55 метарски крст во Бутел

• Креатор на темата Креатор на темата Dardan-ia
  • Време на започнување Време на започнување
не е баш ист ефектот кога вие сте многу многу помалку.

Освен што не ја подржуваш Владата за вработување на албанци, дали ја подржуваш и за 10-тина поставени споменици и 16 изградени џамии само во потесниот дел на Скопје?

И за ефектот не ми кажувај, знам колку македонци пазаруваат по пластичарска и знам колку албанци пазаруваат кај македонците, ние немаме таков комплекс.

Последно уредено:
луѓе сега ни е шансата да го бутнеме орелот дур се овие собрани кај крстот. не ја сфаќате итроштината на тодор петров.

за крстот дали да се гради или не се натегаат бе... у онаа беда од населба тоа е круцијалното прашање... во 21ви век... где то ја живим

Освен што не ја подржуваш Владата за вработување на албанци, дали ја подржуваш и за 10-тина поставени споменици и 16 изградени џамии само во потесниот дел на Скопје?

И за ефектот не ми кажувај, знам колку македонци пазаруваат по пластичарска и знам колку албанци пазаруваат кај македонците, ние немаме таков комплекс.
Не друже вие имате потреба затоа што ги немате сите производи. А Македонците пазат на пластичарска затоа што е поевтино а поевтино е затоа што се дозволува да се работи малце така покаубојски во тој дел на Ск.
Џамии нека си се градат каде што има потреба нема што ја да поддржувам или не. Сепак нормална процедура е да се бара дозвола.

Речи му на Миленко дека и албанците можат да не пазарат кај македонци, ефектот е ист.

Да бидам искрен, за време на овие 10 години само во потесниот региона на Скопје се изградени нови 17 џамии, односно 14 се веќе завршени, 1 е при крај, 1 е започната, 1 има дозвола и треба да се почне наскоро (една е започната во 2005-та и завршена, кога во Гази Баба беше градоначалник Коце Трајановски).

Една ми е погрешка заокружена, таа кај Дижонска, значи се работи за 16.
Super znaci ideme napred...so gospoT i religijata na celo. Lugeto kompiri sadat na mars nie dzmami\crkvi i barok si praime! Super nie e koj k*rac ne teraat u Evropa be...Jas na primer sum za edne proekt ...dzamija crkva za sekoe dete...pa od mali noze da se fundamentaliziraat...da ne se gubi vreme.
PS: Makedonija vecna..so gospo`T napred!

Што се објаснувате не знам. Со постапкиве само покажуваат дека се едно племе и ништо повеќе.

Не знам што воопшто обрнувате внимание на театарскава претстава во режија на дпмне и дуи со Тодор Петров, Иџет Меџити во главните улоги...и едниве и другиве ги заболе за орел, за крст, за граѓаните на Скопје. Не заборавајте, они се partners in crime since 2008.

му гори на дпмне под газот - прави меѓуетнички тензии, одвлекувај внимание, разгори ја меѓуетничката омраза

сценарио видено многупати досега

Не знам што воопшто обрнувате внимание на театарскава претстава во режија на дпмне и дуи со Тодор Петров, Иџет Меџити во главните улоги...и едниве и другиве ги заболе за орел, за крст, за граѓаните на Скопје. Не заборавајте, они се partners in crime since 2008.
Допирање на верата, е светост.Со што сакат нека си играт, со орли, калаши, дроги, војни, но вера не смее да се чепка.Така да ме боли кур што е режирано, чим некој ми чепка вера, треба да гори.Мора да реагира и МПЦ-ОА, а не да молчат.

Допирање на верата, е светост.Со што сакат нека си играт, со орли, калаши, дроги, војни, но вера не смее да се чепка.Така да ме боли кур што е режирано, чим некој ми чепка вера, треба да гори.Мора да реагира и МПЦ-ОА, а не да молчат.
Лицемерие имаш и од тие што го ставаат крстот, да покажат дека се најголеми демохристијани, и од тие што наводно се крајно револтирани па требаше некој да им каже да протестираат и да го тргаат истиот крст...

Прва работа
Јас неможам да разберам. Тој шипото Министер што е за Економија вика да ја преиспитаат одлуката во совет на општина Бутел зошто ги иритирало граѓаните. :pos:
А орелот на никој не му смета у Топанско? Како е изграден споменикот а никој не го гласал во совет на општина Чаир?
Види вака пиунче што ако немате америчко знаме до вас не вредите 5 денари, ќе ве фрлат како куртон после е*ење и еден ден нема позади вас да стојат тие со амбасадата на Кале. А нема да ја има ниту таа амбасада еден ден. Тогаш што?

Втора работа
Ние Полиција имаме ли во државава или Министерот е повеќе Секретар на партија од што е Министер? Ќе го молам нека ги тргне тие полицајчињата што дремат како тужна година на кружниот тек и гледаат сеир. Нема никаква полза ниту од него ниту од нив во ситуацијава.

Трета работа
Кинезо/јапански/тајландски/хавајскиот цијаш со чадорот, што два дена шеткара со тој пе*ерот со окалките, триковите не им поминуваат. Толку се очигледни нешто невероватно. Како не разбираат дека секоја стратегија што ја правата во Македонија им е провалена. Користат такви гомнарски финти, такви гадни сценарија, буквално на здраворазумен човек да му се повраќа од тоа како може некој да смислува такви сценарија а бе да те допре до срце. Да ти зоврие крвта.

Четврта работа
Пред некоја година да бев сигурно немаше да реагирам како сега.
Народот во ваква ситуација е во најнезавидна состојба. Принуден е да молчи, да биде понижуван, навредуван, омаловажуван, собира гнев во себе се со цел работава да заврши мирно.
И сиот гнев што го има да го исфрли на избори за да се расчисти со ова еднаш засекогаш и да продолжиме да си живееме без политички мрсомудења.
Се одстапи ли од оваа ситуација ќе биде општ хаос.
Ќе треба да се тепаме брат со брат, другар со другар, ќе треба да се тепаме со "браќава'', со секого... е тогаш нема разум. Облакаш дуксерица, капуљачата на тебе, цвик, и ги решаваш работите како ти што сметаш дека треба.
Ако дојде до тоа сме готови.

Последно уредено:
Разбирам каков проблем се албанците, само поентата ми е дека ова сега не е меѓуетничко заострување на односите како што беше случајот со убиството на Ангел во Ѓорче, туку партиска игра со рок за употреба од две недели максимум.
Сега излегуваме како понижени од причина што дуи му врши теренска работа на дпмне (поставување на орелот, па сега протести, шатори) па за тоа дпмне треба да даде нешто за возврат на коалициониот партнер на кој што ужасно му треба нешто за дигање на рејтингот.

Далеку дека ќе прават граѓанска војна, пред се немаат ни капацитети ни терен па нема ни потреба за тоа. Доволно е јавноста да се позанимава две недели со ова (ако е можно повеќе уште подобро) да се олабават малку. Последниве месец и пол, од преговорите за Пржино, ударите што ги примија од странските дипломати па се до ова со Уставен цело време дпмне се под оган и во центар на јавноста. Ова им треба за да фрлат друга коска за играње.
Ова е организирано од дуи,нема никаков ќар вмро да праи вакви работи. Мораше да удрат на национализам бидејки они се најпогодени од кризава.Вмро од друга страна се стабилни,затоа и те цитирав. Колку сака нека јадат удари од странците немаат изгубено ни еден гласач а ситуацијава кад тад ќе се реши на избори.
Инаку не би искочил на протест веќе и орел да стаат таму сеа. Со колкава омраза пишуваа против Заев ни пола од тоа го нема сеа за крстов. Ама луѓето се агресивни коа некој им го чепка најдрагото,а џебот им бил помил од верата и нацијата.

Полицијата имаше најава за протест, шетаа заедно со протестантите се до местото каде што треба да се прави крстот а потоа си продолжија пред општина Бутел а овие кромањаноците застанаа и правеа што правеа. Е сега да, можно е да не ги виделе (иако општината е 200-300 метри од таму) ама не можеле да не видат после саат два три пет.
Акo убaвo гo читaше мoјoт пoст пишувaм декa не знaм кoи му се нaдлежнoстите и aнaлoгнo нa тoa не знaм дaли смеел и кaкo смеел дa реaгирa спoред oвлaстувaњaтa вo Зaкoнoт зa пoлицијa. Ти тукa ми кaжувaш твoе мислење дaли требaл или не требaл дa реaгирa. Дa и јa мoжев мoе личнo мислење дa дaдaм штo и кaкo би требaлo дa се нaпрaви, aмa прaшaњетo е штo смее дa нaпрaви.
Ти ми излезе кo експерт, a пaк не ми кaжa кoи му се oвлaстувaњaтa вo oвaa ситуaцијa.
Јa пaк ќе кaжaм, не знaм тoчнo и не се прaвaм експерт, зa рaзликa oд тебе кaкo експерт пo прaвo секaкo...

Дури и дa кaжеме декa имaл oвлaстувaњa и гумени куршуми дa упoтреби дa речеме, пaк не мoжеш дa ги изеднaчувaш Спaсoвски и Јaнкулoвскa, зaрaди ситуaцијaтa штo јa кaжaв.

Sent from my LG-D620 using Tapatalk

Акo убaвo гo читaше мoјoт пoст пишувaм декa не знaм кoи му се нaдлежнoстите и aнaлoгнo нa тoa не знaм дaли смеел и кaкo смеел дa реaгирa спoред oвлaстувaњaтa вo Зaкoнoт зa пoлицијa. Ти тукa ми кaжувaш твoе мислење дaли требaл или не требaл дa реaгирa. Дa и јa мoжев мoе личнo мислење дa дaдaм штo и кaкo би требaлo дa се нaпрaви, aмa прaшaњетo е штo смее дa нaпрaви.
Ти ми излезе кo експерт, a пaк не ми кaжa кoи му се oвлaстувaњaтa вo oвaa ситуaцијa.
Јa пaк ќе кaжaм, не знaм тoчнo и не се прaвaм експерт, зa рaзликa oд тебе кaкo експерт пo прaвo секaкo...

Дури и дa кaжеме декa имaл oвлaстувaњa и гумени куршуми дa упoтреби дa речеме, пaк не мoжеш дa ги изеднaчувaш Спaсoвски и Јaнкулoвскa, зaрaди ситуaцијaтa штo јa кaжaв.

Sent from my LG-D620 using Tapatalk
не Бојан, во случајов и било кога не сум рекол дека сум експерт. Користам чиста логика која тебе чудесно ти затајува кога се работи за Спасовски. Имаш луѓе поставуваат шатори, учесници во протест кои блокираат пат, рушат тараби дивеат и според тебе треба некој да пријави. Се заебаваш.

СЈО пред 4 месеци беше непознаница. СЈО денес е виц. Смокви, свадби и авиони. На никому не му е гајле што истраги отвориле. Може буквално секој член од ВМРО-ДПМНЕ да го обвинат, никој нема ни да трепне. СЈО е мртвородено. На ВМРО-ДПМНЕ не му треба никаков дефокус од глупостите на Катица. Напротив, му одговара глупостите на Катица да се фокус. Краделе избори со гласачи од Пустец и требало да се одложат судења затоа што смоквосопственичката правела целомесечна свадба. Кој ненормален би дефокусирал тоа? Сосема поинаков е муабетот на темава, нема никаква врска со СЈО.
Како дозволивте вака да ве обработат. Неам видено вмровец да ја искритикува власта на фејсбук се до сеа:icon_lol:

не Бојан, во случајов и било кога не сум рекол дека сум експерт. Користам чиста логика која тебе чудесно ти затајува кога се работи за Спасовски. Имаш луѓе поставуваат шатори, учесници во протест кои блокираат пат, рушат тараби дивеат и според тебе треба некој да пријави. Се заебаваш.
Па Спасовски со шатори стана министер. Зошто ДУИ би немале право на истото?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom