Фан Клуб: Манчестер Јунајтед

Да не иде Мурињо - ама ни треба титула под итно, еве веќе три сезони сме без титула
Да иде Мурињо - ама нема да ги игра младите.

Двете работи не идат заедно за жал... :toe:

Во врска со Санчез, нема да се залудно фрлени пари, верувајте.

Да не иде Мурињо - ама ни треба титула под итно, еве веќе три сезони сме без титула
Да иде Мурињо - ама нема да ги игра младите.

Двете работи не идат заедно за жал... :toe:

Во врска со Санчез, нема да се залудно фрлени пари, верувајте.
А титулата заошто ни е?
Само да се израдуваме 2 недели како Шити или Челзи? Ако не ти е топло околу срцето кога гледаш како деца како Рашфорд , Кин , Марсијал идат и гинат на теренот , чуму ти е титула освоена од платеници ?
Франција нема воена победа веќе добри 100 години , знаеш зошто ? Затоа што наместо редовна војска војните и ги води легија на странци !
Мене лично како навивач на Јунајтед не ми треба ни славен генерал ни легија на странци , ми треба тим од играчи кои гинат за себе и за тимот секоја недела . Па макар уште 5 години титула да не видиме !
Санчез ? Пре би нешто од островот !

Пре би Баркли, отколку Санчез. Малион го сања Руни, и има да ора покрај него. Ме радува тоа што се мисли на спортски директор, Ед нека си брка маркетинг и остали спонзори.

Мурињо не е најидеален фикс, али, со оглед на ситуацијава, потребен, би кажал.

Кои се тие толкави таленти што нема да ги игра Мурињо? Шо, Депај и Марсијал ќе играат сигурно... само тие ветуваат сега за сега, никој друг. Лингард ќе си биде просек, Јанузај е скоро пропаднат, МекНер сезонава е заникаде..а и подобро Стоунс да го имаме во тим отколку него на пример. Переира исто сакам да добива шанса, бидејќи се гледа потенцијалот во него, но тој секако не е за да игра редовно, па далеку попаметно би била едногодишна позајмица. Рашфорд двата меча што ги изигра беше предобар, ама полека малку. Овие Лав, Менса, Бенса...сите играат само ради повредите...оти колк што се сеќавам ни на клупа ги немаше при комплеф состав.

А титулата заошто ни е?
Само да се израдуваме 2 недели како Шити или Челзи? Ако не ти е топло околу срцето кога гледаш како деца како Рашфорд , Кин , Марсијал идат и гинат на теренот , чуму ти е титула освоена од платеници ?
Франција нема воена победа веќе добри 100 години , знаеш зошто ? Затоа што наместо редовна војска војните и ги води легија на странци !
Мене лично како навивач на Јунајтед не ми треба ни славен генерал ни легија на странци , ми треба тим од играчи кои гинат за себе и за тимот секоја недела . Па макар уште 5 години титула да не видиме !
За да им се фалиме на другарчињата во маало... :icon_mrgr:
Не ми беше поентата да сугерирам која опција е подобра, туку контрадикторностите на мислењата во темава. Го убивме од хејт Ван Гал за резултатите и позицијата на табелата а од друга страна плачиме зошто младите ќе немале минути со Мурињо. Логично нели? :D

Мурињо не игра со платеници, барем се надевам дека нема да игра и ќе се врати на стандардите што ги имаше во Интер. Значи пак ќе повторам, се надевам дека ќе иде на борци и победници во тимот а не платеници. Дали Ерера е платеник? Марсиал е платеник? Шнајдерлин? Ако тие се платеници од твојата дефиниција за платеник тогаш секој играч е таков. Јеби га, Руни ќе е најголемиот платеник а е од островото ако одиме по тие стандарди.:)

Санчез е од оние играчи кои што ќе им изгледаш две три утакмици (како Марсиал сега, и Роналдо, Руни и Де Хеа на времето) и знаеш дека има потенцијал, желба и јајца да прерасне во класа. Ја пратам Бенфика заради него откако почнаа да не повзуваат (со оглед на хајпот и цената што се спомнува) и на островото нема играч кој што е блиску до неговиот талент. Значи не дека Баркли е лоша опција или не го сакам, ама детево ме освои со неговата игра и огромен фан сум му.

Депај и Марсијал веќе не се таленти,туку материјал за прв тим.
Таленти се Рашфорд,Варела,МенсаБенса и Ротвел,од нив треба да излезат минимум 2 класа играчи бидејки сите имаат голем потенцијал.
Мора да добиваат шанса,и самите знаете со Погба што се деси.
Кај Варела не ми се свиѓа што е многу физички инфериорен,за бек да игра не може само нападот да му е јака страна.Плус не мисли ич на офсајд стапици,како муле е.
Да се надеваме дека со тек на време ќе се среди.
Исто и Бротвик го заборавив,детето трчка како педерче ,ама центаршутот му е 10ка,можат да учат постариве од него.

Рашфорд со овие утакмици си осигура добра минутажа и кај следниот тренер,без сомневање :)

Депај и Марсијал веќе не се таленти,туку материјал за прв тим.
Таленти се Рашфорд,Варела,МенсаБенса и Ротвел,од нив треба да излезат минимум 2 класа играчи бидејки сите имаат голем потенцијал.
Мора да добиваат шанса,и самите знаете со Погба што се деси.
Кај Варела не ми се свиѓа што е многу физички инфериорен,за бек да игра не може само нападот да му е јака страна.Плус не мисли ич на офсајд стапици,како муле е.
Да се надеваме дека со тек на време ќе се среди.
Исто и Бротвик го заборавив,детето трчка како педерче ,ама центаршутот му е 10ка,можат да учат постариве од него.

Рашфорд со овие утакмици си осигура добра минутажа и кај следниот тренер,без сомневање :)
Брат за Погба од 16 години се знаеше дека ќе биде класа. Јанузај, Клеверли, Мајкл Кин, Торп, Лингард, после тие Таниклиф, Метју Џејмс, Норвуд, Џошуа Кинг, Фабио...сите кога испаднаа беа на ниво на сегашните, некои и подобри (Фабио играше финале ЛШ) па види ги сеа..

Брат за Погба од 16 години се знаеше дека ќе биде класа. Јанузај, Клеверли, Мајкл Кин, Торп, Лингард, после тие Таниклиф, Метју Џејмс, Норвуд, Џошуа Кинг, Фабио...сите кога испаднаа беа на ниво на сегашните, некои и подобри (Фабио играше финале ЛШ) па види ги сеа..
Не се слагам за тоа што викаш за сегашните,по мене Рашфорд и Фонсу ќе бидат играчишта.
Памти ми го зборов,посебно вториов,тоа има да биде животно на векот!

А титулата заошто ни е?
Тоа е тој ливерпулски менталитет што за жал ги зафаќа дел од навивачите. Што ќе ни е титула кога и онака не можеме да ја освоиме. Кисело било грозјето.
Пре би нешто од островот. Од типот на Керол, Лалана, Ламберт, Бери, Чарли Адам и остали островски таленти што се прославија во Ливерпул?
Или може треба ко Арсенал да се претвориме, што ќе играат со деца кои ќе бидат ишамарани коа ќе им дојде средба со некоја поозбилна екипа?

Уф, солено. Да не се случеше трансферот на Марсијал ќе се најадев гомна вака ќе си ќутам. :D
Не сум го гледал дечкото не можам да кажам ништо. Го преферирам Баркли за таа позиција.
Хамес покажа дека е светска класа но ми изгледа дека е плачко, не сакам уште еден Ди Марија. До пред некој месец го сакав пред Баркли но сега не сум сигурен баш.

Од талентите единствено на Рашфорд сметам посериозно за во иднина. Од другите не сум нешто посебно импресиониран иако некои изиграа и повеќе од солидно.

А титулата заошто ни е?
Кин гинел на теренот? Кин изигра 6 минути сезонава и се повреди, Марсијал беше купен за вртоглава сума. Никој овде не би замерил да купи следниот тренер играч кој ќе има 19-20 години и ќе ора по терен. Платеници се сите фудбалери во светот. Фергусон имаше платеници, Барселона има платеници па е најдобар тим во светот, секогаш имало и ќе има платеници пошто така налага модерниов фудбал. Нормално е дека сите сакаме кога ќе видиме дека од академијата излегол класа играч ама па кој е последниот играч што излегол од акаедмијата на Манчестер Јунајтед? Некои од моменталните млади играчи можда ќе добијат шанса кај наредниот менаџер ако се покажат како што треба на предсезонските утакмици така да не би требало да се избрзува со заклучоци.

Ne pamtam na nekogo da mu dade shansa od nivnata skola i da se probie vo prv tim. :)
Школа или не школа, ако е квалитетен ќе игра. И нели во Челзи имал притисок од бордот да остварува и да не се коцка, што сега школата се меша?
Нели и во Реал им даваше шанса на Мората и на Хесе ако не се лажам?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom