A1 TV кабелска телевизија (Blizoo/Cabletel/Vip TV) - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата Креатор на темата Xak
  • Време на започнување Време на започнување
Како шпица оди, веднаш после рекламата за Animal Planet, но никаде не најавуваат пуштање на тие канали туку "филмска пролет на Cinestar", така да чим вртат реклами, би требало да ги стават...
Има близу инфо канал со реклами ? Јас колку што имам видено нивниот инфо канал е само со слики.

Има вчера за прв пат приметив :)
uploadfromtaptalk1457867798191.jpguploadfromtaptalk1457867806428.jpg

Таман сакав да ти пишам да сликаш :icon_lol:

А чекајте зошто ги немаат HBO ?

Таман сакав да ти пишам да сликаш :icon_lol:

А чекајте зошто ги немаат HBO ?
:D Па верувам нема да им се исплати, вака BOX каналите се 200 МКД, и имаш различни жанрови (FilmBOX, DocuBOX...). Инаку за вакви прашања ЗОШТО не се обраќај овде, пошто ни ние корисниците на овој оператор не знаеме да одговориме :). Поинаков е односот на овој оператор кон корисниците, одговорите постојано им се: Почитувани, интензивно работиме на проширување на програмската шема, доколку има нешто ново, веднаш ќе ве известиме. :)

jas decki imav maxtv sega se prefrliv na neotv a za HBO podobro i sto gi nema ne se tie sto bea

Се мислам да не им е грешка некоја... Call me crazy ама не би ме изненадило

Жена не ти е рамна.

Очигледно не ги познаваш жените, или ако ги познаваш, сепак не ги познаваш доволно добро. :D

Јас само критикувам за работи за кои јас плаќам, не ме гледаш да ги критикувам Македонски Телеком во темата за MaxTV поради високите цени на нивните месечни претплати, или да ги критикувам Оне за Боом ТВ, или уште помалку, да ги критикувам за нивниот тапа Интернет кој го користев едно време.

Не, не ги критикувам нив, бидејќи ништо не им плаќам на нив.

Но ги критикувам Близо и ќе продолжам да ги критикувам се додека ги користам нивните услуги и им плаќам за истите, а истовремено сум уверен дека за истите тие пари можат да ми овозможат многу подобра услуга со многу подобар квалитет.

Жените од друга страна, секогаш ќе најдат време за да ги критикуваат и овие другиве чии што услуги не ги користат и на кои не им плаќаат ништо. ;)

:D Па верувам нема да им се исплати, вака BOX каналите се 200 МКД, и имаш различни жанрови (FilmBOX, DocuBOX...). Инаку за вакви прашања ЗОШТО не се обраќај овде, пошто ни ние корисниците на овој оператор не знаеме да одговориме :). Поинаков е односот на овој оператор кон корисниците, одговорите постојано им се: Почитувани, интензивно работиме на проширување на програмската шема, доколку има нешто ново, веднаш ќе ве известиме. :)
Box каналите некако ми се безвезе, немаат некој примамливи филмови. Oд сите некако можда подобри се Filmbox plus и Filmbox extra. Extra каналот го немаат Blizoo.[DOUBLEPOST=1457877019][/DOUBLEPOST]
Очигледно не ги познаваш жените, или ако ги познаваш, сепак не ги познаваш доволно добро. :D

Јас само критикувам за работи за кои јас плаќам, не ме гледаш да ги критикувам Македонски Телеком во темата за MaxTV поради високите цени на нивните месечни претплати, или да ги критикувам Оне за Боом ТВ, или уште помалку, да ги критикувам за нивниот тапа Интернет кој го користев едно време.

Не, не ги критикувам нив, бидејќи ништо не им плаќам на нив.

Но ги критикувам Близо и ќе продолжам да ги критикувам се додека ги користам нивните услуги и им плаќам за истите, а истовремено сум уверен дека за истите тие пари можат да ми овозможат многу подобра услуга со многу подобар квалитет.

Жените од друга страна, секогаш ќе најдат време за да ги критикуваат и овие другиве чии што услуги не ги користат и на кои не им плаќаат ништо. ;)
Oва значи дека јас сум како жена бидејќи сум присутен и кај темите за другите оператори и по некогаш ги критикувам :icon_lol:

Шала на страна добро е да се критикуваат и пратат и другите оператори на кој не си корисник, ако ги критикуваш и ти и оние кој се корисници можда така некоја критика ќе им влиае нив за еден ден да стаме некој оператор подобар и поквалитете па ќе сакаш да се префрлиш кај нив.

Искрено некој друг оператор да ги понудеше Арена, сите Спорт клуб канали, HBO пакетот со се видеотеката, да воведе тв тека со снимена програма од мак телевизиите, да ставеа сите HRT, RTL, па и уште некој балкански тв канали што нема MaxTV можеби и ќе размислев да се префрлам на тој оператор да не се и во прашање мојте родители дома.

Последно уредено:
Box каналите некако ми се безвезе, немаат некој примамливи филмови. Oд сите некако можда подобри се Filmbox plus и Filmbox extra. Extra каналот го немаат Blizoo.[DOUBLEPOST=1457877019][/DOUBLEPOST]
Oва значи дека јас сум како жена бидејќи сум присутен и кај темите за другите оператори и по некогаш ги критикувам :icon_lol:

Шала на страна добро е да се критикуваат и пратат и другите оператори на кој не си корисник, ако ги критикуваш и ти и оние кој се корисници можда така некоја критика ќе им влиае нив за еден ден да стаме некој оператор подобар и поквалитете па ќе сакаш да се префрлиш кај нив.

Искрено некој друг оператор да ги понудеше Арена, сите Спорт клуб канали, HBO пакетот со се видеотеката, да воведе тв тека со снимена програма од мак телевизиите, да ставеа сите HRT, RTL, па и уште некој балкански тв канали што нема MaxTV можеби и ќе размислев да се префрлам на тој оператор да не се и во прашање мојте родители дома.
da ti kazam tvtekata kaj neotel mi se dopaga i dobro kaj neotv e sto vo momentot koga ke go pustis kanalot mozes eden cas nazad da go vratis e sega nz blizoo kako e nesto se spomnuvase seka blizoo ja kupi lokalniot kabelski operator ama eve seuste nis od toa

Самиот тип на телевизија кој го емитува Близу не им дозволува ТВ теки и слично бидејќи телевизијата им е кабловска, не IPTV. Се додека не понудат IPTV ќе бидат голем чекор назад. Исто така и поради тоа нема симетрични брзини кај Близу.

@miki_miki како е со квалитетот на сликата на СД и ХД каналите? Баш ме интересира со колкав проток ги емитуваат каналите.

Друже, реално за филмови не ми е голем проблем. Имаш торент, имаш преводи на нет и готово :) Сите денешни телевизори имаат усб порти, така да не би давал пари за филмски канали. Единствено треба повеќе балкански канали. ХРТ мислам дека е редно да се вметне во програмската шема на операторите, кај Близу и Телеком. Браво за Неотел и за тоа што го вметнаа ХРТ. Се чудам зошто не вметнуваат канали од нашето соседство (без Албанија, пошто многу повеќе од доволно има такви канали). Тоа најмногу ме иритира кај Близу. Да ти се јават и да ти понудат да обновиш договор, со тоа за иста цена да ти ги понудат рамковните канали а македонец си... Поради вакви работи сакам да се откажам од овие.

Друже, реално за филмови не ми е голем проблем. Имаш торент, имаш преводи на нет и готово :) Сите денешни телевизори имаат усб порти, така да не би давал пари за филмски канали. Единствено треба повеќе балкански канали. ХРТ мислам дека е редно да се вметне во програмската шема на операторите, кај Близу и Телеком. Браво за Неотел и за тоа што го вметнаа ХРТ. Се чудам зошто не вметнуваат канали од нашето соседство (без Албанија, пошто многу повеќе од доволно има такви канали). Тоа најмногу ме иритира кај Близу. Да ти се јават и да ти понудат да обновиш договор, со тоа за иста цена да ти ги понудат рамковните канали а македонец си... Поради вакви работи сакам да се откажам од овој оператор.

@miki_miki како е со квалитетот на сликата на СД и ХД каналите? Баш ме интересира со колкав проток ги емитуваат каналите.
slikata e super kvalitetot co HD kanalite e podobar mozam da recam odkolku na maxtv i telmaHD ima super kvalitet

Самиот тип на телевизија кој го емитува Близу не им дозволува ТВ теки и слично бидејќи телевизијата им е кабловска, не IPTV. Се додека не понудат IPTV ќе бидат голем чекор назад. Исто така и поради тоа нема симетрични брзини кај Близу.

Точно е тоа дека Близо сеуште не нуди ТВ-тека, но не е точно тоа дека пристапот до ТВ-тека зависи од типот на дигиталната телевизија која Близо ја емитува, а уште помалку е точно тоа дека пристапот до ТВ-тека е изводлив исклучиво преку IPTV.

Близо соработуваат со Зора од самиот почеток кога почнаа да купуваат кабелски телевизии низ Македонија уште кога почнаа со работа како Кејблтел, всушност кабелските телевизии во Автокоманда и во Карпош ги купија од Зора, и соработуваат со Зора до денешен ден.

А бидејќи Зора од неодамна почна да нуди и кабелски рисивери со Андроид оперативен систем, работата на Близо им е значително олесната. Се што треба да направат, е исто како и Неотел да направат сопствена Андроид апликација која ќе биде бесплатно достапна, но после одреден промотивен период од 1 месец или повеќе месеци, апликацијата да остане бесплатно достапна само за корисниците на Близо.

http://www.zora.com.mk/index.php?option=details&pid=382&lang=mk

Новите кабелски рисивери во Зора со Андроид оперативен систем можат да се поврзат и жично и безжично на Интернет, што може да им биде само од поголема корист на корисниците на Андроид апликациите.

Не е никаква филозофија за Близо да им понудат кабелски рисивери со Андроид оперативен систем и со инсталирана апликација за ТВ-тека од Близо на своите сегашни и идни корисници. Ако корисникот/корисничката користи само аналогна и дигитална телевизија од Близо, но не користи кабелски Интернет од Близо, тогаш Интернетот останува негов/нејзин проблем, додека од друга страна, кабелскиот рисивер со Андроид оперативен систем и со веќе инсталирана апликација за ТВ-тека од Близо веќе е подготвен и чека Интернет пристап.

Ова не е никаква филозофија, ниту е тешко за реализирање, особено бидејќи за 5 години од сега ако не секој, тогаш секој втор LCD телевизор ќе биде со Андроид оперативен систем и со безжична мрежна картица, а можеби и со жична мрежна картица.

Но Близо не уживаат репутација на фирма која е заинтересирана за да се обновува со најнов софтвер или барем да го досредат својот веќе постоечки софтвер.

Македонски Телеком барем врши одвреме навреме по некоја надградба на софтверот на своите IPTV рисивери за MaxTV, иако и до денешен ден USB портите на IPTV рисиверите за MaxTV се бескорисни бидејќи софтверот од Македонски Телеком не овозможува, или подобро кажано, не дозволува нивна употреба со USB меморија и со надворешни хард дискови преку USB кабел - нека го негира ова некој од постоечките корисници на MaxTV доколку во меѓувреме Македонски Телеком го смениле ова.

Но Близо од друга страна, не сака ни да види ни да чуе за подновување со нов софтвер, ама затоа, нови рамковнистички канали за без пари почнува да ги нуди не на кило, туку на тон, односно во метрички тони.

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom