Мигрантите низ Македонија

Т

Триптико

Гостин
Јас би еден ќотек да заборават како се викаат и доживотна забрана за влез.[DOUBLEPOST=1458029496][/DOUBLEPOST]
во мегувреме кај Меркелица, не грижете се за Германија,таму е само нормален ден,.... само гледајте сеир

Migrants rape 3 teenage girls in German city of Kiel

http://www.newschicken.com/sickening-migrants-rape-3-teenage-girls-in-german-city-of-kiel/
Не бе, нема тероризам во Германија! Сега ќе ти каже Бенто дека појма немаш :свиркам:

пунтер

betfair trader
Член од
21 март 2011
Мислења
5.536
Поени од реакции
9.429
Јас би еден ќотек да заборават како се викаат и доживотна забрана за влез.[DOUBLEPOST=1458029496][/DOUBLEPOST]
Не бе, нема тероризам во Германија! Сега ќе ти каже Бенто дека појма немаш :свиркам:
не бе грешка си, сега ќе дојдат Анга и Ланга и ке ти кажат дека германкиве биле мераклики, и ке се придружи тука Дарди, ќе каже, си го барале ( немијан), провоцирале...

Член од
16 април 2010
Мислења
2.558
Поени од реакции
1.503
од што да ја одбраниме? од цивили што сакаат само да пројдат и да најдат работа во Европа?
Еден ден да те пуштам таму ќе го смениш одма мислењето. Сиријците и Ирачаните се културни цивилизирани и мирни, ама Авганистанците кога ќе се опијанат се убиј боже, повраќаат, закачкаат останати мигранти, им ја грабаат храната на Сиријците и Ирачаните, се жалеа дека им влагаат пијани во нивните шатори им ја земаат храната. Дојдоа еднаш двајца Сиријци и се пожалија, единствено што го трпат понашањето од Авганистанците, е од почит према вработените во кампот и не сакаат проблеми. Баш пред некој ден имаше масовна тепачка меѓу две групи Авганистанци поголемиот дел пијани.

Член од
8 октомври 2007
Мислења
4.680
Поени од реакции
8.511
Член од
8 мај 2013
Мислења
11.900
Поени од реакции
36.955
Има, има. И повеќе од 400, ама само да ги видиш. Еден со калашников, 7 по него одат. Кој со раце во џеб, кој си чепка на тел. Девојкиве со униформа 2 броја помала од што треба. Коса до газ, цицки и газови затегнати... Лежерни...туристи да беа, немаше да бидат такви. Ова за помладите. Оние постари, раскопчана кошула, јакна врзана на половина. Па ќе си седнат во парк. Па муабети, муабети...Ехеее... Не сакам такви лингури да ме бранат. Не за друго, ќе треба јас нив да ги бранам. Е такви 400+ имаме по улици, во најмирните населби во Скопје. Да дојде екипата од Монти Пајтон и да види што живееме, ќе се самоубие целата. Тие трошат мозок да го создадат истото што ние го правиме спонтано како држава.
Затоа се тепаат на тоа конкурсите за полицајци, по 20 апликанти за едно место. Сигурно од многу патриотизам е тоа.

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
Јас мислам дека треба да се постават знаци големи Ова не е Европа, на арапски. И да им се пуштаат летоци, дека доколку сакаат да се движат по Европска територија, да продолжат кон Бугарија. Со јасни правци на движење кон Бугарија. Тие луѓе сакаат во Европа, па ете ги, во Европа се, што бараат да излегуваат од Европа и да влегуваат кај нас. Треба некој да им го објасни ова.
Вие не сте во Европа?
Да сме наjaсно - Прво тоа е стариот пат уште от времето на отоманскаата империja за заселуване на Западните Балкани, второ Турциja се проба да дестабилизира Грциja и да изпушти винтилот от каj себе си плус да покаже на ЕУ,дека држи емигрантско оружие и да им симнат визите.
Грциja от своja страна наполно свестно ги изпракa ком РМ со првата цел да дестабилизира ситуациjaта.
Потоците от Грциja ком Бугариja тежко ке се пренасочат,заштото Вишеградската група настапува да се изгради зид мегу Бугариja и Грциja,а во моментот Бугариja e единствената,што не сака да изолира Грциja наполно и таа да се претвори во голем резервоар на мигранти плес е на бизка теза со таа на Германиja и ако министара за одбрана jaсно кажа,дека армиjaта има готовност во краток рок да изгради зид мегу БГ - ГР.
Бегалците добро знаат,дека при влегуване во Бугариja ке бидат ставени во кампови за около 3 месеци и нема да можат да продолжат докато не им биде даден бегалски статут.
Ако сите си почитуваха шенгенските правила ,немаше да се стаса до тоа,но...прва во ЕУ ги прекрши Грциja,а уште поголем виновник е Турциja,кои ги користи како оружие.

Последно уредено:

пунтер

betfair trader
Член од
21 март 2011
Мислења
5.536
Поени од реакции
9.429
Вие не сте во Европа?

Потоците от Грциja ком Бугариja тежко ке се пренасочат,заштото Вишеградската група настапува да се изгради зид мегу Бугариja и Грциja,а во моментот Бугариja e единствената,што не сака да изолира Грциja наполно и таа да се претвори во голем резервоар на мигранти плес е на бизка теза со таа на Германиja и ако министара за одбрана jaсно кажа,дека армиjaта има готовност во краток рок да изгради зид мегу БГ - ГР.
Бегалците добро знаат,дека при влегуване во Бугариja ке бидат ставени во кампови за около 3 месеци и нема да можат да продолжат докато не им биде даден бегалски статут.
е ако де, нека биде тешко, нека си ја пробаат среќата и од та страна, плус ние малку ке се растеретиме, па ако не оди ни така нека ги кренат со авиони.

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
е ако де, нека биде тешко, нека си ја пробаат среќата и од та страна, плус ние малку ке се растеретиме, па ако не оди ни така нека ги кренат со авиони.
Веке си ja пробаха утше 2013 година. Не им проjде, затоа и не идат насам. Ке биде интересно да пробат пак :)

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.608
Поени од реакции
35.449
Ако сите си почитуваха шенгенските правила ,немаше да се стаса до тоа,но...прва во ЕУ ги прекрши Грциja,а уште поголем виновник е Турциja,кои ги користи како оружие.
Да не се правиме сега луди, ЕУ (а со тоа и Бугарија) неопосредно пред имигрантската инвазија донесе такви регулации и нови правила за добивање на азил - да секоја будала може да каже „јас ги изгубив документите ама верувајте ми - јас сум од таа и таа вукојебина од каде бегам заради војната, итн, итн“... :cautious:
Да не донесоа такви регулации и закони, имигрантите немаше да тргнат кон ЕУ во милионски бројки. Уште па Меркел кога јавно ги повика... Се беше јасно што ќе се случува. И сега е јасно, ама некои се прават (или се) глупи.

Ретките свесни луѓе како Најџел Фараж, со години предупредуваа на неизбежната претстојност на сегашнава имигранска инвазија. Ама сеедно е тоа кога нема кој да слуша, и силите одозгора непречено си ја буткаат агендата, ги влечат конците, а марионетите во ЕУ парламентот само ја играат зададената улога.

Јасна е агендата, денешната имигрантска инвазија е планирана и поттикнувана. Од една страна се произведуваат бегалци преку рушење на режими, од друга страна се носат лабави регулативи за азил кои практично ги повикуваат не само тие бегалци, туку и сите економски имигранти, во Европа.

Еве кратко излагање на Најџел Фараж, при расправа за резолуцијата за нови регулации за барање азил во ЕУ.
Многу поучно:

Член од
31 јануари 2014
Мислења
5.169
Поени од реакции
2.272
@karan ги вратија назад за помалку од 24 часа. Да ги барам боце и хорхе?

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.608
Поени од реакции
35.449
^^
Некој поназад напиша дека Грците немало да ги примат... А како ќе ги спречат нашите безбедносни сили да ги спроведат имигрантите во меѓуграничниот појас?? (каде самите Грци ги оставаат да влезат).

И дајте без препукувања од партиски аспект, покажете повеќе свест пошто токму ова се тие моменти кога треба целосно национално единство.

пунтер

betfair trader
Член од
21 март 2011
Мислења
5.536
Поени од реакции
9.429
Веке си ja пробаха утше 2013 година. Не им проjде, затоа и не идат насам. Ке биде интересно да пробат пак :)
ништо не губат да пробаат пак, може овој пат Меркелица ке лобира, а тогаш нема да биде изненадување ако БГ ги пречека со сите почести.

Solid

Зона на самракот
Член од
26 август 2007
Мислења
7.177
Поени од реакции
4.133

пунтер

betfair trader
Член од
21 март 2011
Мислења
5.536
Поени од реакции
9.429

Поранешен министер за вработување на Германија се солидаризира со мигрантите кај Идомени и спие таму во шатор.
Иначе летокот со упаство за преминување на границата е потпишан со неговото име.

http://www.bild.de/politik/ausland/fluechtlingskrise/norbert-bluem-ueber-fluechtlingskrise-in-idomeni-44938670.bild.html
види ова
Macedonia was not allowed to send back refugees

On Monday, the Macedonian military had returned all apprehended refugees back to Greece. And, although there appears to be no valid agreements are.

In the morning, the Greek government spokesman George Kyritsis stressed in TV station Skai that there were really no corresponding feedback treaty between the two countries..........

било како во мегувреме

Околу стотина лица, волонтери, новинари, сниматели и фоторепортери кои вчера илегално ја поминаа македонската граница од Грција беа казнети со по 510 евра и шестмесечна забрана за влез во Македонија.
Најголем дел од казнетите лица се државјани на Германија и на Грција. Неофицијално, казната за грчките граѓани била платена од канцеларијата на Грција во Македонија........
http://www.mkd.mk/makedonija/politika/kazna-od-510-evra-i-zabrana-za-vlez-vo-makedonija-od-6-meseci-za-novinari-i

Kajgana Shop

На врв Bottom