Фан Клуб: Вардар

• Креатор на темата Креатор на темата gerard
  • Време на започнување Време на започнување
Ќе дадевме гол уште во 40-та секунда. Којашевиќ нафрла од корнер, Мијушковиќ шутира со глава, ама одбрани домашниов голман :D

Втора шанса, Љамче креатор. Нафрла до Ќеран, овој ја закова топката во земја со глава, али домашниов голман одбрани со прстите :D

Пак пцујат сељациве, Бартон пак на мета. Жена ти се ебе Бартонеее :D
Abe ako sme od selo, neznaci deka sme seljaci ebate, daj ne vregjaj ovde javno :D

И ти да не беше меѓу нив? :P
Ne denes ne, iako sum imal odeno na drugi utakmici. 80% od "navivacite" se +60 godishte i imaat golemi muda pa ke gi slushate kako vikaat "Komitii kuro da mi go pushite" i drugi pcovki vo toj stil, toe da si napravat zabava na tribina, ama deka se palat na Shkendija i se janichari to e golem apsurd.

Ne denes ne, iako sum imal odeno na drugi utakmici. 80% od "navivacite" se +60 godishte i imaat golemi muda pa ke gi slushate kako vikaat "Komitii kuro da mi go pushite" i drugi pcovki vo toj stil, toe da si napravat zabava na tribina, ama deka se palat na Shkendija i se janichari to e golem apsurd.
„Шкендија ќе ви го начука" ако не е палење тогаш не знам што е

„Шкендија ќе ви го начука" ако не е палење тогаш не знам што е
Pa ko ke igraat so Shkendija vikaat Vardar ke vi go nacuka, to ti e via versa.. ko sho kazhav ne gi svakjajte za seriozno, od navivaci ni bukvata "n" ja nemaat, to se caredvorci neizlezeni od selo, cekaat vikend da dojdi da izlezat od doma da se izduvaat cisto za zabava da si naprat samite, jas sum bil svedok kaj sho Mitichot e na tribina so niv i mu vikaat " Mitich na ovie drva plata mu davash (igrachite), a nas za jabolkata ushte ne ni imash plateno " pa cela grupa Uuuaaa :D

Од снимката се глеа дека е чист пенал, а за офсајдот нема добар агол..

очајни денес на сила добиена утакмица (против металург не смееш ни да помислиш нерешено да изиграш) единствено добро ако може да се издвои како добро од денес е интеракцијта на попов со комити (или групата навивачи што бевме на аголот од јужна, не знам дали може да кажам комити) и кревањето раце и барање подршка

Гачата сакаше да го глуми Ноер, али јебига :D
Можеше и некоја поголема глупост да направи додуша, да добиеше црвен и пенал да имаат.

Фелипе игра одлично во вторава полусезона, а и Попов не е лош. Хамбарот имаше слаба партија денес, а за Фичо немам коментари. Сто пати прима топка, и таман да ја додаде се лизга, и ја губи. Секое додавање му е со крајни напори, во паѓање. Човекот се мачи на теренот во буквална смисла. Седло не треба да има никаква дилема околу тоа кој би стартувал во напад.
Додуша, не играме лошо кога и Ќеран и Фичо се на терен, а Фелипе поназад. Се друго во средината освен Фелипе е очобол. Николов и Глигоров се таму колку да пополнат место и воглавно да помогнат дефанзивно. Ниту имаат некоја стартна брзина, ниту се вешти со топка. Фелипе им дели топки какви што може да сонуваат, ама џабе е кога нема со кого да игра.

Поминаа лесните утакмици, сега следува главното. За првиот дуел со Слога бев убеден дека ќе ги торпедираме во Чаир, сега не сум баш сигурен. Она гомноно Петковски осеќам ќе ни даде некој трапав гол :D Еден гол да им свирнеме после ќе ги наполниме до небо.
Едно не ми е јасно само. Како може да играме на 30.03, кога на 29.03 игра репрезентација? :busi:

@Colt Willcox Ќе го поместат тоа коло најверојатно.. http://sport.com.mk/default.asp?ItemID=67E80A4E14FD8C40B844CD12FD7DC6E6

Иначе, Фичо дефинитивно е изгубен на терен, освен по некој воздушен дуел и евентуално да се најде на право место, преспор е, не знае да задржи топка, да изигра повратна, колку само потечна игра имаме со Ќеран, класа подобар е од Фичо.. Уште еден добар везњак да имавме, ќе се прошетавме низ лигава, Фелипе игра неверојатно добро, ама се чека цело време на него. Николов мене ми се свиѓа како игра, го има секаде на терен, често знае да пресече противнички напад, да сопре контра, помага многу во дефанзива, знае и напред добро да се уфрли, е сеа проблем е што не е креативец, не е играч кој знае да даде добар пас во празно, да отвори простор.. Штета што и Шиле се повреди, Којашевиќ е сега тука ама пак не сме комплетни на крила, можда треба Глишиќ да игра лево, со Попов добро може да се надополнуваат. Одлучувачки можда 3 кола, ако останеме на истава бодовна разлика, работата е скоро завршена, ако шкендија успее да се приближи ќе стане веќе опасно

Има некаде преонс од Пирин - Вардар?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom