Љубовни проблеми? Потребен ти е совет? Обрати се тука!

VaneStoilov

Jaeger
Член од
6 јуни 2015
Мислења
98
Поени од реакции
13
Не ни кажа дали ти ја свиѓаш нејзе. Пошо ако немаш симпатии кон девојчето немој да владаш у ништо, после некое време ќе ти здосади и ќе ја шитнеш, тебе нема да ти биде нешто ако не чуствуваш ништо кон неа, ама она ќе си пати ако стварно те сака.
Anyways, ако ти е само ради статусот "имам девојка", немој те молам. Најбоље би било после часови некој ден да поразговарате, и што се тиче за она последноно, не знам зашто воопшто размислуваш за раскинување на врска, а уште невлезен...
Девојчето ми се свиѓа, но ако незнаев дека и таа мене ме свиѓа, не би тргнувал во акција.. :D
А за после раскинување на врска прашав затоа што сум слушнал дека не би било добро да си другар со поранешна девојка.. :)

B

beaverknight

Гостин
Девојчето ми се свиѓа, но ако незнаев дека и таа мене ме свиѓа, не би тргнувал во акција.. :D
А за после раскинување на врска прашав затоа што сум слушнал дека не би било добро да си другар со поранешна девојка.. :)
Have fun then :D

B

beaverknight

Гостин
Сакам уште да прашам дали тоа што не сме од исти град прави проблем?
-И дали тоа што само во школото би се видувале има смисла?
Претпоставувам си средно школо според она што го имаш напишано, тоа дали ќе ви прави некој проблем тоа што не сте у ист град зависи само од вас, се разбира многу ќе биде полесно да сте од ист. Истото важи и за второто прашање, искрено мене лично би ми било проблем и не би можел да одржам таква врска. At the end of the day ти си знаеш како е најдобро за тебе, пред се' врската треба да те прави среќен и да се радуваш на неа.

.Sky.

Заменик министер без титула
Член од
15 февруари 2013
Мислења
6.857
Поени од реакции
7.241
Сакам уште да прашам дали тоа што не сме од исти град прави проблем?
-И дали тоа што само во школото би се видувале има смисла?
Земи, грабај и не мисли ма лоши ствари пошто препоставувам млад си... значи влези во акција започни врска и ако си во можност оди кај неа и плус во школо ќе се гледате а искрено таквите врски носат доста искуство плус ќе осетиш многу работи кои со врска од ист град не можеш... пред се ќе имаш врска ко од некпј филм.

Забавувај се и уживај со неа и мр се замарај со тоа што ќе биде ако биде. Никој ме може да знае што ќе биде.

Поздрав,[DOUBLEPOST=1456529249][/DOUBLEPOST]
Претпоставувам си средно школо според она што го имаш напишано, тоа дали ќе ви прави некој проблем тоа што не сте у ист град зависи само од вас, се разбира многу ќе биде полесно да сте од ист. Истото важи и за второто прашање, искрено мене лично би ми било проблем и не би можел да одржам таква врска. At the end of the day ти си знаеш како е најдобро за тебе, пред се' врската треба да те прави среќен и да се радуваш на неа.
Знаеш има интересна мисла која мене лично многу ми се допаѓ а и многу е реална и опфаќа многу работи...

„Спротивно на мислењето на циниците, далечината не е за бестрашните – таа е за храбрите. Таа е за оние кои се подготвени да поминат многу време сами во замена за малку време со оние кои ги љубат.“ – Меган Даум

За таква врска е потребна лудост, и тоа е тоа нешто што кога имш таква врска не може да се опише.

Кога се има љубов далечината е најмалиот проблем.

Последно уредено:

VaneStoilov

Jaeger
Член од
6 јуни 2015
Мислења
98
Поени од реакции
13
Денеска и понудив врска на фб и таа прифати.
Како треба да се однесувам и што треба сега да правам? :unsure:

B

beaverknight

Гостин
Се зезаш така? Премногу размислуваш за непотребни работи.
Тоа "понудување" врска на фб...
Зар толку ли се смениле работиве у последниве 5 години...

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Па клај си во статус дека сте во врска и допишувајте се.
ФБ врски се најуба работа ни да излегваш по студои или по горештини ни да трошиш пари за частења, лајкнувај и се шо ќе објавува, постирај љубовни балади и копи пасте од романтични изјави шо ќе ги најдеш низ интернет и шибај икончиња со срциња и Ај лав ју пораки...
mwa <3

Black Hok

CRUISE
Член од
11 декември 2012
Мислења
2.374
Поени од реакции
1.241
Па клај си во статус дека сте во врска и допишувајте се.
ФБ врски се најуба работа ни да излегваш по студои или по горештини ни да трошиш пари за частења, лајкнувај и се шо ќе објавува, постирај љубовни балади и копи пасте од романтични изјави шо ќе ги најдеш низ интернет и шибај икончиња со срциња и Ај лав ју пораки...
mwa <3
А како ќе водат љубов?

Член од
20 октомври 2015
Мислења
2
Поени од реакции
1
Вака да се пожалам и јас.
Имав многу долга врска 7+ год. која како и многу слични заврши преку ноќ , едноставно излезе дека била чиста навика и одамна изумрена љубов (заедно од 18 год - деца).
За многу брзо време (еден месец) запознав (таа направи да се запознаеме - ја започна работата) прекрасна девојка која на почетокот не ја сватив воопшто сериозно , во исто време и ми требаше и не ме требаше врска - изгледа се претставив како некој шалабајзер слободен после сто години , ама пак таков ми беше периодот.
Се гледавме кратко време се беше ок и перфетктно , после тоа заминав на одмор со другари и кога се вратив се видовме уште неколку пати и тоа беше се .
Таа се повлече , одбиваше средба.
Скоро два месеци се слушавме , чатовавме (нормално само јас ја барав) нормални долги и кратни разговори ама никако не сакаше да се видиме.
Знам дека ме има на лош начин сватено , ама сигурен сум дека не сум тоа јас.
Дали вреди да се обидвам пак , премногу ми е криво што вака излезе и бидеќи таа буди некои чувства кои со години не сум ги осетил. Повеќе ми е криво за неа . одколку врската од предходно
п.с нормално има и други кои се појавуваат ама само таа ми е во мислите.
Прилично сум возрасен и малку ми е глупо да прашувам за совет
Повторно се појави во мојот живот после месеци , :) поминуваме време заедно , лабаво е , ама не знае дали сака врска ... чудно многу чудно е .

Член од
12 март 2015
Мислења
1.569
Поени од реакции
3.215
Повторно се појави во мојот живот после месеци , :) поминуваме време заедно , лабаво е , ама не знае дали сака врска ... чудно многу чудно е .
Воопшто да не ти е криво за никој, тоа прво. Можеби таа се гледала и со некој друг, па не сакала врска во тоа време... не можеш да знаеш или пак се осеќала несигурно. Ти треба повеќе време in person со неа, очи во очи, па направи си муабет, запознај ја подобро.
Второ, ако стварно мислиш дека вреди ќе си ја притисниш малку повеќе во однос на врска и такви ствари, а пошто викаш возрасен си.... и сам знаеш што друго треба да функционира за да функционира и една нормална врска ;) Така да, go for it...
И овој пат, не се понашај ноншалантно...

Schürrle

can't be touched
Член од
19 ноември 2008
Мислења
3.046
Поени од реакции
2.135
Veke nekoe vreme se obiduvam da raskinam so segasnata devojka, cuvstvata veke mi se minimalizirani poradi nejziniot posran odnos, sednav so iskren razgovor da i gi kazam stvarite kako sto stojat, deka me gusi nemozam vaka, me napnuva potocno izigrava dzek, i pocna da mi zbori kako ne moze bez mene, place, moli... I velam ti si kriva, mi vika daj mi uste edna sansa ke sredime, vikam ne odi toa taka ne biva, utepav nekoe vreme onaka miren, se derev mi pukna filmot, placi moli pak iskreno nemozam da ja gleam vakva, ko malo dete e...Se smiriv, velam aj ke vidime mozda ke se smenis, po nekoj den pak ista prikazna, isti ponasaj, pak i rekov, pak isto, se rasplaka nemozam bez tebe neznam sto, velam da ti bide polesno da ne se macime dvajcata da bide onaka kako sto jas sakam, i veli mnogu spomeni imame srekni, mnogu vreme sme zaedno neznam sto, nesakam da bidam agresiven, koga ke se podnapijam toa moze da go praktikuvam ali nesakam, iskreno dajte sovet?
ja velam da se selam u druga drzava :pos:

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.683
Поени од реакции
34.181
Veke nekoe vreme se obiduvam da raskinam so segasnata devojka, cuvstvata veke mi se minimalizirani poradi nejziniot posran odnos, sednav so iskren razgovor da i gi kazam stvarite kako sto stojat, deka me gusi nemozam vaka, me napnuva potocno izigrava dzek, i pocna da mi zbori kako ne moze bez mene, place, moli... I velam ti si kriva, mi vika daj mi uste edna sansa ke sredime, vikam ne odi toa taka ne biva, utepav nekoe vreme onaka miren, se derev mi pukna filmot, placi moli pak iskreno nemozam da ja gleam vakva, ko malo dete e...Se smiriv, velam aj ke vidime mozda ke se smenis, po nekoj den pak ista prikazna, isti ponasaj, pak i rekov, pak isto, se rasplaka nemozam bez tebe neznam sto, velam da ti bide polesno da ne se macime dvajcata da bide onaka kako sto jas sakam, i veli mnogu spomeni imame srekni, mnogu vreme sme zaedno neznam sto, nesakam da bidam agresiven, koga ke se podnapijam toa moze da go praktikuvam ali nesakam, iskreno dajte sovet?
Pa ako si agresiven koga ke se podnapies super, imas opravdanie.
Pukni ja 2-3 da ne saka da te pogledne, da ima za so da place.
Ona tebe dzek...

macko i

Локален шериф
Член од
8 јуни 2011
Мислења
2.854
Поени од реакции
1.607
Татко ми вика жена најмногу лаже кога плаче. Значи сака да те манипулира со нејзините солзи ако неможе без тебе ќе гледа да ти нагоди , а не да глуми лудило. Како да и раскинеш едноставно стај ја на телефон на блак лист да неможе да ти ѕвони исклучи ја од фб и ќе си легне на брашното за неколку дена.

Kajgana Shop

На врв Bottom