LCD телевизори

Член од
15 март 2013
Мислења
955
Поени од реакции
620
5>2 гаранција што самото говори за квалитетот + повеќе опции како 3д+поубава слика со природни бои.Нека не те лажат со Филипс кој е една класа подолу освен сериите 8 и 9 кои се изгор скапи. За буџетот кој го спомна Панасоникот ти е бест бај.
Толку се збори и на крај ќе дојде некој и ќе истресе тешка глупост:shok2:
Панасоник е моментално најлошото нешто што се нуди на пазарот.:гомце::гомце::гомце:
Филипс е класи над него,со еден куп технологија и софтвер и напротив најисплатлива инвестиција.

Panasonic може да дава и 10 години гаранција,ама како што тргнале прашање е дали до тогаш и ќе постои фабриката.Многу пропаднаа и навистина ги жалам.Што може да стори лош менаџмент,од врвот да паднеш на дното,од кое нема оправање

И ова со гаранцијата е јака реклама рамна на глупост.
Чисто информативно кај секој може да се доплати за плус гаранција,но јас никогаш не би го направил тоа освен ако немам некој скап од 100000 денари па да отидам на таква опција

Последно уредено:
Член од
19 април 2013
Мислења
2.004
Поени од реакции
2.100
еве тест на панасоникот TX-40CS630E. тестирано е воглавно она најважното, квалитет на слика и звук. VA панел со добри бои и нешто полош агол на гледање, за разлика од IPS панел.
http://www.digitalversus.com/tv-television/panasonic-tx-40cs630e-p26729/test.html
уште еден тест
http://nl.hardware.info/reviews/5999/4/panasonic-cs630-tv-review-eerste-uit-de-klas-van-2015-beeldkwaliteit

Македонеро

Домаќин
Член од
15 декември 2008
Мислења
3.496
Поени од реакции
1.875
Толку се збори и на крај ќе дојде некој и ќе истресе тешка глупост:shok2:
Панасоник е моментално најлошото нешто што се нуди на пазарот.:гомце::гомце::гомце:
Филипс е класи над него,со еден куп технологија и софтвер и напротив најисплатлива инвестиција.

Panasonic може да дава и 10 години гаранција,ама како што тргнале прашање е дали до тогаш и ќе постои фабриката.Многу пропаднаа и навистина ги жалам.Што може да стори лош менаџмент,од врвот да паднеш на дното,од кое нема оправање

И ова со гаранцијата е јака реклама рамна на глупост.
Чисто информативно кај секој може да се доплати за плус гаранција,но јас никогаш не би го направил тоа освен ако немам некој скап од 100000 денари па да отидам на таква опција
Немој молим те со вакви испади ке ти се смеат.:pos:Па уште и гаранција од 5 години била реклама рамна на глупост.:tapp:Не ли гледаш дека си единствениот на форумов кој го тврди ова и го става Филипс на пиедестал па уште и АМЦ како најквалитетна продавница за телевизори.Дај предлог за квалитетен Филипс до 550 евра колку што ми беше буџетот на човекот да видимешто ке ископаш.;)

Член од
15 март 2013
Мислења
955
Поени од реакции
620
;)
Немој молим те со вакви испади ке ти се смеат.:pos:Па уште и гаранција од 5 години била реклама рамна на глупост.:tapp:Не ли гледаш дека си единствениот на форумов кој го тврди ова и го става Филипс на пиедестал па уште и АМЦ како најквалитетна продавница за телевизори.Дај предлог за квалитетен Филипс до 550 евра колку што ми беше буџетот на човекот да видимешто ке ископаш.;)
Каде тоа јас
сум ја направил и ставил амц на пиедестал??Реков дека Најголем избор имаат на Филипс или и не е точно тоа???Тоа мислење не е треснато туку така,туку изгубени се денови во шетање,за да се провери каде што има кога го купував мојот.Ти оди изгуби два три дена и дојди потоа соли памет.

Не сум велел оди купи од амц.Напротив сум предложил модели.Нека си види купувачот каде е најевтино исти модели имаш и во други продавници техномаркет
Нептун.И мој совет било секогаш каде е најевтино таму да се земе.На пример ако Филипс 7000 серија во амц е 40000 а во нептун 38 нормално подобро е да се земе од нептун.го Фаворизираме најповолното.

И не гледам дека сум баш еден што препорачува филипс.Можеби сум еден што се труди да објасни повеќе
Тоа секогаш го правам за она што го знам.За она што незнам си ќутам,не се бламира м
А Зашто е 5 години гаранција рекламата глупост

Па затоа што е вклучена како плус во вредноста на телевизорот
Јас купив 40 инчи сони пред 4 години.тогаш се нудеше со 5 години.јас отидов во салон ми се допадна една сони бравиа и реков може ли поевтино да го добијам.Тие велат може 6000 денари попуст но со гаранција од 1 година.
Ете зашто велам дека е глупост
Така е и со панасоникот.Отиди и сега прашај во салон за пана сони кот.
Може ли поевтино?ќе ти кажат може ама со помалку гаранција.Заклучок што значи тоа???Дека кај панасоникот не се плаќа квалитетен производ туку гаранција т.е во цена на пример од 30000 денари е вклучена и гаранција од 4000-5000 а можеби и повеќе денари.што значи дека реалната вредност на тв е 25-26000 денари и купувачот не плаќа квалитет туку ветувања на некој дека нема да се расипе
Ете затоа е глупост.Тие треба да го пишат телевизорот 25000 денари и да ти понудат опција за гаранција плус со доплата,па избор на тебе да биде дали ќе доплатиш,како што ќе потсетам прават 99% другите марки.
Така ја знаеме правата вредност на телевизорот,а не вака се создава забуна дека се плаќа квалитет а тоа се си е платено.

Една е работа на производителот
Дали тие 5 години ќе ги даде по иста цена од 25000 денари или ќе ги наплати.
Ако не ги наплати тогаш е сигурен во својот квалитет,но ако си ги наплати тогаш, и така го нуди на пазарот тоа е глупоста.

Се разбира ова е глупост за неупатени.Они влегуваат во салон и прашуваат кој има највеќе гаранција и тие им велат кварт и панасоник.и тие од старт се лимитирани да бират помеѓу две марки.
Оној што е упатен малку повеќе,знае дека кога ќе отиде во салон може да си одбере кој тв сака т.е да не биде лимитиран и за истиот да си доплати за гаранција
Јасно ти е сега бе друже или пак ќе водиш инает.Не биди ку☆ва.признај си дека си тресел глупости
За сликите нема да коментирам.секој има различен вкус.Според мене и тука панасоникот е катастрофа,но пак ќе кажам лично мислење е ова

Последно уредено:

Македонеро

Домаќин
Член од
15 декември 2008
Мислења
3.496
Поени од реакции
1.875
;)
Каде тоа јас
сум ја направил и ставил амц на пиедестал??Реков дека Најголем избор имаат на Филипс или и не е точно тоа???Тоа мислење не е треснато туку така,туку изгубени се денови во шетање,за да се провери каде што има кога го купував мојот.Ти оди изгуби два три дена и дојди потоа соли памет.

Не сум велел оди купи од амц.Напротив сум предложил модели.Нека си види купувачот каде е најевтино исти модели имаш и во други продавници техномаркет
Нептун.И мој совет било секогаш каде е најевтино таму да се земе.На пример ако Филипс 7000 серија во амц е 40000 а во нептун 38 нормално подобро е да се земе од нептун.го Фаворизираме најповолното.

И не гледам дека сум баш еден што препорачува филипс.Можеби сум еден што се труди да објасни повеќе
Тоа секогаш го правам за она што го знам.За она што незнам си ќутам,не се бламира м
А Зашто е 5 години гаранција рекламата глупост

Па затоа што е вклучена како плус во вредноста на телевизорот
Јас купив 40 инчи сони пред 4 години.тогаш се нудеше со 5 години.јас отидов во салон ми се допадна една сони бравиа и реков може ли поевтино да го добијам.Тие велат може 6000 денари попуст но со гаранција од 1 година.
Ете зашто велам дека е глупост
Така е и со панасоникот.Отиди и сега прашај во салон за пана сони кот.
Може ли поевтино?ќе ти кажат може ама со помалку гаранција.Заклучок што значи тоа???Дека кај панасоникот не се плаќа квалитетен производ туку гаранција т.е во цена на пример од 30000 денари е вклучена и гаранција од 4000-5000 а можеби и повеќе денари.што значи дека реалната вредност на тв е 25-26000 денари и купувачот не плаќа квалитет туку ветувања на некој дека нема да се расипе
Ете затоа е глупост.Тие треба да го пишат телевизорот 25000 денари и да ти понудат опција за гаранција плус со доплата,па избор на тебе да биде дали ќе доплатиш,како што ќе потсетам прават 99% другите марки.
Така ја знаеме правата вредност на телевизорот,а не вака се создава забуна дека се плаќа квалитет а тоа се си е платено.

Една е работа на производителот
Дали тие 5 години ќе ги даде по иста цена од 25000 денари или ќе ги наплати.
Ако не ги наплати тогаш е сигурен во својот квалитет,но ако си ги наплати тогаш, и така го нуди на пазарот тоа е глупоста.

Се разбира ова е глупост за неупатени.Они влегуваат во салон и прашуваат кој има највеќе гаранција и тие им велат кварт и панасоник.и тие од старт се лимитирани да бират помеѓу две марки.
Оној што е упатен малку повеќе,знае дека кога ќе отиде во салон може да си одбере кој тв сака т.е да не биде лимитиран и за истиот да си доплати за гаранција
Јасно ти е сега бе друже или пак ќе водиш инает.Не биди ку☆ва.признај си дека си тресел глупости
За сликите нема да коментирам.секој има различен вкус.Според мене и тука панасоникот е катастрофа,но пак ќе кажам лично мислење е ова
Големиот број на модели ли е доказ за квалитет? Знаеш ли колку модели на Панасоник постојат а не се продаваат кај нас.Инеает сум водел .Кој тоа упатен се сложува со тебе на форумов дека Филипс е класи над Панасоник? Како добро упатен прашај во Нептун, Техномаркет, Сет и слични продавници за квалитетот која од ове две марки е поквалитетна што ке ти кажат па кажи. Немам намера со бандоглави како тебе да се распаравам.

Последно уредено:
Член од
12 мај 2009
Мислења
5.832
Поени од реакции
2.926
Панасоник е класи над Филипс и крај ,иако последново време праеле некои утки ама пак е класа над филипс.

Член од
19 април 2013
Мислења
2.004
Поени од реакции
2.100
не гледајте брендови, гледајте специфичен модел. ако некој модел ве заинтересира според спецификациите и цената, побарајте некој тест на интернет, коментари од постечки корисници итн.

Член од
15 март 2013
Мислења
955
Поени од реакции
620
Големиот број на модели ли е доказ за квалитет? Знаеш ли колку модели на Панасоник постојат а не се продаваат кај нас.Инеает сум водел .Кој тоа упатен се сложува со тебе на форумов дека Филипс е класи над Панасоник? Како добро упатен прашај во Нептун, Техномаркет, Сет и слични продавници за квалитетот која од ове две марки е поквалитетна што ке ти кажат па кажи. Немам намера со бандоглави како тебе да се распаравам.
Земи фрли го ЦРТ телевизорот од дома.
Сигурно за таков мислиш кога збориш за квалитет и панасоник.
Да тие беа многу добри,упм ама стари се веќе бе братче.Кој користи уште од дебелите телевизори жити се.

Член од
24 април 2008
Мислења
11.061
Поени од реакции
12.608
Кој е подобар избор од овие два?
http://setec.mk/Tv-Audio-Video/ТV's/LED-TVs/SAMSUNG-40H6400-40-102cm-3D-SMART-Hub67116
https://www.neptun.mk/index.php?route=product/product&path=1_174_173&product_id=215054

Може и ваш предлог друг за друг смарт ТВ до таа цена (36000).
Доколку планираш во иднина да користиш сателитска телевизија со сателитски CA модул, како на пример Тотал ТВ, тогаш моделот од ЕлЏи е подобар, бидејќи доаѓа со сопствен DVB-S2 декодер, за разлика од Самсунгот кој не доаѓа со сопствен DVB-S2 декодер.

Тоа значи дека со моделот од ЕлЏи нема да ти треба сателитски рисивер од Тотал ТВ, но затоа ќе мораат да ти дадат сателитски CA модул и се разбира, ќе мораш да го поврзеш телевизорот со сателитска антена, а можеби и со позиционер за контролирање на моторот на сателитската чинија - доколку планираш сателитската чинија да ја користиш со мотор, се разбира.

Во сите други аспекти, двата телевизора не се разликуваат премногу - Самсунгот има една HDMI порта повеќе и една USB порта повеќе, а моделот од ЕлЏи е поевтин.

Не ќе биде лошо да ги прашаш продавачите дали телевизорите доаѓаат со или без 3D очила, па врз основа на таа информација да одлучиш кој модел да го купиш.

Член од
25 септември 2008
Мислења
342
Поени од реакции
63
Сакам да купам тв барем 48 инчи до кај 50000 ден. Заинтересиран сум за Samsung Curved(не знам дали некој друг производител има направено таква серија). Дали некој има искуство, што се придобивките од него (освен дизајнот и добриот изглед), дали вреди да се купи? И кажете некој друг предлог, ако има со вградена камера за скајп итн итн :)

Последно уредено:
Член од
15 март 2013
Мислења
955
Поени од реакции
620
Кој е подобар избор од овие два?
http://setec.mk/Tv-Audio-Video/ТV's/LED-TVs/SAMSUNG-40H6400-40-102cm-3D-SMART-Hub67116
https://www.neptun.mk/index.php?route=product/product&path=1_174_173&product_id=215054

Може и ваш предлог друг за друг смарт ТВ до таа цена (36000).
Sony KDL 550 или филипс aко може да ја начекаш 7-та серија за тие пари.
http://forum.carclub.mk/index.php?action=profile;u=2625[DOUBLEPOST=1459196470][/DOUBLEPOST]
Сакам да купам тв барем 48 инчи до кај 50000 ден. Заинтересиран сум за Samsung Curved(не знам дали некој друг производител има направено таква серија). Дали некој има искуство, што се придобивките од него (освен дизајнот и добриот изглед), дали вреди да се купи? И кажете некој друг предлог, ако има со вградена камера за скајп итн итн :)
Ако некој телевизор вреди кај Самсунг тоа се Curved.И кога би купувал од самсунг би купил само таков.Ако си љубител на дизајн,телевизорите се прекрасни и јас не би се мислел.Братучед го има и телевизорот е :P:P:P

Преку овој член http://forum.carclub.mk/index.php?action=profile;u=2625 кој го пишав погоре,а и порано го бев постирал,братучедот го зема овој телевизор пред 5 месеци за цели 20000 денари помалку.Обрати се кај него што и да земеш ако сакаш да поминеш поевтино

https://www.neptun.mk/index.php?route=product/product&path=1_174_173&product_id=215506

Не се мисли воопшто.Имаш сигурно и поевтини Curved во салониве па кој и да го земеш нема да погрешиш

Последно уредено:

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.513
Во моментов најдобар избор за ТВ до 10к? (32 инчи не сум сигурен колку ќе ми промени дали ќе биде фул хд или хд реди), додатно смарт и андроид не ми се многу во приоритети, бидејќи најчесто ќе го користат повозрасни лица, кои покрај стандард гледање ТВ не верувам дека ќе бараат други опции (досега и со црт бркаа работа), размислував дури и за половен, само тоа ми е некако мачка во вреќа, инаку ако најдам нешто и до 5к хд реди би го зел доколку е ОК.
Ај поупатени понудете некој модел, буџетот ми е околу 10 000, гледам разни модели и производители, некои од овие попознатите нудат гаранции пократко во однос на ови „фушарските“, но колку игра и гаранцијата улога?[DOUBLEPOST=1459454469][/DOUBLEPOST]П.С
Овие Hitachi ги бива или се ѓубре?

Последно уредено:
Член од
12 мај 2009
Мислења
5.832
Поени од реакции
2.926
Во моментов најдобар избор за ТВ до 10к? (32 инчи не сум сигурен колку ќе ми промени дали ќе биде фул хд или хд реди), додатно смарт и андроид не ми се многу во приоритети, бидејќи најчесто ќе го користат повозрасни лица, кои покрај стандард гледање ТВ не верувам дека ќе бараат други опции (досега и со црт бркаа работа), размислував дури и за половен, само тоа ми е некако мачка во вреќа, инаку ако најдам нешто и до 5к хд реди би го зел доколку е ОК.
Ај поупатени понудете некој модел, буџетот ми е околу 10 000, гледам разни модели и производители, некои од овие попознатите нудат гаранции пократко во однос на ови „фушарските“, но колку игра и гаранцијата улога?[DOUBLEPOST=1459454469][/DOUBLEPOST]П.С
32 инчи се премала за оние повозрасни верувај ми бидејќи искуството за гледање 32 инчи и 72см црт не е исто туку околу 40 инчи е еквивалент како 72см црт и згора на тоа ќе ги разочараш повозрасните ако земеш 32 инч.
Е сега изборите за буџет 10.000 за 32 инч малку тешко да има обично тие се над од 13.000 до 18.000.Совет оглас за ТВ а ризикот не е кој знае колку само гледај да не е постар од 3/4 години тие се посолидни и да биде брендирана марка тие се посигурни и подолго траат и деловите се наоѓаат.

Член од
15 март 2013
Мислења
955
Поени од реакции
620
Quart земи со 5 години гаранција.Нема да погрешиш.Мирен си 5 години и квалитет се добива одличен за парите.
За хитачи читав некаде по форумиве дека некој имал проблем во кладилница,па од 4 или 5 само еден му останал исправен.

Не мора да значи ништо тоа,можеби биле некои лоши модели,но ете тоа би ме одвратило да земам од овој бренд.

Kajgana Shop

На врв Bottom