премногу се потресуваш, како женска пред прв секс.

Последно уредено:

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.608
Поени од реакции
35.444
Не е дека не можат да ја затворат границата. Ако можеше Австралија, може секоја држава која излегува на море. Не сакаа досега, сега ќе мораат.
Австралија не е толку ревносна во фаќање на имигрантие на граница (море) - колку што има нормални закони. Според австралиските закони, за добивање на статус на азил - кандидатот мора да е влезен регуларно во државата, да е регистриран дека влегол на официјален граничен премин.

Во превод, сите што се шверцале, или на сила влегле во Австралија - по дифолт се депортирани надвор. Без можност за жалба.

Епа затоа во Австралија немаат нелегални имигранти. И затоа не се дават луѓето во морињата и океаните, обидувајќи се да се шверцаат.

Затоа ЕУ на своја душа ги носи сите удавени - со новите лабави регулативи за азил отворено поканија нелегална имиграција.
Истото важи и за тие што се удавија кај Гевгелија, и тие се на сметката на ЕУ. И на сметката на „хуманите либерали„ кои исто така ги охрабруваат да го ризикуваат животот. Ама тешко дека таквите ќе имаат доблест да се соочат со сопствената одговорност.

...очекувам да поделат со нив храната што ја имаат и да им дозволат да отпочинат откако едвај спасиле жива глава поминувајќи ја надојдената река. ама очигледно ја преценувам солидарноста на нашиот народ.
Toj дедото илјадници луѓе да нахрани??
Па нашинциве по селата се неколкукратно посиромашни од имигрантиве со ајфони, облечени во нова облека... Него ти можеби сакаш и бабата да ја подели со имигрантите?
Пошто си имаат такви потреби „кутрите“...
https://www.rt.com/news/330571-afghan-raped-pensioner-austria/

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
ништо не губат да пробаат пак, може овој пат Меркелица ке лобира, а тогаш нема да биде изненадување ако БГ ги пречека со сите почести.
Може :)[DOUBLEPOST=1458056704][/DOUBLEPOST]
Да не се правиме сега луди, ЕУ (а со тоа и Бугарија) неопосредно пред имигрантската инвазија донесе такви регулации и нови правила за добивање на азил - да секоја будала може да каже „јас ги изгубив документите ама верувајте ми - јас сум од таа и таа вукојебина од каде бегам заради војната, итн, итн“... :cautious:
Да не донесоа такви регулации и закони, имигрантите немаше да тргнат кон ЕУ во милионски бројки. Уште па Меркел кога јавно ги повика... Се беше јасно што ќе се случува. И сега е јасно, ама некои се прават (или се) глупи.

Ретките свесни луѓе како Најџел Фараж, со години предупредуваа на неизбежната претстојност на сегашнава имигранска инвазија. Ама сеедно е тоа кога нема кој да слуша, и силите одозгора непречено си ја буткаат агендата, ги влечат конците, а марионетите во ЕУ парламентот само ја играат зададената улога.

Јасна е агендата, денешната имигрантска инвазија е планирана и поттикнувана. Од една страна се произведуваат бегалци преку рушење на режими, од друга страна се носат лабави регулативи за азил кои практично ги повикуваат не само тие бегалци, туку и сите економски имигранти, во Европа.

Еве кратко излагање на Најџел Фараж, при расправа за резолуцијата за нови регулации за барање азил во ЕУ.
Многу поучно:
Кажи му Наjджел Фараж и му стави пепел.

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.900
Поени од реакции
36.955
Не е дека не можат да ја затворат границата. Ако можеше Австралија, може секоја држава која излегува на море. Не сакаа досега, сега ќе мораат.[DOUBLEPOST=1458055664][/DOUBLEPOST]

Јас лично не сум крив. Ти ако имаш некоја грижа на совест, тоа е твој проблем.

Премногу се потресуваш, како женска пред прв секс.
Работата е што Австралија ја смени целата политика и воведе правило за недавање азил за тие што пристигнале по нелегален пат ви државата.

Во Европа за сега не е така. Сеуште функционира тоа "добредојдени сте без разлика како сте дошле и кои сте".

Затоа се потегна пола Африка и цел Блиски Исток да дојде во Европа. Зошто официјалната политика се смени во даваме на сите азил, сите легални или нелегални, муџахедини, криминалци, со оригинални или фалсификувани документи.

Меркел со тоа директно ги урниса темелите и суштината на Шенген зоната.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.608
Поени од реакции
35.444
Во Европа за сега не е така. Сеуште функционира тоа "добредојдени сте без разлика како сте дошле и кои сте".
Хаха... „засега не е така“. Како демек, еве кај и да е наскоро ќе го сменат ставот. :LOL:

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.448
Поени од реакции
30.958
Им се симнале во селото, и се скостиле во нивните ПРИВАТНИ имоти. Среќа реагирала војската, па не дозволила и во другите куќи да влезат. Важно ги истрауматизираа жителите на селцето, богзнае што уште правеле на нивните имоти, чим вака реагира жената... страшно нешто.
Бабата е очигледно неонацист и расисст бидејќи не сака група од 1000 арапи во нејзиниот двор.

Член од
22 декември 2011
Мислења
353
Поени од реакции
210
Бабата е очигледно неонацист и расисст бидејќи не сака група од 1000 арапи во нејзиниот двор.
не бе другар. и јас не сакам 1000 арапи во мојот двор. ама ако дојдат (не 1000, туку толку колку што можеле да и влезат), откако поминале низ богзнае какви гомна, нема да припаѓам со хистерични напади на страв, туку ќе се пробам да се ставам во нивна кожа и да најдам решение за ситуацијата за добро на сите. што трескате глупости стварно не ми е јасно.

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.448
Поени од реакции
30.958
не бе другар. и јас не сакам 1000 арапи во мојот двор. ама ако дојдат (не 1000, туку толку колку што можеле да и влезат), откако поминале низ богзнае какви гомна, нема да припаѓам со хистерични напади на страв, туку ќе се пробам да се ставам во нивна кожа и да најдам решение за ситуацијата за добро на сите. што трескате глупости стварно не ми е јасно.
Но солџер, мислам дека решението е донесено.
Во Сирија ко што знам има примирје, во Пакистан нема војна. Нема зошто некој сосила да влегува диво во туѓа држава без документ.
Тоа не е гревота, тоа е ароганција и непочит. Тоа е користење на нечија мака.
Ако ова го поддржуваш, имам вести за тебе, не си толку добар ко што мислиш дека си.

Член од
12 декември 2007
Мислења
4.875
Поени од реакции
10.400
Не ми е јасно како трошите време на некој со антифа на аватар. Нема ниту ќе нема нормален човек што оди по умот на антифа. Се е тоа психички растроено и болно таму, дрогираши и нео-либерали без ден работно искуство и нешто створено во животот.

Ivica^

Confident Liar
Член од
14 август 2007
Мислења
11.431
Поени од реакции
16.748
Има илјадници бездомници низ државава, шо не ги прибереш по дома, о ти голем хуманисту?

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
11.493
Поени од реакции
28.929
сигурно е муслиман бе, мора да е:pos: а знаеме дека они треба да бидат тепани и убивани.

ево шупаци, едуцирајте се малце.

http://foreignpolicy.com/2016/01/18/berlins-hipster-ghetto-neukolln-refugees-migration-immigrants/
Чим кафе Радуша е и црно- црвено е јасно е дека некој голем научник од познатото скопско село на терористи отишол да ги просветли.
А ти зашто си едуциран шупак , продужи да го едуцираш шупакот. Нас остави ни ги шупаците на раат.

Kajgana Shop

На врв Bottom