А1 Македонија

Неограничено кон сите за 130 денари. Неделна тарифа неограничени разговори смс и 250мб интернет. Месечно доаѓа 520 денари и еден гига интернет. А најблику до таа цена на претплата е 470 и само на вип неограничено а на другите 200 минути и 100 мб интернет. Значи припејдот е поевтин ни обврски ни казни и пенали.

Моментално вип ги следи телеком. Оваа тарифа беше на телеком ја направија и вип. Изгледа сакаат да станат како нив.
Ми мириса на 2006та кога беше изгор скапо. Најпрво ги скинаа сите оператори малите претплати па после м тарифите станаа S со минимални поволности а M тарифата се искачи на веќе 800 денари. Припејдот наместо најефтин станува пак за титкање.
Нема голема разлика меѓу неделните припејд пакети и пост пејд тарифите ако ги гледаш само сим поспејд тарифите без обврзувачки договор. Најблиско до тие 520 денари за припејд пакети месечно ти е претплатата од 600 денари каде добиваш неограничени минути и смс кон сите национални мрежи и 2гб интернет.
1457541042.jpg
Се зависи од сопствените потреби, па затоа е најдобро секој да си комбинира како му одговара.

Иначе во врска со тоа дека се враќаме со цените во 2006-та година, долно е само да се споредат цените во новата Вип припејд тарифа Vip Fun и Vip NonStop (мислам дека е првата ВИП припејд тарифа).
1457542208.jpg
1457542156.jpg
[DOUBLEPOST=1457542631][/DOUBLEPOST]
Како може да се провери предходната сметка преку интернет, преку,, мојот вип?

Sent from my 6036Y using Tapatalk
Се најавуваш на порталот, кликаш на МОЈАТА ОН-ЛАЈН СМЕТКА:
1457542512.jpg

па после тоа клик на издадени сметки
1457542585.jpg

Последно уредено:
Добил некој ваква смс?

15cc98f70f6540f0c3f45eb2af0dac2f.jpg

На ниво на мрежа било и треба само да се избрише. Постојат и малку поинакви смс пораки што имаат поинаква содржина. Побезбедно е сѐ што е непознато и сомнително да не се отвара туку директно да се брише.

Последно уредено од модератор:
Добил некој ваква смс?

15cc98f70f6540f0c3f45eb2af0dac2f.jpg

На ниво на мрежа било и треба само да се избрише. Постојат и малку поинакви смс пораки што имаат поинаква содржина. Побезбедно е сѐ што е непознато и сомнително да не се отвара туку директно да се брише.
мене никогаш не ми стигнала ваква смс порака ......

Мене вчера, 2 пати и тоа во рок од пола саат, веднаш ги избришав

Сакам да земам vip бројче бидејќи сум разочаран од Оне, особено поради катастрофалната мрежа кога патувам.

Дали сега мрежата на вип е добра? Дали 4G-то е добро?

Сакам да земам vip бројче бидејќи сум разочаран од Оне, особено поради катастрофалната мрежа кога патувам.

Дали сега мрежата на вип е добра? Дали 4G-то е добро?

Од лошо одиш на полошо, јас деноиве ке избегам ог крадциве и ке одам у тмобајл, ке дам 150 ден појке ама ке имам мрежа ко ке ми треба, и нема да се нервирам за глупости, ај што интеретот им е срање, па у 21 век да трчаш по мрежа то е у пм

4 години сум на Вип, до сега не ми украле ниту денар, интернетот им е одличен на местата кои се движам, мрежата одлична. Во овие години на неколку наврати само зезала мрежата, и не до толку за да плукам по нив. Стварно неможам да сватам како ве крадат, каде немате мрежа и интернет?

Sent from my Note 3 [SM-N9005] using Tapatalk

Значи зависи и од кој град си, јас зборувам за гостивар, џабе имам 6 гига кога месечно не трошам ни 2 гига зш интернетот е мн спор и не отвора ни фб а каде други страни, ме нервира тоа што рекламираат 4г а уствари тие немаат ни 3г, а врвот на се е кога паѓа мрежата и не можеш еден разговор да завршиш како што треба, а тоа у последно време се почесто се случува, јас сум мн разочаран од квалитетот кој го нуди вип.

jas kolku sto znam od poznanici se zalat na netot ama se na 3g i navodno epten bil sranje, ama 4g e kolku sto i vetuvaat ja duri si doplakam po 50, 100 denari bidejki go nadminuvam

wp_ss_20160311_0001.png

Значи зависи и од кој град си, јас зборувам за гостивар, џабе имам 6 гига кога месечно не трошам ни 2 гига зш интернетот е мн спор и не отвора ни фб а каде други страни, ме нервира тоа што рекламираат 4г а уствари тие немаат ни 3г, а врвот на се е кога паѓа мрежата и не можеш еден разговор да завршиш како што треба, а тоа у последно време се почесто се случува, јас сум мн разочаран од квалитетот кој го нуди вип.
Баш неделата бев во Гостивар, немав проблеми со мрежата и интернетот беше брз. Може така ми се погодило, ете незнам.

Да не имаш нешто во близина што смета на мрежата, си пријавил проблем?

@wot
На 3G кога и да сум мерел брзина била ~7mb што е иста брзина како дома што вадам на 3 макс пакет,
4G-то ми вади ~40mb.

За мене ова се доволно добри брзини за да обавувам она за што ми треба.

Sent from my Note 3 [SM-N9005] using Tapatalk

• Ми се допаѓа
Reactions: wot
Абе не трескајте зелени, добра била мрежата :tapp: Не верував дека и ова ќе го прочитам од корисник на ВИП

Кај и да се префрлите цените ќе идат нагоре како што замислиле. Моментално телеком има најквалитетна мрежа па за чудо вип па оне со џабестот.

Телеком имаа cool тарифа со 2,9 денари единечна цена на се. Сега ја скинаа и стана cool + со 5 денари воспоставување повик и 2 денари минута, 5,9 денари смс и мб. А ако не надополните кредит ќе зборувате по 4,9 ден минута и 20 денари мб интернет. А неделната опција MEGA од 129 ја кренаа на 149 ден.Исто и вип промовираат тарифа некоја со слични цени vip fun. Дефинитивно цените ќе одат нагоре. Ако ви треба зборување само овие неделните опции оти ќе дојди пак ерата на титкање и смс.

Абе не трескајте зелени, добра била мрежата :tapp: Не верував дека и ова ќе го прочитам од корисник на ВИП
Супер е мрежата. На улица долга 400м, на секои 50м има паѓање на 3г. Од 50 и нешто директно на 80+... Улицата е иста по цела должина. Куќите се со иста висина. Нема плус/минус кабли... И што е најсмешно (летно време се гледа полесно), ако си во "сенка" од куќа, имаш супер мрежа. Помести се на "чисто" место, немаш ни Edge. Логика?

Супер е мрежата. На улица долга 400м, на секои 50м има паѓање на 3г. Од 50 и нешто директно на 80+... Улицата е иста по цела должина. Куќите се со иста висина. Нема плус/минус кабли... И што е најсмешно (летно време се гледа полесно), ако си во "сенка" од куќа, имаш супер мрежа. Помести се на "чисто" место, немаш ни Edge. Логика?
2 часа ме кажува недостапен, во тие 2 часа иам 18 пропуштени повици итоа пораката за пропуштените повици ми доаѓа другиот ден. Па барај ти логика..

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom