Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

• Креатор на темата Креатор на темата Струмикс
  • Време на започнување Време на започнување
Кај да најдам брисачи Bosh или Wurth за нормална цена, низ Скопје.

во дилема сум дали да купам LED или xenon светла, за xenon знам и сум имал искуство со нив но ме итресира дали некој имал искуство со LED светла дали некој има купено и испробано како се имаат покажано, дали се подобра заменеа за стандарните од xenon или сеуште не се стигнати до тоа ниво на развој за споредба со xenon светла.
Подобро остави го така како фабрички или пак ако сакаш таквото подобро е ксенонско кое е докажано со години додека со ЛЕД ќе треба да смениш или доградиш реглер за Лед светилка

Sent from my iPhone 5s using Tapatalk

Кај да најдам брисачи Bosh или Wurth за нормална цена, низ Скопје.
Види во шамад, сега имаат некои попусти, целиот флаер го имаше на фб
само овие им се некои основни модели на бош, ти ако сакаш од свитканите новите модели тогаш тие се скапи ако се бренд, инаку имаш на лукоил во црвено пакување свиткани, дали праксис беа незнам, јас такви имам земено и добри се ... по 150 денари е еден

12832585_1107424782611792_3711162058832669037_n.jpg

само овие им се некои основни модели на бош, ти ако сакаш од свитканите новите модели тогаш тие се скапи ако се бренд, инаку имаш на лукоил во црвено пакување свиткани, дали праксис беа незнам, јас такви имам земено и добри се ... по 150 денари е еден

Прегледај го приврзокот 140957
Читам боја за стоп светла и ми текна да прашам... Има некој користено ваков спреј ? Што ефект има ? Се бои пластиката директно ?
Пластиката на 3тото стоп светло матирало, нема сјај и како рапаво станало, појма немам од што... Доколку користел некој ваков спреј, би ми помогнал или да барам нова пластика ?

Прегледај го приврзокот 140957

Ја ги барав тие свитканите (Bosh ICON) ама изгледа солена цена се.
Таков свиткан модел имам Праксис на задното стакло од пред два месеца и вака добро си се покажува.
Имам слушнато позитивни коментари за нив така да најверојатно ќе ги пробам за таа цена.

Читам боја за стоп светла и ми текна да прашам... Има некој користено ваков спреј ? Што ефект има ? Се бои пластиката директно ?
Пластиката на 3тото стоп светло матирало, нема сјај и како рапаво станало, појма немам од што... Доколку користел некој ваков спреј, би ми помогнал или да барам нова пластика ?
Веројатно се она демоде затемнети штопови темни црни
Тебе ако може да ти се исполира пластиката само, има многу што нудат полирање фарови

јас сум полирал фарови, но повеќе ќе напишам вечер-немам време сега

Хм хм полирање фарови ?! А бе земи паста за заби и четкица потоа полирај и поблескаво здравје ;)

Sent from my iPad Air 2 using Tapatalk

1.9 tdi 110 ks taka rece ??? Za toj motor 10-40 maslo, ti sobira okolu 3,7-3,8 litri so se filterot, a jas so godini stavam Pennasol, na nego vika made in Germany, pa sega kolku e tocno neznam, ama mu odgovara na toj motor odlicno. Go menuvam ednas godisno ili na nekoi 7000 km od prilika i ne go trosi ic, a i ne e skapo masloto...

Sent from my HUAWEI GRA-L09 using Tapatalk
да . 1.9 тди е гт верзија 96/97 година

Хм хм полирање фарови ?! А бе земи паста за заби и четкица потоа полирај и поблескаво здравје ;)

Sent from my iPad Air 2 using Tapatalk
Nema greska... I jas go vidov toa na youtube i probav i zimi takvoto e... Pastata za zabi e mnogu slab abraziv... Poliranje na farovi e ista procedura kako poliranjr karoserija i ima efekti, samo posle poliranjeto ako stoi cesto na sonce znaat brzo da pozoltat...

Луге ако може малце помош..
Се работи за голф 3 1.9 тди 110.. од завчера нешто се разлупа.. коа ке ја запалам колата се слуша некаков чуден и гласен звук како метал на метал да удира и тоа се слуша коа колата е под мали обртаи односно до 2 000 потоа исчезнува и на наредно менување брзина повторно.гласот колку што можев да видам доага од десната страна некако позади моторот. Исто така почна на тргнување да вибрира многу како да ке излета моторот од хауба . и сето ова се смирува на 2000 обртаи.

Споделете мислење пошо 2јца мајстори различно ми кажуваат... еден вика замаец, другивот вика во ред е замаецот треба да смениш шајбна за каиш...а комшијата ми вика за некаков крст или флексибилен диск и не знам кај да средам..
секое мислење е добредојдено поздрав.[DOUBLEPOST=1457464221][/DOUBLEPOST]
Pa da de poslednite serii na 3-ka, a toa gt verzija se odnesuva na oprema... Inaku kako sto pisav pogore na toj motor toa ulje koristam so godini i super mu "lezi" :D

фала ти ке го побарам битно сега знам дека треба 10w40 :)

Можно е држачот на моторот тоа што е поврзан меѓу моторот и шасијата/каросерија поточно вибрационен држач сепак треба да се види

Sent from my iPhone 5s using Tapatalk

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom