Љубовни проблеми? Потребен ти е совет? Обрати се тука!

Член од
20 април 2014
Мислења
5.239
Поени од реакции
5.821
Во изминативе години се заљубував во многу чупина,ама последниве 5 месеци се мачам со едно совршенство што го најдов.Жими очи,совршена е.Ќе се претставам во кратки црти.
Не доволно социјализиран.Од мал имав компјутер,и така почнав со гејминг и еве ден денес играм.Пак имам некој пријатели,но малку.Ретко излегуваме чаршија.Млад сум,средно училиште.Комуникативен сум со сите,не сум многу срамежлив,само некогаш на моменти,ама го пребродив срамот.Таа,еве да ја наречам,Марија (fake name).Еден збор=Совршена,учи Гимназија,една година е м ни пари ни коли ни скапи телефони,само таа ја сакам.
Sine, abe aj batali tam dremenje na profili i na fejsbuci i na instagrami i na pentagrami. Zlatno od mal si imas zanat - gejming. Koj te izlazal so tie zeni? Iluzija e toa. Mamka. Ednska upadnes li u taa maka i gotov si za cel zivot.
Sovrsena bila ubava. Da mozes da ja vides koa ke stane od spanje nema da ja poznaes. Ja pa so ti objasnuvam nuklearni fiziki! Zlateno kompjuter si imas od mal, sigurno sea imas nekoj ponov, pojak, zlatno igricki iskacat novi non stop. Razbira se mozes da gledas i red tjub i da :drk:
samo pazi malce da ne napraes belja na kompjutero ili na monitoro da ne se rasipe razbiras ;)

Член од
3 март 2010
Мислења
662
Поени од реакции
460
Во изминативе години се заљубував во многу чупина,ама последниве 5 месеци се мачам со едно совршенство што го најдов.Жими очи,совршена е.Ќе се претставам во кратки црти.
Не доволно социјализиран.Од мал имав компјутер,и така почнав со гејминг и еве ден денес играм.Пак имам некој пријатели,но малку.Ретко излегуваме чаршија.Млад сум,средно училиште.Комуникативен сум со сите,не сум многу срамежлив,само некогаш на моменти,ама го пребродив срамот.Таа,еве да ја наречам,Марија (fake name).Еден збор=Совршена,учи Гимназија,една година е поголема од мене (таа е втора година,а јас прва),али во години сме исти,таа само што е 5 месеци постара од мене,запишана е порано на училиште.Секоја вечер фантазирам за незе.Не е иста како другите што ми биле симпатии,оваа е поинаква.Ептен поинаква.На фејсбук 24/7 на нејзиниот профил дремев,а пред месец а можеби и повеќе го исклучи,и сега преку fake инстаграм дремам кај незе.Неодамна го постира оваa слика подолу.Абе ме погоди ептен.Сакав Гимназија да се запишам,али јас не се соовпаѓам со богатите и со мангупите таму,ме нервираат.Таа не е богата.Средина е.А јас би рекол блиску до средината.Се надевам дека во иднина би можел да се запознаам со незе,сега,мали шанси.Таа има друштво,поголеми пријатели/пријателки од мене,спортисти.Не сум и јас за вканта,имам убо тело и според мене убав сум.(Комшивката ме пофали :pos:) Се зезам.Сериозно,не сум грд/дебел.Нејчам ни пари ни коли ни скапи телефони,само таа ја сакам.
ништо земај букет цвеќе и кај неа на врата, ако неќе, земај бесилката и тоа е.

Се зафркавам малце.
Тоа постот што таа го објаве направи негација, и биди соссема спротивното, затоа што.
1. жени појма немаат што сакаат
2. од тоа што кажуваат дека сакаат, всушност психички го бараат спротивното, тоа што велат дека го мразат

Член од
19 октомври 2015
Мислења
41
Поени од реакции
13
I don't smoke :3[DOUBLEPOST=1445282647][/DOUBLEPOST]
Sine, abe aj batali tam dremenje na profili i na fejsbuci i na instagrami i na pentagrami. Zlatno od mal si imas zanat - gejming. Koj te izlazal so tie zeni? Iluzija e toa. Mamka. Ednska upadnes li u taa maka i gotov si za cel zivot.
Sovrsena bila ubava. Da mozes da ja vides koa ke stane od spanje nema da ja poznaes. Ja pa so ti objasnuvam nuklearni fiziki! Zlateno kompjuter si imas od mal, sigurno sea imas nekoj ponov, pojak, zlatno igricki iskacat novi non stop. Razbira se mozes da gledas i red tjub i da :drk:
samo pazi malce da ne napraes belja na kompjutero ili na monitoro da ne se rasipe razbiras ;)
Скурчено ми е од гејминг.

Член од
15 август 2009
Мислења
2.023
Поени од реакции
4.874
Да.Ама се плашам да не добијам корпа.She is high,I am not.
Што е најлошо? Да попиеш корпа? Ако она е хај, ти биди маж и не ја следи од фејк профил. Направи твој и пиши и.

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
Маче фати се со мене ќе те напраам човек.
Дечко ова ти е доказ дека овој совет не функционира.[DOUBLEPOST=1445306499][/DOUBLEPOST]
Ауу аман, оти учела во гимназија... може да е хај на мери џејн.
Или на тостестестетотороне.

Абе од кога гимназиите се само за богаташи јас мислев дека се за најодличните (незначи дека се најпаметни ама нема везе).

Ако имаш некои "mutual friends" - прашај, побарај помош за да стапите во контакт.
Ако немате - ќе ти дојде некоја друга прилика да се запознаете.
Прво запознај ја личноста понатаму се ќе си оди природно - ако ќе покаже интерес (тоа ќе го приметиш) или не.

Кога ќе се запознаете (и ако покаже интерес)... nigga stay cool.

Последно уредено:
M

Moon Child

Гостин
Види, уште година дена да ја следиш од лажни профили нема ништо да постигнеш.
Имај муда да ја следиш од твој профил, како за почеток, сега е барем полесно, прво ставаш лајкчиња, гледаш што неа и се допаѓа, и гледаш како реагира.
Што ќе беше, како порано да немаше интернет и да мораше дома да ја побараш преку фиксен, и се јави татко и, ами?

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.635
Поени од реакции
31.850
Ако продолжиш со такво срамежливо однесување, без да ја пукниш бариерата на срамот, единствената женска која ќе ја имаш клецнато во животот ќе биде некоја на Sims и толку.

Del Boy

You plonker!
Член од
28 септември 2012
Мислења
12.419
Поени од реакции
38.970
Ретко спијам, но кога сонувам ја сонувам неа, нејзината топлина и нејзините солзи на каење, во сонот повторно правиме лудории заедно и таа е мојата друга половина.. Верувајте се би и простил само да ми даде добро објаснување, но јас секогаш ќе ја носам оваа лузна и се плашам дека никогаш повеќе нема да сакам некого... Таа не се јавува, таа изгледна среќна иако кога разговараме тврди дека нејзините мисли и чувства се толку распрскани што и самата незнае каде се за да ги собери..
Ретко пишувам на темата иако редовно ја читам , али ова брате ме подигна од стол.:(

Слушај сега братко ... значи совети од типот на излегувај повеќе , или гледај да се дружиш социјализираш музика итн... ти се само работи кои ќе те држат зафатен и можда на моменти ќе забораваш , али е далеку од решение на проблемот. Додуша за проблемот и нема конкретно решение , единствено време да помине и да избледат чувствата , али моментално додека си во ваква состојба најдобро решение ти е да и ги бараш сите мали ситни маани и недостатоци. Потсети се на сите ваши кавги во врската , на сите недоразбирања и лоши работи , макар и слика каде што изгледа лошо е добредојдена во ваква ситуација во која си моментално , а верувај знам колку е бедна. Тројца црнци да те поебат нема толку да боли , колку шо боли сјебано срце.

Значи во таа фаза во која моментално си , НАЈБИТНО Е за прв чекор да престанеш да ја идолизираш. Не е ни перфектна , ниту ангел. Мора да се издигнеш над неа , да се ставиш во супериорна позиција и да видиш дека не е толку идеална како што ја замислуваш. Мисли на пичињата што влажнеле на тебе во минатото , и мисли на тие што ќе влажнат во иднина , а ќе ги има верувај. ;)

Член од
20 октомври 2015
Мислења
2
Поени од реакции
1
Вака да се пожалам и јас.
Имав многу долга врска 7+ год. која како и многу слични заврши преку ноќ , едноставно излезе дека била чиста навика и одамна изумрена љубов (заедно од 18 год - деца).
За многу брзо време (еден месец) запознав (таа направи да се запознаеме - ја започна работата) прекрасна девојка која на почетокот не ја сватив воопшто сериозно , во исто време и ми требаше и не ме требаше врска - изгледа се претставив како некој шалабајзер слободен после сто години , ама пак таков ми беше периодот.
Се гледавме кратко време се беше ок и перфетктно , после тоа заминав на одмор со другари и кога се вратив се видовме уште неколку пати и тоа беше се .
Таа се повлече , одбиваше средба.
Скоро два месеци се слушавме , чатовавме (нормално само јас ја барав) нормални долги и кратни разговори ама никако не сакаше да се видиме.
Знам дека ме има на лош начин сватено , ама сигурен сум дека не сум тоа јас.
Дали вреди да се обидвам пак , премногу ми е криво што вака излезе и бидеќи таа буди некои чувства кои со години не сум ги осетил. Повеќе ми е криво за неа . одколку врската од предходно
п.с нормално има и други кои се појавуваат ама само таа ми е во мислите.
Прилично сум возрасен и малку ми е глупо да прашувам за совет

M

Moon Child

Гостин
Јас како женско да ти кажам, ако сакала да биде со тебе, ќе најдела и начин и сигурно нема да те избегнува. Ако сакала едвај ќе чекала да и пишеш.
Ако ти враќа со кратки одговори и секогаш ти прв ја побаруваш, сигурно и досадуваш, извини за искреноста.
Подобро помири се со тоа дека не си и оставил баш добар впечаток и како за почеток не и пишувај повеќе.

Последно уредено од модератор:
Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.720
Поени од реакции
13.441
Вака да се пожалам и јас.
Имав многу долга врска 7+ год. која како и многу слични заврши преку ноќ , едноставно излезе дека била чиста навика и одамна изумрена љубов (заедно од 18 год - деца).
За многу брзо време (еден месец) запознав (таа направи да се запознаеме - ја започна работата) прекрасна девојка која на почетокот не ја сватив воопшто сериозно , во исто време и ми требаше и не ме требаше врска - изгледа се претставив како некој шалабајзер слободен после сто години , ама пак таков ми беше периодот.
Се гледавме кратко време се беше ок и перфетктно , после тоа заминав на одмор со другари и кога се вратив се видовме уште неколку пати и тоа беше се .
Таа се повлече , одбиваше средба.
Скоро два месеци се слушавме , чатовавме (нормално само јас ја барав) нормални долги и кратни разговори ама никако не сакаше да се видиме.
Знам дека ме има на лош начин сватено , ама сигурен сум дека не сум тоа јас.
Дали вреди да се обидвам пак , премногу ми е криво што вака излезе и бидеќи таа буди некои чувства кои со години не сум ги осетил.
п.с нормално има и други кои се појавуваат ама само таа ми е во мислите.
Прилично сум возрасен и малку ми е глупо да прашувам за совет
Пробај уште еднаш онака со мала подготовка, ако нејќе бриши ја целосно од контакт. Можеш но и не мораш да направиш мала драма, зависно колку те погодува нејзиното одбивање да се видите.
Искрен да сум, ако предтоа сте се запознале и двајцата со некаква интенција да бидете во врска, и сега би требало чувството да е заемно. Ако она игра „недостижна“ за да ти го привлече вниманието, ќе игра и понатаму кога ќе сте во врска. Различен мајндсет за да се добие оноа што се посакува - проблеми за понатаму во врската. Но тоа не значи сега од старт да баталиш.
Теоретски може до утре да разглабаме, практично ти пробај, но не си го губи многу времето ако работата не се помрднува од мртва точка.

Kajgana Shop

На врв Bottom