Fringe
Скитник низ паралелни светови
- Член од
- 24 септември 2011
- Мислења
- 7.898
- Поени од реакции
- 3.006
За А1 ќе дополнам дека работеше рекетарски и со уцени.Си испомешал некои работи. Пепиќ нема никаква допирна точка со Чауш. Веројатно си го помешал со Аднан Сума, другарче на Чаушот.
Разликата е во тоа што Пепиќ работи во полициска станица, и таму печател лични карти за тие од Пустец. Всушност, таму и се вадат лични карти, во полиција.
Додека, пак, Чаушот дома кај него имал печатница за лажни лични карти, пасоши и фалсификувани документи. Сè со цел креирање афери и оцрнување на власта. Ти текнува на аферата од Фокус и тоа дебилното видео со пасошите? Аферата со 10,000 лични карти, исто од Фокус? Епа, сè тоа е Чаушко производство, за потребите на СДС. Истиот тој Чауш имал и редовна комуникација со Луди Милојко - го снабдувал со "докази", по нарачка.
Прашај го Трамп за објективност и рамномерна застапеност во медиумите, да видиш што ќе ти каже.
Џабе се лигавиш по темава, ништо не си гледал ти. Чим уште не влезен на форумов почна да го правдаш пастирот од Муртино за изјавата со живи луѓе, а се декларираш како неутрален слободумен борец за демократија - ништо, тури си курот. Обичен борец за сендвич си.
бидејќи
Имало режим, имало диктатура. Сител бил проблемот што државава не била нормална. Кур се тресе у ладна вода. Да беше А1 жива, за лаењето нејзино ќе викаше дека тоа е демократија и слобода на говор, воопшто немаше да ти смета. А кога е Сител во прашање - е тоа не чини, диктатура е, режим е. Ептен провиден си.
Мене лично ми се имаат јавувано и нудено да се рекламирам кај нив по привилегирана цена а доколку сум ги одбиел тие биле ,,новинари'' и можеле да пројнајдат и фабрикуваат негативни работи кои ќе ме оцрнеле мене,моето семејство и моите фирми.
Ваква ли контрола сака да има црпнатиот врз медиумите?