Фан Клуб: Манчестер Јунајтед

Школа или не школа, ако е квалитетен ќе игра. И нели во Челзи имал притисок од бордот да остварува и да не се коцка, што сега школата се меша?
Нели и во Реал им даваше шанса на Мората и на Хесе ако не се лажам?
Па и Варан го донесе во прв тим, без разлика што не беше од школата на Реал Мадрид...

Од пресот денеска-
Џонс, Валенсија и Фелаини се враќаат од повреди и некои од овие ќе бидат во составот што ќе отпатува за Бирмингам. Како и да е ќе играле натпревар во понеделник за резервите, ама зад затворени врати.
Добро е, полека се враќаат сениорите, само ништо не спомна за Смолинг.

Ccsc6HXW4AAMB-N.jpg

Мене пари за играчи што се купуваат од Порто и Бенфика се пари фрлени во вода. Ниеден асален играч не искочи од кај нив во последните 5-6год, а толку пари им имаат фрлено.
Ej daj ne zaebavaj za Porto barem. Pa site golemi ekipi se tepaa za nivnite igraci.

Ej daj ne zaebavaj za Porto barem. Pa site golemi ekipi se tepaa za nivnite igraci.
Абе они се тепаа за нивните играчи ама што се деси со тие играчи. Џексон Мартинез, Данило, Фернандо, Гуарин сите овие одкако си отидоа пропаднаа. Отаменди и Џамес Родригез не ги ставам во оваа листа ама исто така и овие моментално покажуваат дека не вредат за таа сума што се плати за нив. Само Алекс Сандро успеа да докаже дека вреди за тие пари. Сакам да кажам дека цените на играчите на Бенфика и Порто се пренампумпани и дека тие играчи не ни вредат приближно до таа цена.

Школа или не школа, ако е квалитетен ќе игра. И нели во Челзи имал притисок од бордот да остварува и да не се коцка, што сега школата се меша?
Нели и во Реал им даваше шанса на Мората и на Хесе ако не се лажам?

Abe se gi vrtite muabetite ko so vi odgovara, kako sakash taka neka bidi.

Abe se gi vrtite muabetite ko so vi odgovara, kako sakash taka neka bidi.
Ајде пак со Калимеро муабети. Кој црн свртен муабет? Или па немаме аргументи па blame it on the others? Ајде не Зума и Варан, не биле од школата, во ред. Ти ги набројувам Сантон, Балотели, Мората, Хесе како први што ми текнаа. И тие да не не се од школата?
Па и ми вика како сакаш така нека биде бе :facepalm:

Да се разбереме значи квалитетен фудбалер со потенцијал ќе игра без разлика кој е менаџерот. Гарантирам дека Шо, Марсијал и Депај би играле под секој менаџер на планетава.
Ако се развиваат правилно истото ги чека и Менса, Раш и КБЏ. Можда е избеган малце ама не е Мурињо ретардиран да не знае да препознае квалитет.

Поголемата замерка за Мурињо е тоа што и на утакмици во кои можеше да ротира, он ги гореше првотимците, во страв да не изгуби некој меч, за сметка на помладите. Во тој аспект, и не им дава шанса. Ако му се здрави првотимците, младиве тешко добиваат шанса.

За да им се фалиме на другарчињата во маало... :icon_mrgr:
Не ми беше поентата да сугерирам која опција е подобра, туку контрадикторностите на мислењата во темава. Го убивме од хејт Ван Гал за резултатите и позицијата на табелата а од друга страна плачиме зошто младите ќе немале минути со Мурињо. Логично нели? :D

Мурињо не игра со платеници, барем се надевам дека нема да игра и ќе се врати на стандардите што ги имаше во Интер. Значи пак ќе повторам, се надевам дека ќе иде на борци и победници во тимот а не платеници. Дали Ерера е платеник? Марсиал е платеник? Шнајдерлин? Ако тие се платеници од твојата дефиниција за платеник тогаш секој играч е таков. Јеби га, Руни ќе е најголемиот платеник а е од островото ако одиме по тие стандарди.:)

Санчез е од оние играчи кои што ќе им изгледаш две три утакмици (како Марсиал сега, и Роналдо, Руни и Де Хеа на времето) и знаеш дека има потенцијал, желба и јајца да прерасне во класа. Ја пратам Бенфика заради него откако почнаа да не повзуваат (со оглед на хајпот и цената што се спомнува) и на островото нема играч кој што е блиску до неговиот талент. Значи не дека Баркли е лоша опција или не го сакам, ама детево ме освои со неговата игра и огромен фан сум му.
И јас почнав да обрнувам внимание на Санчез откако почна да се крева муабетот за неговиот трансфер . Не дека е лош далеку од тоа , муабетот ми е дека е голем ризик како ке се прилагоди на играта на Островот ? Од таа причина пре би млад играч од островот кој е веќе адаптиран таму и знаеш отприлика што можеш да очекуваш од него. Плус муабетот што го кажаа погоре за играчите од португалското првенство !
Околу платеништвото , друга ми беше поентата . Фудбалот започна како забава за народни маси од лесен вид , нешто како олимпизмот во неговите изворни облици . После тоа како одминуваше времето со влегувањето на огромнен капитал во него (како и во другите спортови) од олимпизам се претвори во гладијаторство. И наместо да ги гледаш децата од твојот град или соседниот (фигуративно) кои играат во одбрана и за честа на својот тим или земја , сега гледаш млитава борба на скапо платени гладијатори .

Абе они се тепаа за нивните играчи ама што се деси со тие играчи. Џексон Мартинез, Данило, Фернандо, Гуарин сите овие одкако си отидоа пропаднаа. Отаменди и Џамес Родригез не ги ставам во оваа листа ама исто така и овие моментално покажуваат дека не вредат за таа сума што се плати за нив. Само Алекс Сандро успеа да докаже дека вреди за тие пари. Сакам да кажам дека цените на играчите на Бенфика и Порто се пренампумпани и дека тие играчи не ни вредат приближно до таа цена.
Карваљо,Пауло Фереира,Кварзма,Фалкао,Хулк,Деко,мислам дека е доволен доказ како се работи Во Порто па и у Бенфика.Е сега чим тоа е нивната политика нормално да бараат астрономски суми, замисли само да не продавале какво тим би имале.За овие што си ги наброил,точно е дека пола не се снајдоа,али тоа не ги прави просек играчи.

Карваљо,Пауло Фереира,Кварзма,Фалкао,Хулк,Деко,мислам дека е доволен доказ како се работи Во Порто па и у Бенфика.Е сега чим тоа е нивната политика нормално да бараат астрономски суми, замисли само да не продавале какво тим би имале.За овие што си ги наброил,точно е дека пола не се снајдоа,али тоа не ги прави просек играчи.
Муабетот ми е за последните 5год. Знам дека порано вадеа квалитет, ама сега се што продадат пропаѓа.

Ајде бе задутре заедно да гледаме фудбал некаде?
Да се подружиме, и понервираме заедно: :)
Јас сум за, ако успееме да собериме луѓе за еден ден. :D

Може да се поканат и гости ако има заинтересирано. @Ilumious за таа работа :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom